In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Uuden Oulu-opiston ensimmäinen yhteinen opinto-opas jaossa

Uuden Oulu-opiston ensimmäinen yhteinen opinto-opas jaossa

Tiedote 14.8.2013

Uuden Oulu-opiston ensimmäinen yhteinen opinto-opas on ilmestynyt ja se jaetaan joka kotiin tänään keskiviikkona uuden Oulun alueella ja Kempeleessä. Uusi Oulu-opisto muodostui kuntaliitoksen yhteydessä kun Kiiminkijoen opisto, Oulu-opisto ja Oulunsalon kansalaisopisto yhdistyivät. Opetus- ja kulttuuriministeriö antoi Oulun kaupungille vain yhden ylläpitämisluvan kansalaisopistotoimintaan. Yhdistymisen myötä Oulu-opistosta tuli Suomen 3. suurin kansalaisopisto heti Helsingin ja Espoon työväenopistojen jälkeen.

Uusi opinto-opas on järjestetty ainealueittain. Oman alueen kurssien löytämistä helpottaa se, että osassa kurssien otsikoista on jo mainittu alue, jolla kurssi pidetään. Nyt on kaikille tarjolla koko uuden Oulu-opiston kurssit, eli jos ei mahdu jollekin keskustan kurssille, voi katsoa, olisiko tilaa Oulunsalon tai Haukiputaan kaupunginosissa, joihin autolla ajaa lähes yhtä nopeasti kuin esim. Puolivälikankaalta Kaukovainiolle.

Uudessa Oulu-opistossa entiset opistot toimivat vielä opiston kolmena yksikkönä eli Kiiminkijoen yksikkö palvelee entisen Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin alueita, Pohjankartanon yksikkö keskustassa palvelee vanhan Oulun ja Ylikiimingin alueita ja Oulunsalon yksikkö palvelee Oulunsalossa. Yksiköillä on omat toimistonsa ja ilmoittautua voi myös soittamalla tai henkilökohtaisesti käymällä omassa yksikössä.

Helpointa ja nopeinta on ilmoittautua netin kautta. Koska kursseja on yli 2000 ja opetustuntejakin yli 50 000 tuntia ilmoittautuminen on jaksotettu eri päiville eri ainealueissa. Ilmoittautumiskanavat aukeavat ensi viikolla porrastetusti.

Oulu-opiston opinto-oppaan visuaalinen suunnittelu on Oulun kaupungin graafikon Niina Penttilän käsialaa. Kannen valokuvat on ottanut valokuvaaja Maiju Torvinen. Ohjelma on painettu Joutsen Median Painotalo Oy:ssa. Se siis jaetaan joka kotiin ilmaisjakeluna, mutta sitä on saatavilla myös Oulu10 toimipisteistä ja kirjastoista.

Opinto-ohjelmaan voi tutustua myös nettiselaimesta: http://issuu.com/ruuskanen/docs/oulu_opisto_ohjelma_netti

Lisätietoja

Aune Hinkula, tiedottaja p. 040-551 2534

Kerttu Vilmunen, rehtori p. 040 555 0064

Jakolinkki

Onnea uusi Oulu -video Onnea uusi Oulu -video