Tervetuloa Ouluun!

Tervetuloa Ouluun -kurssi on yleensä 4 viikkoa kestävä kokonaisuus, joka auttaa uusia oululaisia asettumaan kotikaupunkiin. Kurssiin sisältyy suomen kielen alkeita sekä tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, palvelujärjestelmästä ja elämästä Oulussa eri kielillä. Kursseja järjestetään tarpeen mukaan ja kurssin aikataulua ja pituutta voidaan muokata. Kurssille on jatkuva haku. Ilmoittaudu kurssille nettilomakkeella. Voit myös tulostaa paperilomakkeen ja tuoda sen paikan päälle Villa Victorin infoon. Kun olet ilmoittautunut kurssille, me lähetämme sinulle tiedot uuden kurssin alkaessa.

 

Yksilöohjaus on henkilökohtainen keskustelu asiantuntijan kanssa. Yksilöohjauksessa käydään läpi sinun henkilökohtaista tilannetta ja laaditaan yhdessä suunnitelma, mitä tehdä seuraavaksi. Suunnitelmaan voi sisältyä esimerkiksi suomen kielen opintoja, yhteiskuntatietoutta, vapaa-ajan harrastuksia ja oman osaamisen kehittämistä. Yksilöohjaukseen voit varata ajan nettilomakkeella, Villa Victorin infossa tai ottamalla yhteys Markus Lepinojaan (markus.lepinoja(at)ouka.fi, 0403529690). Tarvittaessa varaamme ohjaukseen mukaan tulkin tai monikielisen neuvojan.

 

Oulu tutuksi -tunneilla saat hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua kotoutumaan Ouluun. Tunneilla opit suomalaisesta yhteiskunnasta ja elämästä Oulussa. Tapaat uusia ihmisiä ja saat vinkkejä arkeen Oulussa. Tarvittaessa tunteihin voi sisältyä myös tutustumiskäyntejä, asiantuntijavierailuja sekä osallistujien toiveiden mukaisia sisältöjä. Opetus on englanniksi ja tarvittaessa muilla kielillä. Tunnit ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

 

 

Jos tarvitset apua lomakkeen täyttämisessä, ota yhteys Villa Victorin monikieliseen neuvontaan. Voit myös ilmoittautua hanketoimintaan neuvonnassa.

Ajankohtaista

Voit ilmoittautua kurssille tai yksilöohjaukseen jatkuvasti

Seuraavat kurssit:

  • Tervetuloa Ouluun -kurssi englantia tai arabiaa puhuville (alkaa 8.10.)

Muita mahdollisia kursseja:

  • Tervetuloa Ouluun -kurssi tigrinjaa puhuville
  • Tervetuloa Ouluun -kurssi kansainvälisille opiskelijoille ja työntekijöille
  • Tervetuloa Ouluun -kurssi lapsiperheiden näkökulmasta

Tervetuloa!