In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista

Sivulle kootaan työllisyyteen liittyvää ajankohtaista tietoa muun muassa erilaisista koulutus-ja työllistymismahdollisuuksista.

< Takaisin

Välityömarkkinatoimija – kiinnostaako palkkiokokeilu?

Työ- ja elinkeinoministeriö toteuttaa vuonna 2014 palkkiokokeilun, jonka tavoitteena on edistää välityömarkkinoilla toteutettujen palkkatukijaksojen jälkeistä työllistymistä.

Palkkatuetun työn tavoitteena on parantaa työttömän työnhakijan ammattitaitoa, osaamista ja työmarkkina-asemaa ja näin edistää hänen työllistymistään avoimille työmarkkinoille.
Käytännössä palkkiokokeilussa on kysymys välityömarkkinatoimijan (yhdistykset ja säätiöt) toteuttamasta työn etsinnästätyöntekijänsä palkkatukityöjakson aikana.

Välityömarkkinatoimija, joka löytää palkkatukityössä olevalle jatkosijoittumispaikan (työ avoimilla työmarkkinoilla tai palkkatukityö toisella työnantajalla) saa kertakorvauksena palkkiota 500 – 1500 € riippuen mm. työsuhteen kestosta.

Kuntakokeiluhankkeet ovat voineet hakeutua palkkiokokeiluun ja Oulu on valittu yhdeksi palkkiokokeilun paikkakunnaksi. Kuntakokeiluhankkeet neuvottelevat välityömarkkinatoimijoiden kanssa palkkiokokeiluun osallistumisesta ja palkkio voidaan maksaa vain niille välityömarkkinatoimijoille, joiden kanssa kuntakokeiluhanke on sopinut palkkiokokeiluun mukaantulosta.

Oulussa palkkiokokeiluun on tähän mennessä valittu 12 välityömarkkinatoimijaa. Hakeutuminen palkkiokokeiluun on edelleen mahdollista ja palkkiokokeilusta kiinnostuneet välityömarkkinatoimijat voivat olla yhteydessä joko työllisyyspalveluiden päällikkö Seija Mustoseen, seija.mustonen@ouka.fi tai projektipäällikkö Sanna Rautioon, sanna.rautio@ouka.fi

Palkkiokokeiluun hakeutuminen tapahtuu erillisellä hakulomakkeella 31.8.2014 mennessä.