Uutisia

< Takaisin

Oulusta kiinnostavia konsepteja DataBusiness Challenge –kilpailuun

Avoimen datan idea- ja sovelluskilpailu DataBusiness Challenge päättyy 30.1.2017. Luovia propellihattuja on innostettu osallistumaan kilpailuun haastamalla heitä luomaan sovellus. Sovellus voi helpottaa kaupunkilaisia arjen tai vapaa-ajan tekemisissään, auttaa heitä osallistumaan kaupungin kehittämiseen tai olla palvelu, joka auttaa kaupunkeja tiedolla johtamisessa. Oulusta kilpailuun osallistuu 2-4 ryhmää. Palkintogaala järjestetään Helsingissä 15.2.2017.

Oulun sparraustilaisuus järjestettiin Luovassa laboratoriossa 20.1.2017 ja sparrausta tiimeille tarjosivat asiantuntijat Vesa Ilola, Sami Niemelä, Hannu Hiltunen, Juha Härkönen, Tapio Matinmikko, Maria Ala-Siuru, Marjaana Koistinen ja Juhani Heikka.

Vesa Ilola lähestyi aihetta näkökulmanaan yhteisöjen kehittäminen ja ratkaisumuotoilu.  Ilola haastoi osallistujat pohtimaan liiketoiminnallista näkökulmaa – hyvällä ydinaiheella pääsee jo pitkälle.  Sami Niemelä korosti ketterää kaupallistamista, ideoista on saatava tuote, jolla on nopeaa liiketoimintapotentiaalia. Hannu Hiltunen Business Oulusta puolestaan sparrasi osallistujia yritysideassa ja yritysten perustamisessa. Avoimen datan Oulun asiantuntijoista Juha Härkönen kertoi avoimesta datasta ja paikkatiedosta, Tapio Matinmikko kuutoskaupunkien yhteisesti sovitusta palauterajapinnan avauksesta  ja yhdyskunta- ja ympäristöpalveluissa avatusta datasta, Marjaana Koistinen yleisesti koko hankkeesta ja Oulun kaupungin toimista avoimen datan edistämiseksi  ja Maria Ala-Siuru tietojohtamisesta, sen tavoitteista ja avaamista mahdollisuuksista. Tietohallintopäällikkö Juhani Heikka kertoi kaupungin datan avaamisstrategiasta, avoimen datan hyödyntämisestä ja kehittäjäyhteistyöstä.

Itse sparraustilaisuuteen osallistui kaksi ryhmää. Toisen ryhmän idea tukee kuntalaisia osallistumaan kaupungin kehittämiseen ja toisen ryhmän tavoitteena on yhdistää avointa viranomaistietoa ja kansalaisten sosiaalisessa mediassa julkaisemaa tietoa, jolla helpotetaan kuntalaisia arjen tai vapaa-ajan tekemisissä.  Sparraustilaisuudessa ryhmät pohtivat myös aiheidensa liiketoimintapotentiaalia ja pilotointimahdollisuuksia.

Toivomme kilpailuun osallistuville oululaisryhmille onnea ja menestystä - meille esitetyt konseptit olivat ajankohtaisia, mielenkiintoisia, luovia ja niissä oli ihan oikeasti sitä businesspotentiaalia. Hyvä Oulu!

Data-asiantuntija
Marjaana Koistinen
Avoin data ja rajapinnat –hanke
Oulun kaupunki
etunimi.sukunimi@ouka.fi
www.ouka.fi/avoindata

 

Jakolinkki