In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kuljetuspalvelu Kuljetuspalvelu

Vaikeavammaiset oululaiset, joilla on erityisiä vaikeuksia käyttää julkisia kulkuvälineitä, voivat hakea kaupungilta kuljetuspalvelua. Hakemuksen liitteenä on toimitettava lääkärinlausunto hakijan liikkumis- ja toimintakyvystä.

Vaikeavammainen henkilö voi hakea liikkumisen helpottamiseksi autoavustusta tai kuljetuspalvelua. Kuljetuspalvelujen kokonaisuudessa huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Kuljetuspalvelua ei myönnetä lääkäri-, kuntoutus- ja terveydenhuollon matkoihin, joihin voi saada Kelan korvausta sairausvakuutuslain mukaisesti.

Kuljetuspalvelua voidaan myöntää asiointi- ja virkistysmatkoihin sekä työ- ja opiskelumatkoihin. Asiakas maksaa kuljetuspalveluista julkisen liikenteen mukaisen omavastuuosuuden (ks. Oulun joukkoliikenteen sivut). Asiointi- ja virkistysmatkoihin myönnetään vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa.

Kuljetuspalveluhakemuksen voit täyttää ja tulostaa sivun oikean laidan linkistä.

Myöntämisen perusteet ja omavastuuosuuksien palautukset

Kuljetuspalveluita myönnetään hyvinvointilautakunnan ohjeistuksen mukaisesti.

Omavastuuosuuksien palautuksissa huomioidaan Waltti-hinnaston mukaiset vyöhykkeiden mukaiset kausilipun hinnat. Pääsääntöisesti käytössä yhden vyöhykkeen (A, B, C tai D) käsittävä kausilippu, jonka ylittävältä osalta omavastuuosuudet palautetaan asiakkaalle. Mikäli asiakkaan matkat pääsääntöisesti painottuvat esimerkiksi kahden vyöhykkeen (AB, BC tai CD) alueelle ylittäen vyöhykerajan, katsotaan asiakkaan kausilipun hinta näiden vyöhykkeiden kausilipun mukaiseksi.

Mikäli omavastuuosuuksien palautuksen perusteeksi määritellään yhden vyöhykkeen alueella voimassa olevan kausilipun hinta, ei tämän vyöhykkeen ylittäviä matkoja oteta huomioon omavastuupalautuksissa.

Lisätietoja kuljetuspalveluiden käyttöön liittyvistä asioista:

Palvelusihteeri p. 044 703 6474

Palveluohjaus

 • Käyntiosoite work Vanhantullinkatu 4, 2. krs, 90100 Oulu
 • Puhelin Erityisryhmien palvelut
  work 044 703 5275 (ma-pe klo 9-11)
  Ikäihmisten palvelut
  work 050 571 0494 (ma-pe klo 9-11)
 • Verkkosivut Palveluohjaus
 • Aukioloajat Toimisto avoinna ma-pe klo 9-11 ja 12-15
 • Yllä olevat numerot on tarkoitettu ensisijaisesti uusille asiakkaille. Erityisryhmien asiakkaat, jotka saavat jo palvelua, voivat soittaa omalle työntekijälleen arkisin klo 10-11. Ikäihmisten palveluja jo saavat asiakkaat voivat soittaa omalle työntekijälleen arkisin klo 12–13

Tiedot esitetään hCard-muodossa.