Uutisia

< Takaisin

Uimahallit ja kuntosalit suljetaan myös senioreilta, lähiopetus jatkuu Oulussa – voimassa olevat rajoitukset jatkuvat 22.3. saakka

Oulussa uimahallit ja kaupungin tiloissa olevat kuntosalit suljetaan myös 65 vuotta täyttäneiltä senioreilta 8.3. alkaen. Oulun kaupunki ei myöskään järjestä yli 6 hengen tilaisuuksia. 

Perusteluna uimahallien ja kuntosalien sulkimiseen uudelleen 65-vuotiailta ja sitä vanhemmilta on se, että asiantuntijoiden mukaan on oleellista vähentää aikuisten tartuntoja. Alueellinen koordinaatioryhmä on suositellut ikääntyvien suojaamisen tehostamista, lisäksi se suositteli yli 18-vuotiaiden harrastamisen keskeyttämistä tai suljettuna pitämistä.

Muutoin Oulun kaupungin koronasuositukset ja -rajoitukset jatkuvat ennallaan 22.3. saakka:

  • Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) jatkavat Oulussa hiihtoloman jälkeen normaalisti lähiopetuksessa.
  • Nuorisotilat, museot ja kulttuurilaitokset pysyvät suljettuna 22.3. saakka.
  • Kirjastot palvelevat rajoitetusti.
  • Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset voivat jatkua.
  • Kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kokonaisuudessaan kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona kohdasta Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

Hyvinvointilautakunnan päätökset koskevat vain julkisia tiloja

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan päätökset sulkea tiloja kohdistuvat vain Oulun kaupungin hallinnoimiin tiloihin eli ne eivät koske yksityisten elinkeinonharjoittajien, kuten yritysten, hallinnoimia tiloja. Näin on sen vuoksi, että tartuntatautilaissa asetetut edellytykset kohdistaa rajoituspäätökset myös yksityisten elinkeinonharjoittajien tiloihin eivät Oulun epidemiatilanteessa tällä hetkellä täyty.

Tartuntalain (§58c) mukaan yleisölle avoimien tilojen tai rajattujen ulkotilojen hallinoivan on huolehdittava, että

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittäviin turvaväleihin.
  • näkyvillä tulee olla toimintaohjeet tartuntojen leviämisen estämiseksi, kuten ohjeistuss käsien puhdistamiseen.
  • lisäksi tilojen ja pintojen puhdistamista tulee tehostaa.

Hyvinvointilautakunta on tartuntatautilaissa tarkoitettu kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin, jolla on oikeus päättää toimialueellaan toimitilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä.

Jakolinkki