In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Tyrnävä

Avoimet työpaikat

Katso Tyrnävän kunnan avoimet työpaikat.

Työllistämispalvelut

Työ- ja elinkeinosuunnittelijalta saat tukea ja opastusta työnhakuun, koulutukseen, työharjoitteluun yms. liittyvissä asioissa. Henkilökohtaisten tapaamisten aikana suunnitellaan sopivia ratkaisuja asioiden edistämiseksi työnhakijan oman tilanteen huomioon ottaen.

Työ- ja elinkeinosuunnittelija auttaa mm. työhakemusten ja ansioluettelon tekemisessä, työkokeilupaikan ja palkkatuetun työn etsimisessä ja koulutusmahdollisuuksien kartoittamisessa. Myös ajanvaraukset esim. työttömien terveystarkastukseen, talous- ja velkaneuvontaan yms. tapahtuu työ- ja elinkeinosuunnittelijan kautta.

Lue lisää Tyrnävän kunnan työllistämispalveluista.

Etsivä nuorisotyö

Tuntuuko, ettei kukaan kuuntele tai ettei kellään ole sinulle aikaa? Ahdistaako tulevaisuus tai koulutusvalinnat? Onko sinulla vaikeuksia löytää työpaikkaa? Onko sinulla kysyttävää toimeentulosta tai asumisesta? Oletko 15-29-vuotias tyrnäväläinen?

Etsivä nuorisotyö voi auttaa sinua! Etsivän nuorisotyön tarkoitus on auttaa nuorta koulutukseen hakeutumisessa, työpaikan etsinnässä, elämänhallinnan tukemisessa ja tulevaisuuden suunnittelussa. Nuorta tuetaan moniammatillista verkostoa hyödyntäen. Etsivään nuorisotyöhön osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Toiminta perustuu luottamukseen ja nuoren omilla ehdoilla etenemiseen.

Etsivä ei ole viranomainen vaan luotettava aikuinen, jonka kanssa voit miettiä tilannettasi ja joka tarvittaessa ohjaa sinua palveluiden pariin tai on lohduttavana olkapäänä ja kannustajana silloin kun tuntuu, että kaipaat hieman tsemppausta ja eteenpäin ohjaamista.

Ota yhteyttä puhelimitse, whatsappaa, sähköpostilla tai facebookissa. Minua voi tulla myös tapaamaan työpisteeseeni.

Etsivä nuorisotyöntekijä
Lilli Nikkinen
lilli.nikkinen@tyrnava.fi
p. 044-497 1025
Facebook: Tyrnävän Etsivä Nuorisotyöntekijä Lilli

Lue lisää Tyrnävän kunnan etsivästä nuorisotyöstä.

Tyrnävän Paja

Tyrnävän Paja (vapaa-aikakeskuksessa) tarjoaa palveluita tyrnäväläisille 16-28-vuotiaille nuorille, jotka ovat työttöminä tai ilman ammattitutkintoa, keskeyttäneet ammatillisen koulutukse ja/tai tarvitsevat työ- sekä toimintakyvyn selvitystä. Tyrnävän pajan työmuotoja ovat mm. kodinhoidolliset tehtävät, puutyöt, kiinteistön huoltoon liittyvät tehtävät, käsityöt, autojen sisäpuhdistukset ja polkupyörien huoltotehtävät.

Pajalaiset suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä ohjaajien kanssa pienimuotoisia projekteja mielenkiinnon ja osaamisen mukaan.  Paja on yhteisö, jossa työnteon ja sen ohessa annettavan työ-, ryhmä- ja yksilövalmennuksen avulla tuetaan pajalaista elämänhallintataidoissa sekä koulutukseen tai työhön hakeutumisessa.

Verso-toiminta

Tyrnävän pajan yhteydessä toimii keväällä 2015 aloitettu Verso- toiminta. Verso on seinätön starttipaja, jossa painopiste on vahvasti elämänhallinnallisissa asioissa kuten vuorokausirytmin korjaamisessa ja ylläpitämisessä, elämän mielekkyyden löytymisessä ja tarvittavien palveluiden hankkimisessa nuorelle. Verso toimii tiistaisin ja torstaisin, ohjaajina toimivat pajavastaava Eveliina Keinänen ja etsivä nuorisotyöntekijä Lilli Nikkinen.

Jos kiinnostuit ja haluat lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä! Vaikket olisi kiinnostunut pajalle tai Versoon tulosta, mutta tarvitset apua esim. lomakkeen täyttämisessä niin tulethan käymään. :)

Vastaava pajaohjaaja
Eveliina Keinänen
eveliina.keinanen@tyrnava.fi

050 362 8524

Lue lisää Tyrnävän kunnan työpajatoiminnasta.

Tyrnävän nuorille ehjä koulutuspolku peruskoulusta toisen asteen tutkintoon

Nuorten ohjaus ja auttaminen tulevaisuuteen NOJAT -hanke on Tyrnävän kunnan kolmivuotinen projekti, joka on suunnattu 9. luokkalaisille, toiselle asteelle opiskelemaan siirtyville sekä "tyhjän päällä" oleville nuorille.

Hankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä, tukea ja ohjata nuoria, joilla on haasteita toisen asteen opintojen aloittamisessa ja opintojen sujumisessa.

Hankkeen kohderyhmänä ovat 15-29-vuotiaat tyrnäväläiset nuoret, jotka kaipaavat tukea opintopolussaan tai esimerkiksi herättävät huolta toimijoissa tai vanhempien ja läheisten taholta.

Osa toiselle asteelle siirtyvistä nuorista keskeyttää opintonsa ja palaa kotiin tyhjän päälle. Usein tieto keskeytyksestä tulee myöhässä, jos ollenkaan, kunnan etsivälle nuorisotyöntekijälle.

Tavoitteena on luoda tuettu polku peruskoulusta aina toisen asteen yli niin, että nuori saa moniammatillista aikuisen tukea haasteisiinsa ensin tehostetusti peruskoulussa ja tarvittaessa myös toisella asteella. 

Löydät meidät Tyrnävän kunnan nettisivuilta ja Facebookista.

Voit myös olla yhteydessä projektipäällikkö Maria Karppiseen.

maria.karppinen@tyrnava.fi
050 44 00 220