2015-3 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokousmuistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2015-3 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokousmuistio

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokous

 

Aika:             Keskiviikkona 27.5.2015 klo 17

Paikka:          Tuirakas-tuvalla, osoitteessa Jatkotie 2

 

Läsnäolijat:  Katja Koivukoski               yhteistyöryhmän puheenjohtaja

                      Kaisu Pernu                       alueen asukas

                      Seppo Pernu                     alueen asukas

                      Marjo Kemppainen           yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja

                      Veikko Puusti                    Tuiran asukasyhdistys

                      Seppo Paakkari                 alueen asukas

                      Marjatta Korkala               Tuiran kirjasto

                      Claudia Hattara                 alueen asukas

                      Anne Kippola                     sihteeri/kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

 

 


            Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Katja Koivukoski avasi kokouksen klo 17.00.

Edellisen pöytäkirjan hyväksyminen

Pöytäkirja hyväksytään muilta osin, mutta kohtaa neljää muutettiin siten, että viimeisestä kappaleesta poistettiin yksi lause.

             Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

            Hietasaaren tilanne

Katja Koivukosken, Raija Lähdesmäen ja Liisa Rinteen tekemä kuntalaisaloite "Hietasaari osaksi kansallista kaupunkipuistoa" on käsitelty kaupungin hallituksessa. Ehdotuksesta äänestettiin ja kuntalaisaloite kumottiin äänin 5-10.

 

Elämyspuiston tulo Hietasaareen on vielä auki. Hietasaaren kaava tulee esille joskus ensi syksynä. Seuraamme tilannetta mielenkiinnolla.

 

Hietasaari on ollut jälleen esillä mediassa ja siitä oli iso juttu Kalevassa 9.5.

            Tuiran koulun suunnitelmat

Tuiran lapsimäärä kasvaa päivitetyn väestöennusteen mukaan tulevaisuudessakin. Lapsiperheet ovat kiinnostuneita asumaan keskustan tuntumassa, jossa on palvelut ja harrastusmahdollisuudet lähellä sekä hyvät julkiset kulkuyhteydet. Ouluun tulee 450 uutta oppilasta joka vuosi ja kaikki lähikoulut alkavat olla jo täynnä. Vaihtoehdot VE-1 (Tuira) ja VE-2 (Paulaharju) eivät ole olleet kaikilta osin vertailukelpoisia.

 

Sivistys- ja kulttuurilautakunta on uudet selvitykset saatuaan päättänyt vaihtaa kantaansa Tuiran koulun suhteen. Lautakunta puoltaa VE-1 vaihtoehtoa, jossa Tuiran koulu säilytetään ja Leinonpuiston koulu puretaan ja rakennetaan uusi rakennus samalle paikalle. Näin Tuiran koulun ja Leinonpuiston yhteistyö voi jatkua tulevaisuudessakin.

 

Apulaiskaupunginjohtaja Pia Rantala-Korhonen esittelee lautakuntien (Siku, yhdyskunta ja tilakeskus) päätösten pohjalta asian kaupunginhallitukselle. Koulun jatko päätetään kaupunginvaltuustossa talousarvion yhteydessä syksyllä. Tuiran koulun puolesta on kampanjoitu paljon viimeisen vuoden aikana. Kampanja on hoidettu asiallisesti ja hyvin.

 

Myös Tuiran yläkoulun tilanne on auki. Yläkoulussa kasvaa myös oppilasmäärä lähivuosina eikä sijoituspaikasta ei ole saatu vielä mitään tietoa.

 

Remonttiryhmä 2 käynnistää työnsä kesälomien jälkeen.

            Tuiran aluelehti

Lähidemokratiatoimikunta on myöntänyt Tuiran asukasyhdistykselle 2000€ tälle vuodelle aluelehden tekoon. Alun perin oli suunnitteilla kaksi lehteä tälle vuodelle, mutta lopulta päädyttiin yhteen lehteen, joka ilmestyy alkusyksystä. Ensimmäinen lehti olisi ilmestynyt vasta kesällä ja mainosmyynti on ollut hieman hankalaa, koska edellisten lehtien teosta on jo aikaa.

