In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Oulun seudun välityömarkkinat -hanke 2008-2012

Oulun seudun välityömarkkinat -hankkeen päätavoitteena on ollut sosiaalisen työllistämisen toimintakonseptin laatiminen Oulun seudulle yhteistyössä alueen kuntien, kolmannen sektorin, TE-hallinnon ja yritysten kanssa. Oulun seudun kunnista hankkeessa mukana ovat olleet Haukipudas, Kiiminki, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Oulunsalo ja Tyrnävä.

Hankkeen aikana tuotettu sosiaalisen työllistämisen toimintakonsepti koostuu hankkeen kehittämiskohteista:

  • Kuntouttava työtoiminta
  • Nuorten työpajatoiminta
  • Palkkatuettu työ
  • Työllistämisen monipalveluiden toimintamahdollisuuksien ja -mallin selvittäminen
  • Työllistämistä tukevan verkkopalvelumallin kehittäminen

Hanke on vienyt tavoitetta eteenpäin seudullisen kehittämisverkostotyöskentelyn kautta, joissa on ollut edustettuina Oulun seudun kuntien työllistämispalvelujen esimiehiä ja työntekijöitä sekä TE-hallinnon, kolmannen sektorin, oppilaitosten ja yrityspalvelukeskuksen henkilöstöä. Hankkeen kehittämisverkostoissa on keskusteltu yhteisesti valituista teemoista, rakennettu seudullisia toimintamalleja ja levitetty hyviä käytäntöjä.

Seudullisia sosiaalisen työllistämisen prosesseja on avattu ja mallinnettu hankkeen aikana. Useat kunnat ovat ottaneet käyttöön hankkeessa kehitettyjä seudullisia toimintamalleja, jotka linkittyvät osaksi sosiaalisen työllistämisen toimintakonseptia ja hankkeessa kehitettävää työllistymistä tukevaa verkkopalvelua. Oulun työllisyysverkko -sivusto on julkaistu huhtikuussa 2012. 

Oulun kaupunki ja hankkeessa mukana olleet kunnat ovat sopineet hankkeessa käynnistyneen yhteistyön jatkamisesta tammikuussa 2013. Ensisijaisesti yhteistyö kohdistuu työllistymistä tukevan Oulun työllisyysverkko -sivuston kuntasivujen ylläpitoon sekä yhteiseen seudulliseen työllistämisen kehittämistyöhön.