Ajankohtaista

< Takaisin

Anna ideasi osallistuvaan budjetointiin 30.4. mennessä

Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee osallistuvan budjetoinnin muodossa kuntalaislähtöisten kehittämissuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista. Tänä vuonna on jaossa 35 000 euroa.

Voit ehdottaa ideaa tai suunnitelmaa, joka kaupungin tulisi toteuttaa tai jonka toteuttamista kaupunki voisi tukea. Ehdotuksia ja suunnitelmia voivat jättää kaikki oululaiset 30.4.2019 saakka Otakantaa.fi-palvelussa. Ehdotuksia voi kommentoida ja kehittää vielä hakuajan päättymisen jälkeenkin.

Ehdotuksia ja suunnitelmia arvioidaan kaikille avoimessa jatkojalostamo-työpajassa 7.5., jossa päätetään jatkoon etenevät. Kaupungin asiantuntijat hinnoittelevat suunnitelmat ennen kuntalaisille avattavaa mobiiliäänestystä.

Oululaiset äänestävät määrärahan kohdentamisesta valitsemalla tärkeimmät suunnitelmat toteutukseen. Määräraha voidaan jakaa äänestystuloksen perusteella useamman ehdotuksen kesken.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä.

Voit tutustua jo toteutuneisiin suunnitelmiin, joiden tukemisesta kuntalaiset äänestivät viime vuonna osoitteessa: www.ouka.fi/osallistuva-budjetointi


Lisätiedot:
Sara Inkeröinen, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori
p. 044 703 1696, sara.inkeroinen(at)ouka.fi

Jakolinkki