Avoin varhaiskasvatus Kaukovainio

Avoin varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen ryhmät toimivat Kultatiellä 2 F-talossa Merikotkan päiväkodin ja Hiirosen kodin alueella. Toimintamme on osa Vaskitien päiväkodin varhaiskasvatuspalveluja, joita tarjoamme kotona oleville lapsille ja jonne on joustavaa siirtyä lapsen hoidontarpeen muuttuessa. Meillä toimii kolme ryhmää, joista Vesselit on suunnattu alle 3v lapsille ja Viikarit 3-5v. lapsille sekä perhekerhoryhmä Vekaratupa. Ryhmiin haetaan hakemuksella varhaiskasvatuspalveluihin tai sähköisesti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on perheille maksutonta.

Vesseleiden ja Viikareiden toiminnan parissa lapsi pääsee osaksi lapsiryhmää ja saa osallistua suunniteltuun varhaiskasvatustoimintaan lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan ohjauksessa.  Musiikki,  liikunta ja kädentyöt ovat tärkeä osa toimintaamme ja leikille jää aikaa päivittäin. Olemme osa Vaskitien päiväkotia ja Kaukovainion alueen varhaiskasvatuspalveluja, joten osallistumme yhteisiin tapahtumiin kuten Metsämörri-päivään.

Vekaratupa on osa alueen varhaiskasvatuspalveluja ja maksuton perhekerho kotihoidossa oleville 0-5 – vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhekerhossa on mahdollisuus tutustua alueen lapsiperheisiin ja saada vertaistukea. Toimintaa suunnitellaan yhdessä toiminnasta vastaavan lastentarhanopettajan kanssa ryhmän toiveiden mukaan. Perheiden osallisuus huomioidaan toiminnan vuosisuunnittelussa. Vanhemmat saavat ryhmässä tietoa ja tukea kasvatukseen ja paikalle voidaan kutsua asiantuntijavierailijoita esim. Lasten neuvolasta, Perhetyöstä ja Vanhempainakatemiasta.

Vesselit

Ryhmässä on alle 3v. lapsia, joten annamme aikaa toimintaympäristöön ja toisimme tutustumiselle. Meillä on lasten iän huomioivaa suunniteltua ja ohjattua varhaiskasvatustoimintaa.  Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Vanhempi voi halutessaan osallistua toimintaan yhdessä lapsensa kanssa

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta-aika: maanantai-tiistai klo 8.30 -11.30

Viikarit

Ryhmässä on 3-5 v. lapsia, joten tarjoamme monipuolista ja suunniteltua varhaiskasvatustoimintaa. Tutustumme lähiympäristöön ja puistoihin toiminnan lomassa. Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Vanhempi voi halutessaan osallistua toimintaan yhdessä lapsen kanssa.

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta-aika: keskiviikko, torstai ja perjantai klo 8.30-11.30

 

Perhekerho Vekaratupa

Maksuton perhekerho kotihoidossa oleville 0-5-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Lapset saavat leikkikavereita ja vanhemmat juttuseuraa sekä vertaistukea toisistaan. Perhekerhossa lauletaan, leikitään, liikutaan ja askarrellaan yhdessä lasten kanssa. Tärkeä osa toimintaa on myös vuorovaikutus ja kasvatuskumppanuus perheiden kanssa.

  • tiistaisin klo 9.00 - 12.00 avoimen varhaiskasvatuksen tiloissa.

Tutustu perhekerhon esitteeseen (pdf)

Ystävykset