Lisää sivun otsikko Lisää sivun otsikko

Koulumatkan ja koulupihan turvallisuus

Koulumatkoilla on käytettävä mahdollista kevyen liikenteen väylää. Tien ylitykset on tehtävä äärimmäistä varovaisuutta noudattaen. Huoltajien on hyvä opastaa lasta tien ylityksessä ja bussipysäkillä odottamisessa.

Pyöräillessä tai skuuttaillessa on käytettävä pyöräilykypärää. Syksyn pimetessä on oppilaalla oltava riittävä määrä heijastimia asusteessaan. Pidämme heijastintarkastuksen viikolla 44. Pyörien valojen toimivuus kannattaa varmistaa. Pyörät säilytetään koulupäivän ajan koulun pyöräilytelineessä. Skuuteille on määrätty oma säilytyspaikka koulun pihalla.

Hyvin varusteltu koulupihamme mahdollistaa monipuolisen toiminnan ympäri kouluvuoden. On tärkeää, että oppilas noudattaa toiminta- ja välitunnilla järjestyssääntöjä ja välituntivalvojan ohjeita. Näin ennaltaehkäisemme tapaturmia. Toimintatunnilla ja iltapäivän välitunnilla opettajat ja avustava henkilökunta valvovat koulupihan turvallisuutta. Paikalla on aina kaksi opettaja. Pakkasraja on toimintatunnilla – 15 astetta. Tästä voidaan poiketa, mikäli henkilökunta katsoo tarpeelliseksi pitää toimintatunnin aikana ns. pikkuvälituntia. Sadesäällä toimintatuntia ja välituntia vietetään henkilökunnan ohjeistuksen mukaisesti myös sisätiloissa.