Uutisia

< Takaisin

Oulussa alkaa IoT-arkkitehtivalmennus − haku käynnissä!

Oulussa järjestetään IoT-arkkitehtivalmennus 11.11.−9.12.2019. Kouluttajana toimii Opiframe Oy.

Valmennuksessa perehdytään IoT-laitteiden ja arkkitehtuurin maailmaan sekä sulautettujen laitteiden ohjelmointiin. Opiskelu tapahtuu ohjelmointilaboratoriossa Raspberry PI Linux -alustalla.

”Oulussa tuotetaan jo tänään erilaisia IoT-pohjaisia ratkaisuja muun muassa vesi-, turvallisuus-, auto- ja terveysteollisuuteen, jotka perustuvat alueen 40 vuoden osaamiseen langattomuudessa ja kompleksisissa arkkitehtuureissa. Tämä kaikki on vasta kasvun alussa”, toteaa ICT-toimialan asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen BusinessOulusta.

Ohjelmointikielinä valmennuksessa ovat C/C++ ja Python. Osallistujien osaamistasosta riippuen ohjelma sisältää sulautettujen järjestelmien systeemiohjelmointia sekä laiteajureiden hallintaa Linux-ympäristössä. Ohjelmoinnin perusteiden hallitseminen on suositeltavaa.

”Intensiivinen valmennusohjelma tarjoaa kattavan näkymän IoT-laitemaailmaan. Valmennuksesta saa myös hyvän pohjan taitojen kehittämiseen jatkossa”, kertoo projektikoordinaattori Päivi Jämsä BusinessOulusta.

Valmennuksessa tutustutaan laitteiden etähallintaan ja tiedon keruuseen MQTT ja REST-protokollien avulla sekä erilaisten anturiverkkojen toimintaan ja rakentamiseen. Lopuksi katsotaan IoT-palveluarkkitehtuurin kokonaiskuvaa tiedon keräämisestä sen käsittelyyn ja tallentamiseen sekä myös esittämiseen pilvipalvelujen avulla.

Valmennus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus on maksuton osallistujalle. Mukaan voi hakea 27.10.2019 mennessä.

Valmennusohjelman rahoittaa BusinessOulun 6Aika Digipore -hanke (ESR).

Lisätietoja: 
projektikoordinaattori Päivi Jämsä, BusinessOulu, paivi.jamsa@businessoulu.com, p. 050 433 8973
toimitusjohtaja Jyrki Nieminen, Opiframe Oy, jyrki.nieminen@opiframe.com, p. 040 578 2411
http://opiframe.com/iotoulu/

Jakolinkki