Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Perhehoitoa kehitysvammaisille

Perhehoito on kehitysvammaisen hoitoa, huolenpitoa ja asumisen järjestämistä hänen kotonaan tai kotinsa ulkopuolella yksityiskodissa. Perhehoito antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuuden hyvään elämään perheessä ja läheisiin ihmissuhteisiin.
 
Perhehoito voi olla joko jatkuvaa tai lyhytaikaista perustuen asiakkaan tarpeisiin sekä asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelmaan. Lyhytaikaisen perhehoidon tavoitteena on tukea kehitysvammaisen kotona asumista. Lyhytaikainen perhehoito voi olla ennakkoon tiedettyä tai äkilliseen tarpeeseen perustuvaa. Perhehoitoa tarjotaan myös omaishoidon vapaisiin. Perhehoitoa voidaan toteuttaa myös osavuorokautisena perhehoitona, joko päivä- tai yöhoitona.

Tarvitseeko läheisesi perhehoitoa?

Ota yhteyttä palveluohjausyksikköön

Kiinnostuitko itse toimimaan perhehoitajana?

Onko sinulla kiinnostusta ja halua pitää huolta kehitysvammaisista sekä hyvät yhteistyötaidot? Oletko jäämässä pois työelämästä ja etsit mielekästä sisältöä elämääsi vai suunnitteletko uutta uraa?

Oulu kaupunki etsii kehitysvammaisten perhehoitajia lyhyt- ja pitkäaikaiseen perhehoitoon sekä omaishoitajien tueksi.

Etsimme henkilöitä, jotka voivat ottaa kotiinsa perhehoitoon kehitysvammaisia tai toimivat sijaishoitajina kehitysvammaisen kodissa. Hakemus löytyy sivun oikeasta laidasta.

Perhehoitajana voi toimia henkilö tai pariskunta, joka ominaisuuksiensa, kokemuksensa tai koulutuksensa puolesta soveltuu hoitotehtäviin. Hoiva-alan koulutusta ei vaadita, jos perhehoitajalla on enintään neljä ihmistä hoidettavanaan.

Perhehoitajaksi haluavat haastatellaan ja he osallistuvat kaupungin järjestämään valmennukseen. Valmennukseen kuuluu kotikäynti, jonka yhteydessä arvioidaan kodin soveltuvuus perhehoitoon.

Perhehoitaja tekee tiivistä yhteistyötä mm. omaisten sekä palveluohjauksen ja kotihoidon kanssa.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä perhehoidon yhteyshenkilöön.

Perhehoitajien valmennukseen hakeminen

Hakemus perhehoitajavalmennukseen löytyy sivun oikeasta laidasta. Hakemus palautetaan postitse Oulun kaupungin kirjaamoon: Oulun kaupunki, Hyvinvointipalvelut, Eritysiryhmien palveluohjaus PL 71, 90015 OULUN KAUPUNKI

Hakemuksen voi palauttaa myös sähköisesti Oulun Omahoidon kautta (lisää liitteenä lähettämääsi viestiin). Hakemus on sama kuin perhehoitajaksi hakevilla.

Perhehoidon yhteyshenkilö

  • Puhelin Pia Kortessalo, vs.palveluesimies cell 044 703 6471
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

keltaiset kukat

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/vammaistenperhehoito