Ajankohtaista

< Takaisin

Hävikkiruokajääkaappeja, kaupunkitanssit Rotuaarilla ja yhteisöllinen siirtolapuutarha?

Hävikkiruokajääkaappeja, kaupunkitanssit Rotuaarilla ja yhteisöllinen siirtolapuutarha?

Oululaisia kutsutaan äänestämään kuntalaisten kehittämisideoista

 

Oulun kaupunki tukee tänä vuonna 35 000 eurolla kuntalaisten tekemien kehittämisehdotusten toteuttamista osallistuvan budjetoinnin muodossa. Tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä.

Ideoita kuntalaisilta on kerätty Otakantaa.fi-palvelussa. Tuiran koululla 19.6. järjestetyssä jatkojalostamotyöpajassa äänestettiin ehdotuksista jatkoon 24 vaihtoehtoa. Vaihtoehtoja löytyy hävikkiruoka(jää)kaapista ja Rotuaarin kesätansseista yhteisölliseen siirtolapuutarhaan Varjakassa. Ehdotuksiin voi tutustua Oulun kaupungin verkkosivuilla www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/osallistuva-budjetointi.

Kaikki oululaiset voivat nyt äänestää ehdotuksia toteuttamisvaiheeseen Electorate-mobiilisovelluksella. Äänestysaikaa on 7.8.2019 saakka. Äänestystulosta voi seurata sovelluksen tulosnäkymästä reaaliaikaisesti.

Yhteisötoiminnan kehittämisverkosto kokoontuu elokuussa päättämään osallistuvan budjetoinnin määrärahan kohdentamisesta - äänestystulos huomioiden - ja vaikuttamaan toteutukseen etenevien suunnitelmien toteuttamisvaihtoehtoihin.

 

Lisätietoja:

Sara Inkeröinen
kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori
p. 044 703 1696, sara.inkeroinen@ouka.fi

Juha Repo, p. 040 837 3570, juha.repo(at)electorate.eu
Karri-Pekka Korolainen, p. 044 527 3704, karri-pekka.korolainen(at)electorate.eu

 

Jakolinkki