Uutisia

< Takaisin

Poikkeustila tuo muutoksia BusinessOulun työllisyyspalvelujen tarjoamiin palveluihin


Suomen hallitus linjasi maanantaina 16.3.2020 lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.  Suomi on poikkeustilassa, ja tilanne vaikuttaa BusinessOulun työllisyyspalveluiden toimintaan ja palveluihin 18.3.2020 alkaen. 
 

Työllisyyspalvelut ja TYP palvelevat puhelimitse ja sähköisesti

Asiakkaiden vastaanottoa ei poikkeustilan aikana hoideta kasvokkain, vaan ainoastaan sähköisesti ja puhelimitse. 

Työllisyyspalveluiden työnhakija-asiakkaat saavat työllistymiseen liittyvää yleistä neuvontaa arkisin klo 9–15 asiakaspalvelunumerossa 040 481 2940. TYPin (työllistymistä edistävä yhteispalvelu) asiakkaita palvellaan maanantaista perjantaihin klo 9–15 numerossa 040 621 4768. Numeroihin voi jättää myös soittopyynnöt asiantuntijoille.

Työnantaja-asiakkaat saavat palvelua arkisin klo 9–15 numerossa 050 526 3875. 

Katso henkilöstön suorat puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet 
 

Byströmin Ohjaamon ovet sulkeutuvat väliaikaisesti

Byströmin Ohjaamo palvelee poikkeustilan ajan nuoria alle 30-vuotiaita verkossa ouka.fi/bystrom tai puhelimitse arkisin, p. 050 599 2293. Numerossa otetaan vastaan soittopyynnöt asiantuntijoille. Katso koko Byströmin henkilöstön suorat puhelinnumerot.

Byströmin chat (ouka.fi/bystrom) on avoinna arkipäivisin klo 12–16 ja maanantaisin lisäksi klo 20–22. Chatista tavoittaa Byströmin Ohjaamon työntekijöitä. Chattiin voi tulla juttelemaan ja sieltä saa ajantasaista neuvontaa eri aihealueista.  

Ryhmätoiminnot, esittelyt, vierailut sekä kotikäynnit perutaan 13.4.2020 saakka.
 

Kuntouttava työtoiminta jää tauolle

Kuntouttava työtoiminta jää tauolle kaikissa työtoimintapaikoissa 13.4.2020 saakka. Kuntouttavaa työtoimintaa on mahdollista jatkaa, kun poikkeustilanne on ohi ja toiminnan toteuttamiselle on riittävät edellytykset sekä lupa toimia. Jatkamisesta tiedotetaan erikseen.
 

Työkokeilu ja palkkatukityö Oulun kaupungin paikoissa

Tilannetta Oulun kaupungin paikoissa tehtävän työkokeilun ja palkkatukityön suhteen selvitellään parhaillaan. 

Työkokeilut ja palkkatuella palkattujen henkilöiden työtehtävät niissä yksiköissä, joissa palvelut jatkuvat ennallaan, toteutuvat suunnitellusti erilaiset etätyömahdollisuudet ja mahdollisiin riskiryhmiin kuuluminen huomioiden.

Poikkeusjärjestelyjä ja toimipaikkasulkuja toteuttaneita yksiköitä informoidaan työkokeilujen ja palkkatukityön jatkumisesta tai keskeytymisestä, kun asiasta saadaan lisätietoja.

Palkkatukityösuhteiden osalta ohjeistuksessa seurataan poikkeusolosuhteissa noudatettavia kaupungin yleisiä henkilöstölinjauksia.
 

Lisätietoja

Ajankohtainen tieto koronavirustilanteesta Oulussa on koottu osoitteeseen ouka.fi/korona. Sivulle kootaan myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tilannetta seurataan koko ajan.

Jakolinkki