In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Uusi Oulu muuttaa sosiaalipalveluita

1.1.2013 yhtenäistyvät sosiaalipalveluiden myöntämiskriteerit ja yhteystiedoissa ja toimintatavoissa tapahtuu muutoksia.

Uusi Oulu yhdistää viiden kunnan sosiaalipalvelut 1.1.2013. Sen myötä yhtenäistetään loputkin palveluiden myöntämiskriteerit - osa myöntämiskriteereistä yhtenäistettiin jo vuoden 2012 alussa. Nyt muuttuvat mm. omaishoidontuen ja erilaisten vammaispalveluiden kriteerit.

Muutoksia tulee myös asiakkaiden palveluohjaukseen. Uudessa Oulussa ikäihmisten, vammaisten ja muiden sosiaalipalveluita tarvitsevien palvelujen tarve arvioidaan ja palvelut myönnetään palveluohjausyksikössä. Yksikkö toimii neljänä kaupunginosien mukaa jaettuna tiiminä.

– Jokaiselle palveluohjauksen piirissä olevalle nimetään oma palveluohjaaja, joka koordinoi koko asiakkaan palvelukokonaisuutta. Tällä pyritään selkeyttämään monimuotoista palvelukokonaisuutta asiakkaalle, selittää sosiaalijohtaja Sirkka-Liisa Olli.

Myös uuden Oulun sosiaalipalveluiden tietojärjestelmä yhtenäistyy, kun usean erillisen järjestelmän sijaan siirrytään käyttämään yhtä Effica-järjestelmää 1.1.2013 alkaen.

– Tämä ei sinällään vaikuta asiakkaiden saamaan palveluun muutoin kuin siten, että päätöslomakkeiden ulkoasu muuttuu, Sirkka-Liisa Olli kertoo.

Osa palveluista edelleen läheltä

Palveluita järjestetään myös vuodenvaihteen jälkeen edelleen liittyvien kuntien nykyisistä toimipisteistä, mutta muutoksiakin tulee. Esimerkiksi lastenvalvojat toimivat keskitettynä palveluna Oulusta käsin. Myös toimeentulotukihakemukset postitetaan yhteen osoitteeseen Ouluun.

Ajantasaiset sosiaalipalveluiden yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivujen Sosiaali- ja perhepalvelut -osiosta. Kooste uuden Oulun sosiaalipalveluiden keskeisimmistä yhteystiedoista on julkaistu Oulun seudun lehdissä ja se löytyy myös klikkaamalla tästä.

Sähköiset palvelut vahvistuvat

Jatkossa erityisenä kehittämiskohteena on sähköisten palveluiden laajentaminen ja käyttäjälähtöinen kehittäminen.

– Volyymeiltaan merkittävin palvelu, joka tulee toimimaan sähköisesti, on toimeentulotuen hakeminen, kertoo Sirkka-Liisa Olli.

– Kehittämiskohteena on myös yhteistyö eri toimijoiden kanssa. Tästä hyvä esimerkki ovat alueelliset hyvinvointineuvolat. Kotiin suuntautuvaa tukea vahvennetaan esimerkiksi asumisen ohjauspalveluiden ja perhetyön avulla, sosiaalisen hyvinvoinnin palvelujohtaja Arja Heikkinen täydentää.

Palaute tervetullutta

Sekä Olli että Heikkinen korostavat, että kaupunkilaisilta toivotaan suoraa palautetta muutoksista, niin risujen kuin ruusujenkin muodossa. Palautteen vastaanottaa ja oikeaan osoitteeseen välittää Oulu10.

Lue lisää: Sosiaalipalveluiden yhteystiedot uudessa Oulussa
 


Onnea uusi Oulu -video Onnea uusi Oulu -video