Ajankohtaista

< Takaisin

Tervetuloa jatkojalostamaan osallistuvaan budjetointiin liittyviä ehdotuksia Tuiran koululle 19. kesäkuuta

Oulun kaupunki tukee tänä vuonna 35 000 eurolla kuntalaislähtöisten kehittämissuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista osallistuvan budjetoinnin muodossa. Ideoita on kerätty Otakantaa.fi-palvelussa 19.3. - 31.5. Seuraavaksi kaupungin eri toimialojen asiantuntijat arvioivat ehdotuksia ja suunnitelmia sekä äänestetään jatkoon etenevät suunnitelmat.

Kaikille oululaisille avoin yhteiskehittämistyöpaja pidetään Tuiran koululla (Koskitie 27) keskiviikkona 19.6. alkaen klo 17. Työpajassa jatkojalostetaan jätettyjä ehdotuksia. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuudessa on mahdollista osallistua ehdotusten toteuttamisvaihtoehtojen ideointiin yhdessä kaupungin asiantuntijoiden ja kuntalaisaktiivien kanssa. Työpajan päätteeksi äänestetään jatkoon etenevät toteuttamiskelpoiset suunnitelmat, jotka siirtyvät kaupungin asiantuntijoiden hinnoiteltaviksi. Oululaiset pääsevät äänestämään määrärahan käytöstä myöhemmin kesällä.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemustaan kaupungin kehittämisessä. Kaupunki voi toteuttaa suunnitelmia yhdessä asukas-, yhteisö- ja yhdistystoimijoiden kanssa.

Kuntalaisvaikuttamisesta, asukkaiden osallisuuden edistämisestä ja yhteisötoiminnasta, lähidemokratiasta ja uudistuvista kunnallisista demokratiaprosesseista kiinnostuneet oululaiset voivat ilmoittautua kehittämisverkoston jäseniksi. Mikäli olet käytettävissä kehittämisverkoston ja tarvittaessa koolle kutsuttavan kuntalaisraadin jäseneksi, ota yhteyttä yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukkaan sähköpostitse: pasi.laukka[at]ouka.fi.


Lisätietoja:
Sara Inkeröinen, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori, Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta, p. 044 703 1696, sara.inkeroinen[at]ouka.fi

Jakolinkki