2014-3 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokous - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2014-3 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: Keskiviikkona 7.5 klo 17.30
Paikka: Tuirakas-asukastupa osoitteessa Jatkotie 2

Läsnä: Katja Koivukoski yhteistyöryhmän puheenjohtaja
Claudia Hattara alueen asukas
Seppo Pernu alueen asukas
Kaisu Pernu alueen asukas
Elli Alatalo alueen asukas
Marjatta Korkala Tuiran kirjasto
Seppo Paakkari alueen asukas
Veikko Puusti alueen asukas, Tuiran asukasyhdistys
Pekka Tuominen saunaseura
Marjo Kemppainen vpj, Pikisaaren asukasyhdistys +kulttuurisaari ry, Lähidemokratiatoimikunta
Anne Kippola sihteeri, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

 

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja Katja Koivukoski avaa kokouksen klo 17.34.

2. Edellisen pöytäkirjan hyväksyminen
Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja.

3. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

4. Kesän sauna Tuiran uimarannalla kesällä 2014 – toiminnan esittely.
Pekka Tuominen on tullut esittelemään kesän sauna ideaa ja projektia. Pekka on idean isä.
Pekka Tuominen toimii myös rantasaunaseurassa, jonka tavoitteena on ollut saada Ouluun uusi avoin sauna.
Kaikille avoin saunalautta on rakenteilla Tuiran rantaan ja joelle. Projektia on toteutettu vapaaehtoisten talkoilla. Talkoissa on ollut yli kymmenkunta henkeä mukana. Saunalautan tarvikkeet on saatu lahjoituksina. Saunalautta toimii Tuiran rannan edessä joella ja on käytössä 100 päivää ensi kesänä.
Sauna on avoinna kaikille ja nyt etsitään vapaaehtoisia saunan lämmittäjiä. Saunamaksu on sen verran, että niillä saadaan katettua saunalautan kulut. Maksu on arvioilta noin 2 €. Sauna on 10-15 henkilölle sopiva. Lautassa on kuitenkin tilaa 70 neliötä.

Toivotaan, että saunalautta selviää kesän yli ilman ilkivaltaa. Jotain valvontaa tai kameroita on lauttaan tarkoitus järjestää. Toukokuun lopulla on tarkoitus pitää avajaiset.

Saunalautalle ei ole jatkosuunnitelmia. Rantasaunaseura haluaisi kuitenkin perustaa alueelle pysyvän saunan. Suunnitteluvarausta ei ole tehty.

Lisää tietoa projektista löytyy osoitteesta: www.kesansauna.fi

Yhteistyöryhmä kannattaa tätä ideaa, sekä saunalautan että yleisen pysyvän saunan osalta. Saunat nähdään hyvänä uudistuksena alueen asukkaille ja Tuiran rannalle. Asian edetessä annetaan puoltava lausunto asiasta. Anne, Katja ja Marjo tekevät kannanoton keskustelun pohjalta.

5. Hyvinvointipisteen jatko ja tämän hetkinen tilanne
Tuiran hyvinvointipisteen pilotointi sai jatkoa tämän vuoden loppuun. Kaupungissa pidetään tällä hetkellä vain yksi matalan kynnyksen hyvinvointipiste eikä uusia olla perustamassa. Pilotoinnin jälkeen hyvinvointipisteen sijoituspaikka ei välttämättä ole enää Tuirassa.

Hyvinvointipisteestä on tullut hyvää palautetta. Asiakkaita on käynyt paljon ja teemapäivät ovat olleet suosittuja. Asukastuvan toiminnot ovat hieman ahtaalla niinä päivinä, kun hyvinvointipiste on auki. Lounaspäivä siirretään tiistailta perjantaille.

6. Turvallisuuskävely
Turvallisuuskävely on seuraavana lauantaina 10.5. klo 10, lähtö asukastuvalta. Seppo Pernu on kävelyllä oppaana. Kävelyä on nyt mainostettu turvallisuus ja kulttuurikävelynä, joten Tuiran historiaakin voidaan käsitellä. Kävelyn jälkeen on kahvitarjoilu asukastuvalla. Pikisaareen voitaisiin myös järjestää oma kävely, samoin Hietasaareen.

7. Aluelehti syksylle 2014, toimituskunnan valinta
Aluelehteen on mahdollista hakea toiminta-avustusta ja sitä on myönnetty 2000€ per suuralue. Haetaan tätä avustusta myös Tuiraan.

Toimituskuntaan valitaan Liisa Rinne, Katja Koivukoski ja Marjo Kemppainen sekä asukastuvalta Anitta Martikkala. Anne on apuna lehden teon aloituksessa ja osallistuu kokouksiin mahdollisuuksien mukaan. Kaupungilta on kuitenkin linjattu, että lehden teko ei kuulu koordinaattorien työnkuvaan.

Syksyn ja talven tapahtumat suunnitellaan lehden ilmestymisen puitteissa, jotta niitä voidaan mainostaa lehdessä. Lehden olisi tarkoitus ilmestyä syksyn aikana.

8. Muut asiat
Villit vihreät -luonnonyrttiretki Tuirassa ma 2.6 klo 14. Lähtö Tuiran asukastuvalta. Retki on maksuton. Ilmoittautumiset Tuirakas-asukastuvalle.

Tuiran kesätori la 12.7 klo 12–14 Tuiran torilla ja asukastuvalla. Tapahtumaan tulee ohjelmaa koko perheelle. Asukastupa ja Tuiran asukasyhdistys valmistelevat ohjelman.

24.5 on valtakunnallinen siivouspäivä. Pikisaaren Kulttuurisaari ry ja Pikisaaren asukasyhdistys ry osallistuvat siivouspäivään, jolloin saaressa on myös kirpputorimyyjäiset. Kirpputori alkaa klo 10.

Hietasaaressa on seurakuntien järjestämät juhannusjuhlat juhannusaattona Hietasaaren kesäkodilla klo 18.

4.6 on kestävän kehityksen talolla kaupunkiviljelypäivä, jonne on kutsuttu myös tuiralaisia osallistumaan.

Hietasaari-kirja on jaettu suunnitelmien mukaan kaikille päättäjille ja keskeisille virkamiehille, asukastuville ja kirjastoihin. Kirja on vapaasti luettavissa myös sähköisenä versiona.

Anne on lomalla ja säästövapailla 18.6–24.6 sekä 30.6-4.7.

9. Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous
Tuiran suuralueen seuraava yhteistyöryhmän kokous pidetään syyskaudella keskiviikkona 27.8. klo 18.00.
Puheenjohtajan esteen vuoksi yhteistyöryhmän kokous siirretään pidettäväksi keskiviikkona 3.9 klo 18.

10. Kokouksen päättäminen
Kokous päätetään klo 19.27.
.