Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Oululaisia koskevat sosiaali- ja terveyspalvelujen tiedot löytyvät jonkin aikaa myös Oulun kaupungin sivuilta, mutta näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Työ- ja päivätoiminta

Päivätoiminta

Päivätoiminta on asiakkaan toimintakyvyn mukaan suunniteltua kuntoutuksellista ja virikkeellistä toimintaa erityisryhmien päivätoimintakeskuksissa.

Päivätoimintaa järjestetään vammaisille ja kehitysvammaisille aikuisille HanhilehdossaMajakassaVirikkeessäTsempissä ja Karpalossa.

 

Työtoiminta

Työtoimintaa järjestetään Kipinän ja Tsempin toimintakeskuksissa, kierrätyskeskuksessa ja Kontinkankaan toimintakeskuksessa.

Työtoiminnan asiakkaille tarjotaan tukea ja kuntoutusta jokapäiväisiin toimiin sekä rakennetta päiväohjelmaan. Työtoiminta tarjoaa mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille ja muille asiakkaille, joilla on erityistarpeita, erilaisia työn luonteisen toiminnan mahdollisuuksia asiakkaan omat mielipiteet ja kyvyt huomioiden. Työtoiminta tukee aikuisen asiakkaan hyvinvointia ja osallisuuden kokemusta.

Käynnit voi aloittaa tutustumiskäynnin ja/tai sosiaalityöntekijän kartoituksen ja palvelupäätöksen jälkeen. Vammaisille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille  kartoituksen ja päätöksen tekee palveluohjausyksikkö  ja päihdeasiakkaille aikuis- ja perhesosiaalityön sosiaalityöntekijä.

Työtoiminta voi olla

 • Työkokeilua, jota järjestetään eri kuntoutus- yms. laitoksista, kouluista ja eri yhteistyötahojen kautta tuleville asiakkaille. Työkokeilulla edistetään ja tuetaan vajaakuntoisen henkilön ammatillista suunnittelua ja kehittymistä sekä työelämään kiinnittymistä.
 • Ryhmämuotoista kerhotoimintaa arkisin, kaksi kerhoa päivässä.  Palvelun tarjonta on puitteiltaan joustavaa; asiakkaan käyntiaika, käynnin sisältö, pituus ja tiheys ovat asiakkaan mitoitettavissa senhetkisen tilanteensa mukaisesti.  Palvelu sisältää mm. musiikkitoimintaa, askartelua ja pelaamista sekä erilaisia omatoimisuustaitoja lisääviä aktiviteettejä.
 • Avotyötoimintaa eli vammaiselle, kehitysvammaiselle, päihde- tai mielenterveysasiakkaalle yksilöllisesti suunniteltua työn luonteista, huoltosuhteista toimintaa pääasiassa kaupungin eri toimintayksiköissä.


Avotyön keskeisenä tavoitteena on asiakkaan itsenäisyyden ja kehitysmahdollisuuksien lisääminen. Työ kuntouttaa ja tuo elämään sisältöä ja sosiaalisia suhteita. Päivät jäsentyvät mielekkäästi ja elämänhallinta lisääntyy.

Avotyötoimintaa toteutetaan normaalilla työpaikalla asiakkaalle sovelletuin työtehtävin ja työajoin. Ohjaaja etsii soveltuvan avotyötoimintapaikan ja huolehtii toiminnan ohjauksesta ja muista sitä koskevista järjestelyistä.

Avotyötoimintaan siirtyminen tapahtuu asteittain ja asiakas harjaannutetaan avotyötoimintaan työ- ja toimintakeskuksissa.

Erityis­ryhmien palveluohjaus

Käyntiosoite

Elektroniikkatie 3, 3.krs., 90590 Oulu

Aukioloajat

Maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja kello 12–15.

Palvelupuhelin uusille asiakkaille

p. 044 703 5275

Voit soittaa maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja kello 12–15

Puhelinajat omalle
sosiaalityöntekijälle

Kehitysvammaiset asiakkaat: voit soittaa omalle työntekijälle maanantaina ja torstaina kello 10‒11.

Vammaiset ja mielenterveysasiakkaat: voit soittaa omalle työntekijälle keskiviikkona kello 10‒11.

Jos soitat muuhun aikaan, voit jättää soittopyynnön tai varata soittoajan omalle työntekijälle.

Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset

Erityisryhmien palveluohjaus

 • Käyntiosoite work Elektroniikkatie 3, 3.krs., 90590 Oulu
 • Puhelin
  Palvelupuhelin uusille asiakkaille cell
  p. 044 703 5275
  Voit soittaa maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja kello 12–15

  Puhelinajat omalle sosiaalityöntekijälle cell

  Kehitysvammaiset asiakkaat: voit soittaa omalle työntekijälle maanantaina ja torstaina kello 10‒11.

  Vammaiset ja mielenterveysasiakkaat: voit soittaa omalle työntekijälle keskiviikkona kello 10‒11.

  Jos soitat muuhun aikaan, voit jättää soittopyynnön tai varata soittoajan omalle työntekijälle.
 • Verkkosivut Katso mahdolliset aukiolopoikkeukset
 • Aukioloajat Maanantaista perjantaihin kello 9–11 ja kello 12–15.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tiesitkö että

Oulun kierrätyskeskusessa järjestetään myös vammaisten työtoimintaa sekä työllistetään työttömiä?