Muistiot

< Takaisin

2015-2 Puolivälinkankaan suuralueen yhteistyöryhmän kokousmuistio

Puolivälinkankaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous

 

Aika:             Keskiviikkona 18.3.2015 klo 16.15

Paikka:          Puolivälinkankaan asukastuvalla kestävän kehityksen talolla, osoitteessa

                      Sorvarintie 16

 

Läsnä:           Anitta Hassi-Okuloff         yhteistyötyhmän puheenjohtaja

                      Marjatta Korkala               Puolivälinkankaan kirjasto

                      Veikko Kettunen               alueen asukas

                      Päivi Saloranta                  alueen asukas

                      Leena Matila                      alueen asukas

                      Liisa Leppänen                  alueen asukas

                      Mirja Tapio                        alueen asukas

                      Vesa Ilola                           alueen asukas

                      Veikko Niiranen                alueen asukas, saapui klo 16.50

                      Riitta Niiranen                   alueen asukas, saapui klo 16.50

                      Anne Kippola                     sihteeri/kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori      

            Kokouksen avaus

Puheenjohtaja Anitta Hassi avaa kokouksen klo 16.23.

 

Edellisen pöytäkirjan hyväksyminen

Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja.

 

Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

 

Lähidemokratiatoimikunnan päätös vuoden 2015 toimintarahoista

Lähidemokratiatoimikunta on päättänyt alueellisten toimintarahojen jaosta kokouksessaan 17.2. Toimikunta päätti myöntää Puolivälinkankaan suuralueen toimintarahat yhteistyöryhmän esityksen mukaisesti. Kaikille rahaa hakeneille on ilmoitettu päätöksistä ja rahat maksetaan tällä viikolla, kun valitusaika on loppunut.

 

Oulun raadit

Oulun raadit ovat alkaneet viime viikolla. Raadit järjestetään kolmena peräkkäisenä torstaina kaupungintalon juhlasalissa. Raadit ovat tänä vuonna paneelimuotoisia ja jokaisessa raadissa on oma aiheensa ja omat panelistit.

Ensimmäisen raadin aiheena oli työllisyys ja yrittäjyys, 19.3 aiheena on kaupunkikulttuuri ja 26.3 hyvinvointi, terveys ja liikunta. Raateja voi seurata myös suorana kaupungin nettisivuilta ja niistä jää myös videoinnit talteen. Tilaisuuksissa on viittomakielen tulkkaus.

 

Asukastuvan ruoanjakelu

Vuonna 2013 Jyväskylässä on tehty aloitteen pohjalta kokeilu tähderuoan jakelusta. Oulussa on aloitettu nyt vastaava toiminta Oulun serviisin kanssa.

Oulussa, vain ruokaa valmistavat keittiöt voivat jakaa ylijäämä ruokaa. Asukastupa on aloittanut nyt yhteistyön serviisin kanssa. Tuvalta soitetaan joka arkipäivä koululle, onko siltä päivältä jäänyt tähderuokaa. Jos ruokaa on jäänyt, lähdetään tuvalta hakemaan ruoka tuvalle. Ruoka kuljetetaan tuvalle autolla lämpölaukuissa. Ruokaa ei saa myydä, vaan se jaetaan ilmaiseksi. Annoksia on ollut yleensä noin parikymmentä. Ruoka jota jaetaan, ei ole ollut aiemmin esillä jakelussa.

Ruoan jakelun paikkaa mietitään jatkossa, koska ruokaa kuljetetaan useita kilometrejä päivittäin. Asukastupa aikoo hakea kohdeavustusta ruoan jakelun toteuttamiseen lähidemokratiatoimikunnalta. Kuluja tulee astioista joilla ruokaa jaetaan, sekä kilometrikuluista kun ruoka haetaan.

Jos ruoasta on kiinnostunut kannattaa tarkistaa päivän ruokatilanne tuvan facebook sivuilta tai soittamalla tuvalle.

 

Muut asiat

 

Raimo Hämeenniemen tekemä aloite Pyykösjärven uimaranta alueen parannuksesta on menossa ympäristövirastossa käsittelyyn. Raimo ilmoittaa tarkemman ajankohdan.

 

Lähidemokratia ry on avannut nettipalvelun www.oulua.fi.Palvelu seuraa Oulun kaupungin päätöksiä ja suunnitelmia lähialueitasi koskien. Palvelu kattaa aloitteet, selvitykset, esitykset ja päätökset. Palvelun kautta voit saada sähköpostiisi automaattisesti lähetettäviä selkeitä ja tiivistettyjä tiedotteita koskien niitä aiheita ja alueita, jotka sinua kiinnostavat. Palvelun tuottaa riippumaton Lähidemokratia ry.Oulua.fi tuottaa käyttäjille tietoa suunnitelmista ja kehityshankkeista, jonka perusteella vaikuttaminen oman elinympäristön kehittämiseen ja osallistuminen kunnalliseen päätöksentekoon on helpompaa, tehokkaampaa ja ajantasaisempaa.Palvelu on käyttäjälle ilmainen. Palvelun käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen. Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjältä kirjataan mielenkiinnon kohteet eli kategoriat.

 

Tablettikurssille on myönnetty 100€ toimintarahaa. Tablettikurssia on tarkoitus järjestää noin kolme kertaa. Kurssin suunnittelussa pitää huomioida kirjaston aukioloajat ja se onko siellä virka-aika vai omatoimiaika. Kurssista ilmoitetaan kirjaston seinällä ja Anne tiedottaa asiasta myös. Tiistai klo 17 voisi olla hyvä aika kurssin järjestämiseen. Kurssille voi tulla oman tabletin kanssa tai kokeilla tuvan tableteilla.

 

Matalan kynnyksen hyvinvointipiste on avattu Höyhtyälle. Näitä ollaan mahdollisesti suunnittelemassa myös muille alueille. Puolivälinkangas olisi myös hyvä paikka tällaiselle toiminnalle.

 

Nuorisotaloa ollaan muuttamassa järjestötaloksi. Tällöin kaupungin nuorisotoiminta lakkaa sieltä ja tilalle tulee järjestöjen järjestämää toimintaa.. Kaupungin suunnitelmat toiminnan suhteen on vielä osittain auki, mutta henkilökuntaa talosta supistetaan. Tällä hetkellä talolla on työntekijöitä viisi ja aikomuksena on supistaa työntekijämäärä yhteen. Asukastupa miettii toimintojen laajentamista myös järjestötalolle tuvan lisäksi.

23.5 lauantaina on klo 12–16 avoimien ovien päivä jolloin uutta toimintaa esitellään.

 

Puolivälinkankaan suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous

Seuraava yhteistyöryhmän kokous pidetään keskiviikkona 20.5 klo 16.

 

Kokouksen päättäminen

Kokous päätetään klo 17.25.

Jakolinkki