In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista

Sivulle kootaan työllisyyteen liittyvää ajankohtaista tietoa muun muassa erilaisista koulutus-ja työllistymismahdollisuuksista.

< Takaisin

WOMENTO-uramentorointi käynnistyy Oulussa

Väestöliiton monikulttuurisuuskeskus ja Oulun kaupungin monikulttuurikeskus Villa Victor aloittavat yhteistyön WOMENTO-uramentoroinnissa.

WOMENTO-menetelmä on Väestöliiton kehittämä ja pilotoima menetelmä alun perin koulutettujen maahanmuuttajanaisten mentorointiin. Womentossa mentorina toimii kantasuomalainen tai pitkään Suomessa asunut maahanmuuttaja ja aktorina koulutettu maahanmuuttaja. Mentorilla ja aktorilla on oltava sama tai samankaltainen koulutus. Mentorointi perustuu vapaaehtoisuuteen. Sekä mentorin että aktorin on sitouduttava prosessiin sen koko keston ajaksi.

Womentoa on toteutettu lähinnä pääkaupunkiseudulla Väestöliiton toimesta, mutta tavoitteena on levittää menetelmä muidenkin käyttöön ja muualle Suomeen. Kielen taidot työllistymisen tukena -hanke on ollut aloitteellinen Väestöliiton suuntaan ja 9.6. 2016 klo 12.00-16.00 Oulussa Aleksinkulmassa Väestöliiton monikulttuurisuuskeskuksesta Gunta Ahlfors sekä Paula Mattila tulevat esittelemään WOMENTO-uramentorointia. Kyseessä ei ole vielä mentorien rekrytointi, vaan menetelmän esittely tahoille, jotka olisivat kiinnostuneita sitä toiminnassaan käyttämään.

Oulussa WOMENTOA koordinoi Villa Victorin Kielen taidot työllistymisen tukena –hanke. Tilaisuuteen on vielä muutama paikka vapaana.

www.vaestoliitto.fi/monikulttuurisuus/womento

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Sannamari Sala
projektikoordinaattori
Kielen taidot työllistymisen tukena- hanke
Monikulttuurikeskus Villa Victor
Oulun kaupunki, konsernipalvelut
p.0504651317
sannamari.sala@ouka.fi