Ajankohtaista

< Takaisin

Osallistuvaan budjetointiin liittyvät suunnitelmapajat pääkirjaston Laiturilla 9.4. ja 16.4.

Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee osallistuvan budjetoinnin muodossa kuntalaislähtöisten kehittämissuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista. Tänä vuonna on jaossa 35 000 euroa.

Voit ehdottaa ideaa tai suunnitelmaa, joka kaupungin tulisi toteuttaa tai jonka toteuttamista kaupunki voisi tukea. Ehdotuksia ja suunnitelmia voivat jättää kaikki oululaiset.

Suunnitelmissa tulee olla yhteys seuraaviin teemoihin:

  • Yhteisöllisyys ja osallisuus 
  • Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
  • Turvallisuus
  • Kestävä kehitys
  • Kuntalaisen hyvinvointi
  • Kaupunkikehittäminen
  • Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri

Suunnitelmapajat pääkirjaston Laiturilla 9.4. ja 16.4.

Jos sinulla on ehdotus tai suunnitelma, tule piipahtamaan suunnitelmatyöpajaan pääkirjaston Laituri-tapahtumatilaan tiistaina 9.4. klo 15-18 tai tiistaina 16.4. klo 15-18. Voit muokata ehdotustasi toteuttamiskelpoiseen muotoon yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja muiden osallistujien kanssa.

Ehdotuksia ja suunnitelmia voit jättää 30.4.2019 saakka Otakantaa.fi-palvelussa

Kaupunki toteuttaa suunnitelmat yhteistyössä yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Ehdotettuja ideoita pyritään kehittämään myös jatkokäyttöä varten ja löytämään niille sopivia toteuttajia. Tule mukaan työpajoihin osallistumaan ja kehittämään ehdotuksia!  

Toukokuussa jatkojalostamo-työpaja

Ehdotuksia ja suunnitelmia arvioidaan ja kehitetään hakuajan jälkeen 7.5. jatkojalostamo-työpajassa, jossa päätetään jatkoon etenevät.

Oululaiset äänestävät määrärahan kohdentamisesta. Määräraha voidaan jakaa äänestystuloksen perusteella useamman ehdotuksen kesken.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä.

Voit tutustua jo toteutuneisiin suunnitelmiin, joiden tukemisesta kuntalaiset äänestivät viime vuonna: www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi
 

Lisätietoja saat kuntalaisvaikuttamisen koordinaattoreilta:

Sara Inkeröinen, P. 044 703 1696, sara.inkeroinen[at]ouka.fi
Elisa Kittilä, p. 044 703 1689, elisa.kittila[at]ouka.fi

Jakolinkki