 

        Alustavien suunnitelmien mukaan lehden aineistopäivä on elokuussa ja se ilmestyy      syyskuussa joka talouteen Tuiran suuralueella. Lehden nimi on Tuiran suuralueen Kuohut.

 

            Turvallisuus ja kulttuurikävely

Seuraavat turvallisuus- ja kulttuurikävelyt on suunniteltu tehtäväksi Hietasaareen ja Pikisaareen. Kävelyitä on järjestetty kaksi kertaa aiemmin Tuirassa ja ne ovat saaneet hyvää palautetta.

 

Seuraava kävely järjestetään Hietasaareen, koska Hietasaaren asiat ja uusi kaava-asia on ollut nyt pinnalla. Elokuun alkupuoli olisi sopiva ajankohta. Kävelyä voitaisiin mainostaa kaikille kiinnostuneille. Kävelylle sovittiin aika alustavasti ma 10.8 klo 17. Kokoontumispaikka varmistetaan ennen tilaisuuden mainostamista. Asukasyhdistys tarjoaa kahvit, muuten omat eväät/grillimakkarat mukaan. Pyydetään toimittaja mukaan kierrokselle.

 

             Muut asiat

Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys ry on tehnyt sopimuksen kaupungin kanssa ja aukaisee Tuiran rannalla olevaan huoltorakennukseen kesäkahvilan. Kahvila aukaistaan 15.6. ja toimii elokuun loppuun. Myös Tuiran asukasyhdistykseltä kysyttiin asiasta, mutta resurssipulan takia ei ollut mahdollista.

 

Oulun Rantasaunaseuran saunalautta on ilmestynyt jälleen Tuiran rantaan ja se on kesän ajan yleisessä käytössä pientä korvausta vastaan. Lämmitys tapahtuu talkoovoimin.

 

Mattolaitureita on vähennetty kaupungista sen mukaan, kun vanhat ovat lahonneet ja ne on poistettu käytöstä. Vielä ei ole tiedossa onko Tuiraan tulossa kesäksi mattolaitureita.

 

Villiyrtti iltapäivä on ensi viikolla ke 3.6 klo 16.30-19.30 asukastuvalla. Illan aikana kerätään yrttejä ja tutustutaan niiden hyvinvointivaikutuksiin tekemällä mm. kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja sekä yrttijuomaa.

 

Viime viikonloppuna su 24.5. vietettiin siivouspäivää Pihakirppiksen muodossa Tuiran uimarannalla ja siellä oli hyvin myyjiä ja asiakkaita paikalla.

Siivouspäivää on vietetty myös Pikisaaressa 5.5. Siivouspäivänä siivottiin koko pikisaari ja urakan päälle paistettiin makkaraa. Ravintolapäivää vietettiin Pikisaaressa 16.5

 

Tulevia tapahtumia Pikisaaressa:

la 29.8. Swing-picknik (Aikuiset ja lapset)

su 30.8. Elorieha (Aikuiset ja lapset)

la 28.11. Pikitontun seikkailut (lastentapahtuma)

 

Tuiran asukasyhdistyksen Ikean reissu oli ollut onnistunut ja reissulle osallistui bussilastillinen ihmisiä. Marraskuulle on suunnitelmissa Tuurin kyläkaupan reissu.

 

Anne on lomalla 16.-23.6. ja kesälomalla heinäkuun.

 

Asukastupa on auki läpi kesän arkipäivisin klo 9-14. Heinäkuussa on lounaan tilalla tarjolla päivittäin aamupala. Viriketoiminta on tauolla ja jatkuu jälleen elokuussa.

 

Tuiran asukastupa jakaa Merikosken koulun ylijäämä ruokaa. Ruokaa jaetaan päivittäin klo 13 jälkeen, jos sitä on koululta jäänyt. Asiakkaat ovat hyvin löytäneet tämän palvelun.

 

Myös Hätälällä on jäänyt ylijäämä ruokaa ja he antavat sitä kaakkurin asukastuvalla ja ruokaa riittää jaettavaksi myös Tuiraan.

 

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous pidetään keskiviikkona 9.9. klo 17.

 

Kokouksen päättäminen

Kokous päätettiin klo 18.25.