Uutisia

< Takaisin

Työssäoppimisjaksolla pääsee kokeilemaan oppimaansa aidoissa työtilanteissa

Kun työllisyyspalveluiden työhönvalmentaja soitti ja kysyi olisiko Saija Nisumaa kiinnostunut osallistumaan Tiliä ja Tulosta! –työvoimakoulutukseen, hän lähti innostuneena mukaan. ”Tietenkin lähdin! Halusin parantaa työllistymismahdollisuuksiani”, Nisumaa toteaa.

Tiliä ja tulosta! -työvoimakoulutuksen tavoitteena oli tukea taloushallinnon alalla toimineiden paluuta alan työtehtäviin syventämällä heidän ammatillista osaamistaan. Koska koulutus räätälöitiin vastaamaan työnhakijoiden osaamistarpeita, mahdollisti se myös yksilölliset opintopolut.

Tiliä ja Tulosta! -koulutuksessa Nisumaa opiskeli mm. palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja tilinpäätöstä. Vaikka Nisumaalla olikin suurin osa tämän hetkisten työtehtävien hoitoon tarvittavista tiedoista, sai hän koulutuksessa päivitettyä osaamistaan. ”Olen palautellut mieleen talousasioita ja oppinut uutta tilinpäätöksestä ja palkanlaskennasta”, Nisumaa kertoo.

Teoriaopetuksen lisäksi koulutus sisälsi vähintään 35 päivää työssäoppimista alan työtehtävissä. Työssäoppimispaikan Nisumaa sai Caritaksesta. ”Tunsin aikaisemmasta työelämästä Caritaksen talous- ja hallintojohtajan ja lähestyin häntä harjoittelupaikka-asiassa”, Nisumaa kertoo.

Nisumaan työpaikkaohjaaja Eija Inkalan mukaan Nisumaan yhteydenotto tuli juuri oikealla hetkellä, sillä taloushallinnossa oli vastikään keskusteltu kesälomasijaisen rekrytoimisesta. ”Saijan pitkäaikainen työkokemus ja alan tuntemus sekä haastattelussa syntynyt "positiivinen tunne" siitä, että hänen kanssaan on helppo tulla toimeen, vakuuttivat”.

Onnenpotkulla kesälomansijaiseksi

Alusta asti oli selvää, että Nisumaa työllistyisi kurssin jälkeen Caritakseen taloushallinnon kesälomansijaiseksi elokuun loppuun asti.

”Lomitan Eijaa, eli työtehtäviini kuuluu ostolaskujen käsittely, ja tätä työtä olen etupäässä harjoitellutkin. Vaikka muistamista tällaiselle vanhemmalle ihmiselle on ollut paljon, on ollut hyvä huomata, että vielä oppii ja muistaa!”, Nisumaa kertoo innostuneena.

Myös Inkala on tyytyväinen koulutuksen kautta saatuun hyvään työntekijään. ”Olemme saaneet osaavan, oma-aloitteisen ja työyhteisöön sisään hyvin sujahtaneen työssäoppijan, joka jää meille loppukesäksi taloushallinnon kesälomasijaiseksi. Päivittäiset työrutiinit sujuvat jouhevasti eikä lomilta palaavia ole odottamassa kasa tekemättömiä töitä.”

”Mielelläni kyllä työskentelisin täällä jatkossakin, niin mukavasti on mennyt ja työilmapiiri on mitä parhain!”, Nisumaa päättää.

Tiliä ja tulosta -koulutuksen järjesti BusinessOulun työlllisyyspalvelut ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto. Koulutus rahoitettiin Nuorten työllisyyspalveluiden kehittämishankkeen ja seudullisen Työllisyyspalvelut-hankkeen rinnakkaishankkeista, joita hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Kouluttajana toimi OSAO Edu Oy.

Jakolinkki