In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHOITAJA

Kouluterveydenhoitaja Pirkko Kanniainen on koulullamme maanantaisin klo 8.30-15.00. Hänet tavoittaa puhelinnumerosta 044-4970731.

Terveystarkastusten tavoitteena on turvata jokaiselle oppilaalle mahdollisimman terve kasvu ja kehitys ja luoda perusta aikuisiän terveydelle ja hyvinvoinnille. Terveystarkastuksissa pyritään luomaan kokonaisnäkemys oppilaan psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta kehityksestä, toimintakyvystä ja hyvinvoinnista. Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain. Lääkärintarkastukset ovat 1. ja 5. luokalla.

HAMPAIDEN HUOLTO

Hammashoitolasta lähetetään huoltajille ajanvarauskehotus hammaslääkärille ja suuhygienistille. Hammaslääkärin määräaikaistarkastukset tehdään asetuksen mukaisesti 1., 5. ja 8. luokalla. Tarkastusten yhteydessä hammaslääkäri määrittää jokaiselle koululaiselle yksilölliset tarkastusvälit suuhygienistille ja hammaslääkärille havaitun tarpeen mukaisesti. Käytännössä määräaikaistarkastusten välissä koululaiset tarkastaa yleensä suuhygienisti ellei hammaslääkäri ole toisin määritellyt. Tarkastuskäytännöt ovat samat koko Uuden Oulun alueella.

Ryhmätapahtumat pyritään järjestämään kouluissa 3., 6. ja 8. -luokkaisille. Tilaisuus pidetään kerran vuodessa. Erityisoppilaille järjestetään yksilökäynnit hammashoitolaan, jolloin on mm. vanhempien ohjausta. Suun terveyteen liittyvät asiat käsitellään myös muiden oppilaiden kanssa yksilöllisesti suuhygienistin tarkastuksen yhteydessä.

AAMUPALA, KOULURUOKAILU, VÄLIPALA

Kotona nautittu monipuolinen ja terveellinen aamupala on päivän tärkein ateria. Hyvän aamupalan avulla oppilas jaksaa kouluruokailuun saakka. Kouluruoka tulee Serviisiltä Ylikiimingin koulun keittiöltä. Keittiöpäällikkö on Eila Karjalainen ( 044-4970667). Vesalan koulun vastaava ruuanjakaja on Elisa Mettovaara. Pyydämme huolehtimaan lapselle kotona riittävän aamupalan ja keskustelemaan kouluruuan merkityksestä jaksamiselle. Koulun voi tuoda oman välipalan, mikäli koulupäivä jatkuu klo 14.25 saakka.