In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Isot pienten kummeja Isot pienten kummeja

Lukuvuonna 2013-2014 6.luokkalaiset toimivat 1.luokkalaisten kummeina ja 5.luokkalaiset eskareiden kummeina. Myös päiväkodin eskarit ovat mukana toiminnassa.
 
Kummitoiminnalla pyritään yhteistoiminnallisuuteen eri-ikäisten lasten välillä, toisten huomioonottamiseen ja auttamiseen sekä pienten oppilaiden saattamiseen koulun käytänteisiin mukaan.
 
Kummitoiminta on säännöllistä pitkin lukuvuotta. Sitä järjestetään arkipäivien kohtaamisina lukemisen ja lautapelien pelaamisen merkeissä sekä teemoittain vuodenaikojen mukaan liikuntatapahtumina, pajapäivinä sekä yhteisinä retkinä koulun ympäristöön. Lisäksi kummioppilaat auttavat kummilapsiaan yhteisissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

KOULUMME PLAN-KUMMI AFRIKASTA

Koulumme kummilapsi on kansainvälisen Plan -säätiön kautta. Plan Suomi on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Järjestön kautta keskitytään erityisesti auttamaan kaikkein syrjityimpiä: tyttöjä, etnisiä vähemmistöjä, vammaisia lapsia tai katulapsia. Työ on laadukasta ja sillä on kestävä vaikutus; kehittämällä lapsen elinympäristöä kokonaisuudessaan.

Koulumme kummilapsi on 12 -vuotias tyttö Sauline Mosambikista. Saulina perheineen asuu kepeistä tehdyssä talossa, jossa on palmunlehdistä tai oljista tehtykatto ja hiekkalattia. Perhe käyttää ruuanlaitossa energianlähteenä puuta. Tuemme Saulinaa ja hänen perhettään järjestämällä mm. erilaisia tempauksia koululla yhdessä oppilaskunnan kanssa; osa näistä tuotoista ohjataan Plan -säätiön kautta Saulinalle ja hänen perheelleen esimerkiksi Saulinan koulunkäyntiä varten.

Koko koulun yhteinen kummioppilastoiminta tukee yhteisöllisyyttä ja antaa oman koulumme oppilaille mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja maanosaan tuoden koulunkäyntiin monikulttuurista perspektiiviä. Jatkossa meillä on myös mahdollisuus olla kummioppilaamme kanssa yhteyksissä esimerkiksi kirjeitse.

Koulun kummit 2013-2014 Koulun kummit 2013-2014

Janne Ukonmaanaho

Mammuttihirsi