In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista

Sivulle kootaan työllisyyteen liittyvää ajankohtaista tietoa muun muassa erilaisista koulutus-ja työllistymismahdollisuuksista.

< Takaisin

Osatyökykyisten työllistymistä tuetaan osuuskuntahankkeella

Elokuussa 2015 käynnistyneessä Osallisuutta osuuskunnista –hankkeessa pyritään tukemaan osatyökykyisten työllistymistä osuuskuntatoiminnan kautta. Hankkeessa kehitetään matalan kynnyksen osuuskuntatoimintaa mm. kuntien työllisyyspalveluiden asiakkaille.

Kolmivuotista hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ESR-hankeohjelmasta. Hanketta koordinoi Kiipulasäätiö, joka tuo hankkeeseen osuuskuntatoiminnan tietotaidon. Hankkeen osatoteuttajia ovat Mielenterveyden keskusliitto, Vamlas ja Aspa-säätiö, joista jokainen toimii omissa kumppanuuskunnissaan: Mielenterveyden keskusliitto Oulussa, Vamlas Vantaalla, Aspa-säätiö Kotkassa ja Ylöjärvellä sekä Kiipulasäätiö Forssassa.

Hanke tarjoaa Oulun työllisyyspalveluiden asiakkaille osuuskuntavalmennusta. Valmennus tarjoaa kattavan tietopaketin osuustoiminnasta, antaa valmiudet osuuskunnan perustamiseen ja työllistymiseen sen kautta osa-aikaisesti tai kokonaan.

Osuuskunta-ajatusten kirkastamiseksi ja hankkeeseen osallistuvien tukemiseksi tarjotaan myös voimavaravalmennusta, josta hankkeessa vastaa Mielenterveyden keskusliiton hanketyöntekijä Tuija Pasanen. Mielenterveyden keskusliitossa on vuosien kokemus voimavaravalmennuksesta, jonka avulla ihmiset ovat löytäneet elämäänsä voimaannuttavia elementtejä. Voimavaravalmennuksen käyneiltä on kysytty mikä on hyödyttänyt heitä valmennuksessa eniten ja kerta toisensa jälkeen vastauksissa toistuvat kolme pääteemaa: vertaistuki, toivon herääminen, käytännön tiedon ja taidon saaminen.

Osuuskuntatoiminta sopii kaikille, jotka haluavat työllistää itsensä kokonaan tai osittain. Työskentely edellyttää aloitteellisuutta ja ideaa omasta toiminnasta tai palvelusta. Se sopii ihmisille, jotka viihtyvät toisten kanssa, ovat joustavia ja haluavat oppia uusia asioita.

 

Lisätietoja:

Hanketyöntekijä Tuija Pasanen

Mielenterveyden keskusliitto
puh. 046 923 7141
tuija.pasanen@mtkl.fi