In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Vesalan koulu Vesalan koulu

Vesalan koulu on Oulun kaupungin maaseutumainen kyläkoulu heimopäällikkö Pekka Vesaisen kotimaisemissa Kiiminkijoen törmällä. Kylä on lähes 500-vuotias ja koulua kylässä on pidetty yhdeksänkymmentäviisi vuotta, aluksi kiertokouluna talollisten pirteissä. Ensimmäinen vieläkin toiminnassa oleva koulurakennus otettiin käyttöön v. 1922.

Vesalaan valmistui uusi monitoimitalo v. 2010 elokuussa. Koulun lisäksi talossa toimii päiväkoti. Lapsia koulussamme on 0.- 6. luokilla lukuvuonna 2016-2017 yhteensä 191 ja koulun henkilökunnan lukumäärä on 14. Yhteensä talossa on noin 240 lasta ja reilut 20 työntekijää. Monitoimitalossa on paljon kolmannen sektorin toimintaa. Tiloissa toimii mm. nuorisotoimi, seurakunta, 4H, ja Oulu-opisto. Tiloja hyödyntää myös Reki-Vesalan Asukkaat ry, paikallinen kyläyhdistys.   

Tavoitteenamme on yhdessä vanhempien kanssa kasvattaa ja opettaa lapsista itsensä mittaisia: hyväkuntoisia, yhteistyökykyisiä, ympäristönsä kanssa vuorovaikutuksessa eläviä sekä hyvät perustiedot ja -taidot omaavia lapsia.