eReseptin uusiminen verkossa entistä helpompaa - Ajankohtaista - Verkkoasiointi - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

eReseptin uusiminen verkossa entistä helpompaa

Oulun Omahoitopalvelusta pääsee nyt ilman erillistä kirjautumista valtakunnalliseen Omakanta-palveluun. Muutos tarkoittaa sitä, että asiakas näkee hänelle kirjoitetut eReseptit ilman, että hänen täytyy kirjautua eri ohjelmiin.

- Kyseessä on tekninen muutos, mutta se helpottaa huomattavasti asiointia palveluissa, kertoo hyvinvointipalveluiden kehittämiskoordinaattori Riikka Hirvasniemi.

Asiakas pääsee kirjautumalla Oulun Omahoitopalveluun katsomaan lääkereseptejään Omakanta-palvelusta ja voi pyytää niiden uusimista Omahoitopalvelun kautta. Omahoitopalvelusta viestit menevät automaattisesti omalle terveysasemalle/hyvinvointikeskukseen. Aiemmin palveluihin piti kirjautua erillisillä tunnuksilla. Reseptien uusintaa voi pyytää vain niille resepteille, jotka on kirjoitettu kaupungin terveyspalveluissa.

Omahoitopalvelusta pääsee ilman erillistä kirjautumista myös Kelan sähköiseen asiointiin ja eOmahoitokirjastoon. eOmahoitokirjasto tarjoaa hyödyllistä sairaus- ja riskitekijäkohtaista tietoa kotona tapahtuvan hoidon avuksi.

Oulun Omahoitopalvelu on Oulun kaupungin verkkopalvelu, jonka kautta voi hoitaa useita sosiaali- ja terveyspalveluita. Lisäksi palvelussa voi arvioida ja seurata hyvinvointia erilaisten kotimittausten ja testien avulla. Palvelun kautta voi reseptien uusimisen lisäksi lähettää viestejä mm. neuvolaan, terveysasemille ja vammaispalveluihin, varata aikoja mm. laboratorioon, hammashoitolaan ja lasten vuosittaisiin tarkastuksiin. Palveluun on kirjautunut nyt noin 75 000 oululaista. 

www.oulunomahoito.fi