Liikkuminen

Kaikille avoin palveluliikenne

Palveluliikenne Onni on osa kaikille avointa joukkoliikennettä ja siinä on erityisesti otettu huomioon ikääntyneiden ja toimintaesteisten henkilöiden tarpeet.

Palveluliikenne on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksiliikenteen välimuoto: palveluliikenne kulkee aikataulujen mukaisesti, mutta asiakas kuljetetaan tarvittaessa ovelta ovelle, jos tämä asuu kohtuullisen etäisyyden päässä Onnin reitiltä. Tiedustelut Onni-infosta.
 
Oulussa liikennöi myös kolme Citybussin linjaa keskustan ja lähialuiden välillä. Katso aikataulut.

Vaikeavammaisten kuljetuspalvelu

Vaikeavammaiset oululaiset, joilla on erityisiä vaikeuksia käyttää julkisia kulkuvälineitä, voivat hakea vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua. Hakemukseen on liitettävä lääkärinlausunto liikkumis- ja toimintakyvystä.

Kuljetuspalvelua voidaan myöntää asiointi- ja virkistysmatkoihin sekä työ- ja opiskelumatkoihin. Asiakas maksaa kuljetuspalveluista julkisen liikenteen mukaisen omavastuuosuuden (ks. Oulun joukkoliikenteen sivut). Asiointi- ja virkistysmatkoihin myönnetään vähintään 18 yhdensuuntaista matkaa kuukaudessa.

Kuljetuspalvelua ei myönnetä lääkäri-, kuntoutus- ja terveydenhuollon matkoihin, joihin voi saada Kelan korvausta.

Kuljetuspalveluita myönnetään hyvinvointilautakunnan ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja:
Palvelusihteeri p. 044 703 6474

Kuljetuspalvelutiedote marraskuu 2018 näkövammaisille

 

Omavastuuosuuksien palautus

Omavastuuosuuksien palautuksissa huomioidaan Waltti-hinnaston mukaiset vyöhykkeiden mukaiset kausilipun hinnat. Pääsääntöisesti käytössä yhden vyöhykkeen (A, B, C tai D) käsittävä kausilippu, jonka ylittävältä osalta omavastuuosuudet palautetaan asiakkaalle. Mikäli asiakkaan matkat pääsääntöisesti painottuvat esimerkiksi kahden vyöhykkeen (AB, BC tai CD) alueelle ylittäen vyöhykerajan, katsotaan asiakkaan kausilipun hinta näiden vyöhykkeiden kausilipun mukaiseksi.

Mikäli omavastuuosuuksien palautuksen perusteeksi määritellään yhden vyöhykkeen alueella voimassa olevan kausilipun hinta, ei tämän vyöhykkeen ylittäviä matkoja oteta huomioon omavastuupalautuksissa.

Ikäihmisten ja erityisryhmien palveluohjaus

  • Käyntiosoite work Vanhantullinkatu 4, 2. krs, 90100 Oulu
  • Puhelin Erityisryhmien palvelut
    work 044 703 5275 (ma–pe klo 9–11 ja 12-15)
    Ikäihmisten palvelut
    work 044 703 4973 (ma–pe klo 9–15)
  • Aukioloajat Toimisto ma–pe klo 9–11 ja 12–15
  • Yllä olevat numerot on tarkoitettu ensisijaisesti uusille asiakkaille. Palveluita jo saavat vammaispalvelu- ja mielenterveysasiakkaat voivat soittaa omalle työntekijälleen ke 10–11 ja kehitysvamma-asiakkaiden asioissa ma ja to klo 10-11. Ikäihmisten palveluja jo saavat asiakkaat voivat soittaa omalle työntekijälleen ma–pe klo 8–16.

Tiedot esitetään hCard-muodossa.
 

Hae sähköisesti

 

 

 

Hae paperisesti

Vammaispalveluiden kuljetuspalvelua (word) /(pdf)

Sosiaalihuoltolain kuljetuspalvelua (word) / (pdf)

Kun haet sähköisesti