Ajankohtaista

< Takaisin

Miltä Merikaupunki Oulu voisi näyttää tulevaisuudessa, vastaa kyselyyn

Kuvassa Hailuodon lauttasatama ja merimaisema.

Oulun kaupunki on aloittanut tavoitesuunnitelman laatimisen koskien Oulun meri- ja ranta-alueiden kehittämistä, ja kutsuu asukkaat ja toimijat ideoimaan miltä Merikaupunki Oulu voisi näyttää tulevaisuudessa.

Vaikka meri on monella tapaa keskeinen osa Oulua, kuva kaupungin merellisyydestä on varsin jäsentymätön. Se näkyy myös Oulun merellisyydestä käydystä keskustelussa, jossa Ouluun on kaivattu lisää merellisyyttä niin matkailun, tapahtumien kuin veneilyharrastuksen näkökulmasta.

”Useissa puheenvuoroissa on kaivattu Oulun merellisyyden kirkastamista sekä Oulun profilointia merikaupunkina, ja tähän tarpeeseen halutaan nyt vastata”, kertoo Oulun kaupungin yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen hankkeen taustoista.

Oulussa on hiljattain laadittu Suistokaupunki -visio, joka keskittyy Oulun keskustan Oulunjoen suistoalueen kehittämiseen. Nyt aloitetun Merikaupunki Oulu -työn tarkoituksena on tarkastella Oulua aina Kiiminkijoen ympäristöstä Liminganlahteen. Tärkeänä osana tätä kaupunki haluaa kuulla asukkaiden, yritysten ja toimijoiden näkemyksiä kehittämiseen.

”On ehdottoman tärkeää kuulla, millaiseksi Oulun merellisyys mielletään tällä hetkellä ja mitä toivotaan tulevaisuudelta, tämä toimii yhtenä olennaisena tavoitesuunnitelman lähtökohtana”, toteaa Tuuli Rantala WSP Finland Oy:sta. Työn on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kysely on auki 17.2.-15.3.2020 osoitteessa https://www.ouka.fi/merikaupunkioulu

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen paula.paajanen@ouka.fi, 044 703 1233
WSP Finland Oy,  Tuuli Rantala projektipäällikkö tuuli.rantala@wsp.com, 040 642 7789

Jakolinkki