Uutisia

< Takaisin

Positiivinen asenne auttaa työllistymisessä

Tuomas on iloinen mies. Hän on juuri päättämässä asiakkuuttaan työllisyyspalveluissa.

Kun Tuomas tuli työllisyyspalveluiden asiakkaaksi TE-toimiston kautta noin vuosi sitten, hän oli ollut pitkään työttömänä. Jo toisella tapaamisella Tuomas pääsi miettimään työhönvalmentajan kanssa Tuomakselle sopivaa reittiä kohti työelämää. Kiinnostava työpaikka löytyi Oulun kaupungin Tekliltä, jonne Tuomas pääsi haastatteluun.

”Tykkäsivät minusta ihmisenä ja sain sieltä työpaikan” Tuomas kertoo. Työ Teklillä alkoi kuukauden mittaisella työkokeilulla, jonka jälkeen työ jatkui kuusi kuukautta palkkatukityönä.

 

Työstä hyviä asioita elämään

Teklillä Tuomas sai tehdä monenlaisia hommia. Työt olivat pääasiassa liikuntapaikkojen kunnossapitoa, mutta hän teki myös muita töitä, kuten oikaisi kaatuneita liikennemerkkejä, paikkasi teitä ja piti ympäristöä siistinä. ”Päivät Teklillä menivät jouhevasti, kun tekemistä oli paljon”, Tuomas toteaa.

Tuomas sai työstä hyviä asioita elämään. ”Lopetin tupakanpolton kaksi viikkoa ennen työn alkua, sain elämään säännöllisyyttä ja hyvän päivärytmin. Tekliltä sain myös työtodistuksen, jossa oli hyvät arvostelut.”

Palkkatukityöjaksoon sisältyi myös Työllisyyspalveluiden toteuttama ryhmävalmennus, jossa Tuomas sai suunnitella omaa tulevaisuuttaan ja jatkotyöllistymistään.

 

Työllistyminen on itsestä kiinni

Tuomas on tyytyväinen Työllisyyspalveluista saamaan apuun. ”Työllisyyspalveluiden asiantuntijat osaavat homman tehdä hyvin. He ovat sellaisia kannustavia ja osaavat toimia kannustavaan sävyyn. Siinä itsekin innostuu”, hän kertoo.

Tuomaksen mielestä on itsestä kiinni, jos haluaa työllistyä tai päästä elämässä eteenpäin. Silloin Työllisyyspalveluistakin on eniten hyötyä. ”Minulle oli positiivinen kokemus tämä BusinessOulun työllisyyspalvelut.”

Tuomas aikoo hakea opiskelemaan betoniraudoittajan koulutukseen ja hän etsii kesäksi töitä.

Jakolinkki