Ajankohtaista

< Takaisin

Rasisminvastaisen viikon tapahtumat Oulussa 15.-21. maaliskuuta

YK:n kansainvälistä rasisminvastaista päivää vietetään 21.3. ja rasisminvastaista viikkoa 15.-21.3. Tänä vuonna viikon teemana on Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi yksilönä. Oulussa viikkoa vietetään jo kymmenettä kertaa Oulun kaupungin ja monikulttuuristen toimijoiden yhteistyönä.

Viikon aikana järjestetään monipuolista ohjelmaa kaikille kiinnostuneille, haastekampanja yhteisöille ja yrityksille sekä kutsutaan mukaan päiväkodit, koulut ja oppilaitokset tarjoamalla heille ideoita, tekemistä ja lukusuosituksia viikon teemaan liittyen.

Viikon päätapahtuma on Oulun kaupungin Monikulttuurikeskus Villa Victorin ja Pohjois-Suomen Etnon (Etnisten suhteiden neuvottelukunta) yhteistyökumppaneineen järjestämä Oulu loves me -tapahtuma perjantaina 19.3. klo 13-14. Tilaisuus on ennakkoon nauhoitettu virtuaalitapahtuma, jonka ohjelmassa on muun muassa nuorten tekemiä runoja heidän itsensä esittäminä, musiikkia, Oulun kaupungin viestintäjohtaja Mikko Salmen tsemppipuheenvuoro sekä Bollywood-tanssiesitys.

Monikulttuurikeskus Villa Victor yhteistyökumppaneineen on haastanut oululaisia yrityksiä ja yhteisöjä osallistumaan rasisminvastaiseen viikkoon toimittamalla heille ”Meille ovat tervetulleita kaikki” -julisteita laitettavaksi ulko-oveen, ikkunaan tai nettisivuille. Niitä kannustetaan myös osallistumaan viikkoon esimerkiksi jollain omalla tempauksella tai tuotealennuksella.

Eri toimijoiden toivotaan myös jakavan kampanjaviikon aikana kuvia tai tsemppivideoita sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #rasisminvastainenviikko2021oulu #oululovesme.    

Koko rasisminvastaisen viikon ohjelma Oulussa kootaan Villa Victorin kotisivuille osoitteeseen: www.ouka.fi/oulu/villavictor/oulu-loves-me

Jakolinkki