Uutisia

< Takaisin

Kesätyöntekijöiden ystävällisyys kerää kiitosta

Rana ja Najie Qorbani toimintakeskuksen tunnelmallisessa aistihuoneessa.

Hanhilehdon toimintakeskus tarjoaa vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille päivätoimintaa. Toimintakeskuksen asiakkaat ovat jaettuina eritasoisiin ryhmiin. Rana ja Najie Qorbani työskentelevät nuorten ryhmässä, jossa asiakkaat tarvitsevat tukea ja ohjausta joko vähän tai jonkin verran.

Ranan ja Najien työpäivät kuluvat asiakkaiden kanssa puuhaten. Joka aamu aloitetaan aamukokouksella, jossa käydään päivän ohjelma läpi kuvien avulla. Päivän mittaan asiakkaat ulkoilevat, askartelevat ja pelaavat henkilökunnan avustuksella.

Siskokset kertovat, että ohjaajat ovat koko ajan kesätyöntekijöiden kanssa, ja hoitavat haastavat asiakastilanteet. Ohjaajat ovat myös olleet apuna, mikäli nuorilla on ollut haasteita suomen kielen kanssa.  

Rana kertoo, että töissä on ollut niin mukavaa, että hän tulisi mielellään ensi kesänäkin samaan paikkaan jos se olisi mahdollista. Hän kertoo oppineensa kesätyöharjoittelun aikana paljon uusia asioita vammaistyöstä ja vammaisista henkilöistä. Ennen töiden alkamista hän jännitti vammaisten kohtaamista, mutta muutamassa viikossa hän on huomannut, että asiakkaat ovat ystävällisiä ihmisiä, eikä mitään jännitettävää ole.

Jakolinkki