2016-2 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokousmuistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2016-2 Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokousmuistio

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kokous

 

Aika:             Keskiviikkona 6.4.2016 klo 17

Paikka:          Tuirakas-tuvalla, osoitteessa Jatkotie 2

 

Läsnä:             Katja Koivukoski               yhteistyöryhmän puheenjohtaja

                      Kalle Hellström                 Hietasaaren palstanviljelijät

                      Seppo Paakkari                 alueen asukas

                      Marjo Kemppainen           yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja

                      Sirkka Väänänen               Oulun luonnonsuojeluyhdistys

                      Seppo Pernu                     alueen asukas

                      Kaisu Pernu                       alueen asukas

                      Elli Alatalo                          alueen asukas

                      Claudia Hattara                 alueen asukas

                      Anne Kippola                     sihteeri/kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori

           

            Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Katja Koivukoski avasi kokouksen klo 17.05.

 

Edellisen pöytäkirjan hyväksyminen

Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja.

 

Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

 

Myönnetyt toimintarahat 2016

Lähidemokratiatoimikunta teki päätöksen Tuiran suuralueen toimintarahoista yhteistyöryhmän esityksen mukaisesti. Toimikunta muutti muutamien alueiden toimintarahoja. Pääsääntöisesti rahat on kuitenkin mennyt esitysten mukaisesti läpi kaikilla suuralueilla.

 

Tuiran aluelehden ilmestyminen

 

Tuiran aluelehti on ilmestynyt 16.3. Lehti on jaettu kotitalouksiin jossa ei ole ilmaisjakelukieltoa. Lehdestä on tullut todella hyvä palaute. Seuraavan lehden jakelu yritetään järjestää niin, että se jaettaisiin tiedotteena kaikkiin alueen kotitalouksiin. Seuraavaa lehden tekoa suunnitellaan tämän vuoden syksylle. Sopiva ilmestymisaika voisi olla lokakuussa. Lehden kustannukset olivat noin 3000€. Lähidemokratiatoimikunnan avustus lehden tekoon on 2000€. Loput on kustannettu mainostuloilla.

 

Minun Hietasaareni kirja osa 2

Minun Hietasaareni kirjan osa 2 julkistamistilaisuus on pidetty eilen. Kirjan 1 osa on julkistettu 2014. Ensimmäinen osa keskittyi lähiluontoon. Ensimmäisen osan kustansi Tuiran suuralueen yhteistyöryhmä. Ensimmäistä osaa jaettiin ilmaiseksi mm. kirjastoille ja Oulun kaupungin päättäjille.

Toisen osan teemana on yhteisöllisyys. Kirjassa esitellään mm. huviloita ja vapaa-ajan viettopaikkoja. Kirja on toteutettu yhteisörahoituksella. Kirjalla on useita eri kirjoittajia, jotka tuntevat Hietasaarta. Kirjaan on kirjoittanut mm. Oululainen historioitsija Kaarina Niskala joka kirjoitti kirjaan alueen historiasta. Kirjassa on esitelty myös Hietasaaresta löytyvää taidetta.

Kirjan hinta on 25€ ja sitä on myynnissä mm. luonnonsuojeluliiton piiritoimistolla.

Kirja on tehty kokonaisuudessaan vapaaehtoisvoimin.

 

Kuntalaisvaikuttamisen kyselyn tulokset

Yhteisötoiminta on tehnyt kyselyn kuntalaisille demokratiasta ja kuntalaisvaikuttamisesta. Kyselyn tulokset ovat pöytäkirjan liitteenä. Avoimia vastauksia tuli lisäksi todella paljon. Kun ne saadaan koostettua, niitä voidaan käsitellä esimerkiksi seuraavassa yhteistyöryhmän kokouksessa.

 

Muut asiat

Marjo Kemppainen kutsui yhteistyöryhmän aktiivijäsenet vieraaksi Pikisaareen. Ohjelmassa on makkaranpaistoa ja kävely saaren ympäristössä. Marjo ilmoittaa sopivan päivän myöhemmin.

 

Oulun kaupungin siku palvelut järjestää Tuiran suuralueen lasten ja lapsiperheiden palveluiden kehittämisaamupäivän 15.4 klo 8.00 Terva-Toppilan yläkoululla. Mukaan kutsutaan myös kolmannen sektorin edustajia.

Alueen lapsille tarvittaisiin arki-iltapäivisin toimintaa. Vesaiset on suunnitellut aloittavansa iltapäivätoimintaa lapsille yhtenä päivänä viikossa asukastuvan tiloissa.

 

Tuiran asukasyhdistys järjestää matkan Ikeaan tiistaina 17.5. Matkan hinta on 20€ henkilöltä ja asukasyhdistyksen jäseneltä ja alle 16 vuotiailta 10€. Lähtö on klo 9.00 asukastuvan pihalta ja paluu on noin klo 18. Sitovat ilmoittautumiset 3.5 mennessä Tuiran asukastuvalle.

 

Kansallinen siivouspäivä on 18.5, jolloin sitä vietetään myös Pikisaaressa siivoamalla ympäristöä. Ravintolapäivä on 21.5 johon on osallistujia myös Pikisaaresta.

 

Lidlin kulmille pitäisi saada roskakori. Alue on tosi törkyinen kun kaupan asiakkaat heittelevät eväitten roskia alueelle. Asiasta voisi olla yhteydessä kaupungin viherpalveluihin, sekä suoraan Lidliin. Myös merikosken kadulle (jalkakäytävälle) tarvittaisiin roskiksia. Tervaporvarin puistoon tarvittaisiin penkkejä ja roskiksia. Näitä ei ole vielä tullut alueelle.

 

Villiyrtti-iltapäivä järjestetään perjantaina 22.5. Tuiran asukastuvalla. Ohjelmassa on villiyrtteihin tutustumista sekä tuotetietoutta ja iltapalan valmistamista kerätyistä yrteistä.

 

Terveyspalvelut ovat huonossa jamassa. Tuiran terveyskeskukseen on tuntien jono ennen kuin pääsee edes sairaanhoitajan vastaanotolle. Akuuttitilanteessa pääsee onneksi nopeasti vastaanotolle. Hyvinvointilautakunnassa tiedetään nämä ongelmat ja on keskusteltu asiasta.

 

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous

Tuiran suuralueen yhteistyöryhmän kevään viimeinen kokous pidetään 14.6.2016 klo 17 Tuirakas-asukastuvalla.

 

Kokouksen päättäminen

Kokous päätettiin klo 18.40.

.