In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Työtoiminta Työtoiminta

Työtoimintaa järjestetään Kipinän, Karpalon ja Tsempin toimintakeskuksissa sekä Kontinkankaan työkeskuksessa.

Työtoiminnan asiakkaille tarjotaan tukea ja kuntoutusta jokapäiväisiin toimiin sekä rakennetta päiväohjelmaan. Työtoiminta tarjoaa mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille ja muille asiakkaille, joilla on erityistarpeita, erilaisia työn luonteisen toiminnan mahdollisuuksia asiakkaan omat mielipiteet ja kyvyt huomioiden. Työtoiminta tukee aikuisen asiakkaan hyvinvointia ja osallisuuden kokemusta.

Käynnit voi aloittaa tutustumiskäynnin ja/tai sosiaalityöntekijän kartoituksen ja palvelupäätöksen jälkeen. Vammaisille, kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille  kartoituksen ja päätöksen tekee palveluohjausyksikkö  ja päihdeasiakkaille aikuis- ja perhesosiaalityön sosiaalityöntekijä.

 
Työtoiminta voi olla

Työkokeilua, jota järjestetään eri kuntoutus- yms. laitoksista, kouluista ja eri yhteistyötahojen kautta tuleville asiakkaille. Työkokeilulla edistetään ja tuetaan vajaakuntoisen henkilön ammatillista suunnittelua ja kehittymistä sekä työelämään kiinnittymistä.

Ryhmämuotoista kerhotoimintaa arkisin, kaksi kerhoa päivässä.  Palvelun tarjonta on puitteiltaan joustavaa; asiakkaan käyntiaika, käynnin sisältö, pituus ja tiheys ovat asiakkaan mitoitettavissa senhetkisen tilanteensa mukaisesti.  Palvelu sisältää mm. musiikkitoimintaa, askartelua ja pelaamista sekä erilaisia omatoimisuustaitoja lisääviä aktiviteettejä.

Avotyötoimintaa eli vammaiselle, kehitysvammaiselle, päihde- tai mielenterveysasiakkaalle yksilöllisesti suunniteltua työn luonteista, huoltosuhteista toimintaa pääasiassa kaupungin eri toimintayksiköissä.

Avotyön keskeisenä tavoitteena on asiakkaan itsenäisyyden ja kehitysmahdollisuuksien lisääminen. Työ kuntouttaa ja tuo elämään sisältöä ja sosiaalisia suhteita. Päivät jäsentyvät mielekkäästi ja elämänhallinta lisääntyy.
Avotyötoimintaa toteutetaan normaalilla työpaikalla asiakkaalle sovelletuin työtehtävin ja työajoin. Ohjaaja etsii soveltuvan avotyötoimintapaikan ja huolehtii toiminnan ohjauksesta ja muista sitä koskevista järjestelyistä.
Avotyötoimintaan siirtyminen tapahtuu asteittain ja asiakas harjaannutetaan avotyötoimintaan työ- ja toimintakeskuksissa (Kontinkankaan työkeskus, Toimintakeskus Kipinä ja Toimintakeskus Karpalo).
 

Palveluohjaus

 • Käyntiosoite work Vanhantullinkatu 4, 2. krs, 90100 Oulu
 • Puhelin Erityisryhmien palvelut
  work 044 703 5275 (ma-pe klo 9-11)
  Ikäihmisten palvelut
  work 050 571 0494 (ma-pe klo 9-11)
 • Verkkosivut Palveluohjaus
 • Aukioloajat Toimisto avoinna ma-pe klo 9-11 ja 12-15
 • Yllä olevat numerot on tarkoitettu ensisijaisesti uusille asiakkaille. Erityisryhmien asiakkaat, jotka saavat jo palvelua, voivat soittaa omalle työntekijälleen arkisin klo 10-11. Ikäihmisten palveluja jo saavat asiakkaat voivat soittaa omalle työntekijälleen arkisin klo 12–13

Tiedot esitetään hCard-muodossa.