Vesalan päiväkoti

  • Postiosoite postal Valpastie 11 91300 Ylikiiminki
  • Puhelin Vesalan pk ja Ylikiimingin perhepäivähoito: Sirpa Sarkkinen cell 044 497 0756
  • Aukioloajat klo 6.00–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Vesalan päiväkoti

Valpastie 11
91300 Ylikiiminki
p. 044 497 0755

Ryhmien puhelinnumerot

  • Peipposet p. 044 4970755,
  • Pääskyt p. 050 593 3830

Päiväkodin johtaja

Sirpa Sarkkinen
p. 044 497 0756
sirpa.a.sarkkinen@ouka.fi

Varajohtaja

Suvi Pehkonen
p. 050 562 4688
suvi.pehkonen@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Anneli Lehtikangas
p. 044 703 5309
anneli.lehtikangas@ouka.fi 

Ryhmät

Peipposet

5-6 vuotiaiden kokopäiväryhmä
kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa
varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Pääskyt

2-4 vuotiaiden sisarusryhmä
varhaiskasvatuksen opettaja
kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa

Esiopetusryhmät

Peipposet

5-6 vuotiaiden kokopäiväryhmä
6-vuotiaiden esiopetus
kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa
varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Esiopetus ja yhteistyö koulun kanssa

Esiopetuksen tehtävä on parantaa lasten oppimisvalmiuksia ja edesauttaa joustavaa siirtymistä varhaiskasvatuksesta alkuopetukseen. Tärkeimpiä opittavia asioita esiopetusvuoden aikana ovat lapsen sosiaalisten- ja työskentelytaitojen kehittyminen ryhmässä. Lasta kannustetaan itsensä ilmaisemiseen sekä omatoimisuuteen. Esiopetusvuoden tärkeä tehtävä on herätellä lapsen kiinnostusta uusien asioiden oppimiseen. Tietoja ja taitoja kartutetaan suunnitelmallisen toiminnan ja leikin avulla.

Monitoimitalon toimintaympäristö mahdollistaa matalan kynnyksen kouluun siirtymiselle. Teemme tiivistä yhteistyötä koulun eskareiden kanssa. Yhteisiä toimintahetkiä on viikoittain. Toimintahetkien aikana pääsemme tutustumaan tuleviin luokkakavereihin ja opettajaan. Hyödynnämme toiminnassamme koulunpuolella olevia tiloja.

Kotikoulu -toimikunta

Vesalan monitoimitalolla, päiväkodilla ja koululla, toimii yhteinen Kotikoulu -toimikunta. Ryhmä koostuu niin päiväkodin kuin koulun huoltajista ja henkilökunnasta. Kuluvana kautena kotikoulu -toimikunta osallistuu mm. opetussuunnitelmatyöhön ja järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa erilaisia tapahtumia perheille. Puheenjohtajana toimii huoltajien edustaja.

Päiväkotimme

Vesalan  päiväkoti sijaitsee  maaseudulla heimopäällikkö Pekka Vesaisen kotimaisemissa kauniin Kiiminkijoen törmällä. Kylä on lähes 500-vuotias. Vesalaan valmistui uusi monitoimitalo elokuussa v. 2010. Päiväkoti on osa Vesalan monitoimitaloa. Ensimmäinen kylän koulurakennus on valmistunut 1922 ja  sijaitsee samassa pihapiirissä.

Yhteensä talossa on noin 260 lasta ja reilut 20 työntekijää. Monitoimitalossa on paljon kolmannen sektorin toimintaa. Tiloissa toimii mm. nuorisotoimi, seurakunta, 4H, ja Oulu-opisto. Tiloja hyödyntää myös  paikallinen kyläyhdistys Reki-Vesalan Asukkaat ry.

Maaseutuympäristö tarjoaa meille oivalliset retkeily- ja liikkumismahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Kiiminkijoki virtaa uomassaan pienen kävelymatkan päässä. Urheilu/luistinkenttä ja ainutlaatuinen hiihtomaa latuineen ja  kumparemäkineen on aivan nurkan takana. Monipuolinen ympäristö  mahdollistaa ja innostaa lasta liikkumaan niin sisällä kuin ulkona. Hyödynnämme liikuntahetkillämme koulun suurta liikuntasalia monipuolisine välineineen. Koulun laaja ja hyvin varusteltu piha on myös päiväkodin lasten käytössä. 

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

 

Vesalan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Periaatteemme on yhteisöllisyys ja yhdessä toimiminen. Vaikka lapsen yksilöllisyyttä huomioidaan, lapsi oppii että hän on osa ryhmää. Tyypillistä pienelle päiväkodillemme on se, että sekä eri-ikäiset lapset että ryhmien aikuiset ovat läheisessä tekemisessä toistensa kanssa; "Olemme kuin yhtä suurta perhettä".

Leikki

Leikki  on tärkeintä toimintaamme. Leikin avulla lapsi muodostaa ja vahvistaa ystävyyssuhteitaan, tutkii, oppii ja kokeilee uusia asioita. Leikki on lapselle luontainen tapa käydä läpi tunteitaan ja kokemuksiaan sekä elää todeksi haaveitaan. Kannustamme pitkäkestoiseen leikkiin ja huolehdimme, että jokaiselle lapselle löytyy leikkikaveri. Lapsilla on käytettävinään leikkitaulu, minkä avulla lapsi voi suunnitella leikkimistään.

Vihreä Lippu

Syksyllä 2011 aloitimme Vihreä lippu -kestävän kehityksen ohjelman. Ohjelmassa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja perheiden osallisuus. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools -ohjelmaa. Kaikessa toiminnassamme pyrimme huomioimaan luontoa ja ympäristöä, tuottamaan jätteitä mahdollisimman vähän, lajittelemaan niitä ja kunnioittamaan luontoa ja yhteistä ympäristöämme ja omaksumalla kestävän kehityksen periaatteet osaksi arkipäivän toimintaa itse tekemällä ja pohtimalla. Vihreässä lipussa yhdistyvät kestävän kehityksen ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen sekä taloudellinen näkökulma. Ensimmäisen Vihreän lipun olemme saaneet toukokuussa 2012. Kestävän tason kriteerit täytimme keväällä 2014.

http://www.vihrealippu.fi/vl

 

Sijainti kartalla: Vesalan päiväkoti kartalla

 

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset

Kuva toimii linkkinä Vihreä lippu -toiminnan julkisille nettisivuille.