Uutisia

< Takaisin

Puhtauspalveluala tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia

Maija Lehtonen osallistui puhtauspalvelualan infoon, josta hän löysi tien vakituiseen työpaikkaan.

Maija Lehtonen osallistui syksyllä 2017 BusinessOulun työllisyyspalveluiden ja TE-toimiston järjestämään puhtauspalvelualan info-tilaisuuteen. Tilaisuudessa olivat mukana Coor ja Personalhuset Staffing Group, jotka hakivat kymmeniä hotellisiivoajia kahteen kansainväliseen hotelliketjuun Oulussa.

”Olin ollut jo pidemmän aikaa työtön enkä löytänyt oman alan töitä. Kävin info-tilaisuudessa ja kiinnostuin tästä mahdollisuudesta lähteä kokeilemaan uusia juttuja”, Lehtonen kertoo.

Info-tilaisuuden jälkeen Lehtonen osallistui työllisyyspalveluiden järjestämään kolmipäiväiseen puhtauspalvelualan lyhytkoulutukseen. Koulutuksen sisältö oli suunniteltu vastaamaan hotellisiivoajien paikkoja ja niihin liittyviä osaamistarpeita. Lisäksi koulutuksessa hakijat saivat vinkkejä ja sparrausta työnhakuun.

”Koulutus oli tosi kattava ja perusteellinen siihen nähden, että se kesti vain kolme päivää. Tykkäsin kovasti ja opettaja oli loistava ja innostava!”, Lehtonen kehuu koulutusta. Koulutuksessa hän oppi perustaitoja, joista hän sai tukea käytännön työhän. Kouluttajalta Lehtonen sai innostusta ja motivaatiota lähteä puhtauspalvelualalle töihin.

Lehtoselle koulutuksesta oli hyötyä, sillä hän työllistyi heti koulutuksen jälkeen. 

 ”Tykkään tehdä tätä työtä. Haluan kehittyä tässä ammatillisesti ja tavoitteena on tulevaisuudessa suorittaa oppisopimuksella tälle alalle tutkinto, jotta saan tästä itselleni ammatin”, Lehtonen kertoo innostuneena.

 

Siistiä! –valmennus on hyvä reitti töihin

Työllisyyspalvelut järjestää Siistiä! –valmennuksen toukokuussa 2018. Valmennus on suunnattu puhtauspalvelualasta kiinnostuneille työnhakijoille ja sen toteuttaa Oulun Palvelualan Opisto. Koulutus kestää kuusi päivää ja sen aikana osallistuvat oppivat siivousmenetelmien käyttöä ja turvallisia työtapoja, tutustuvat moniosaajan työtehtäviin sekä kehittävät vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojaan.

Oulussa on juuri nyt paljon kysyntää puhtauspalvelualan työntekijöistä. Avoinna on koko ajan kymmeniä työpaikkoja ja etenemismahdollisuudet eri tehtäviin ovat hyvät.

Jakolinkki