Yhteistyöryhmien aikaiset vanhat muistiot

< Takaisin

2015 - 6 Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous 26.11.2015, muistio

Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 26.11.2015 klo 17:00

Paikka: Vesi-Jatuli (2. kerroksen kokoustila, Jokelantie 20)


1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen 17:00.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Kaarina Torro (pj.), Pasi Haapakangas, Pentti Haapakangas, Hanna Juusola, Terttu Kuusela, Irja Lahdensivu, Pentti Lahdensivu, Hannu Liljamo, Edwin Mattila, Hilkka Raninen, Heli Rapakko, Tapani Sahlström, Lilja Soronen, Liisa Takalo, Pauli Takalo, Nina Himsworth (siht.)

3. Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta vuodelle 2016
Kokouksessa päätettiin yksimielisesti valita Kaarina Torro jatkamaan edelleen puheenjohtajana ja Hannu Liljamo varapuheenjohtajana.

4. Alueellisen toimintarahan haku 2016, alustavaa tietoa
Nina kertoi toimintarahan hausta. Alueellinen toimintaraha on haettavissa 1.-31.12.2015. Toimintarahalomakkeita saa kaupungin Internet-sivuilta:
http://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/yhteisotoiminnan-avustussaanto

Myös muihin avustuksiin kannattaa tutustua, kaikki avustukset löytyvät sivulta:
http://www.ouka.fi/oulu/asiointi-ja-neuvonta/avustukset

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden avustusten haku on nyt menossa (16.11.–11.12.) Lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/kulttuuri-ja-kirjastot/kulttuuriapurahat-ja-avustukset

Keskusteltiin eri avustuksista. Yleisesti kokouksessa toivottiin selkeyttä avustuskäytäntöihin.

5. Yhdistysten toiminnan tilanne Haukiputaan suuralueella
• Hannu toi esille Haukipudas-päivien järjestämisen liittyvän tilaongelman. Tänä vuonna Haukipudas-päivien myyjäisiä ei voitu järjestää Jatulissa, koska tilavuokra oli liian kallis. Jatulissa ei ole tarpeeksi pöytiä, jotka on hankittava muualta tuoden lisäkustannuksia. Myyjäiset järjestettiin Heiton talolla ja tilat olivat muuten hyvät, mutta myyjiä ei mahtunut paikalle niin paljon kuin Jatuliin. Myös parkkipaikat ovat liian pienet. Positiivista on se, että pöytävuokramaksut menevät paikalliselle yhdistykselle. Todettiin, että kaupungin tulisi mahdollistaa yhdistysten toimintaa paremmin tarjoamalla edullisia tiloja. Kaupungin puolelta puheissa kannustetaan yhdistyksiä toimimaan ja puhutaan ennaltaehkäisevästä vaikutuksesta, mutta käytännössä ei mahdollisteta toimintaa.
• Keskusteltiin myös että kouluilla on vaikea järjestää tilaisuuksia, joissa tarvitaan keittiötä, koska Serviisi hallinnoi keittiöitä, ja tilaisuuksiin täytyy palkata Serviisin henkilökuntaa valvomaan keittiötoimintaa. Valtuutettu Sari Halonen on tehdyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kaupungin tulisi tarjota ilmaiset tilat Haukipudas-päivien ja vastaavien tilaisuuksien järjestämiseen.
• Pentti Haapakangas kertoi Kiiminkijoen kaislanniiton tarkoituksena olevan myös yhteisen talkootoiminnan aktivointi. Avustusten puolesta aiotaan olla yhteydessä myös Ely-keskukseen ja hakea Vyyhti-rahoitusta.
• Keskusteltiin, että jatkossa tulisi keskittyä Martinniemen sataman parantamiseen. Kiiminkijoen tilanne ja Martinniemen sataman korjaus on kaikkien yhteinen asia. Martinniemen kyläyhdistyksen voimavarat eivät yksistään riitä sataman korjaamiseen. Todettiin kokouksessa, että koetaan huolta sataman tilanteesta ja toivottiin, että veneilijät, kalastajat ja muut harrastajat alkaisivat yhteistyöhön ja ajamaan asiaan.
• Pasi kertoi, että Asemakylän kyläyhdistys piti syyskokouksen 25.11. Turvapaikanhakijoiden tila-asia on antanut lisäpotkua yhdistyksen toiminnalle. Yhdistykselle saatiin hyvä toimintasuunnitelma, uusi hallitus ja uusia toimijoita.
• Hilkka kertoi, että syöpäyhdistyksen Haukiputaan osaston toiminta jatkuu edelleen. Seurakunnalta on onneksi löytynyt tilat toiminnalle. Aktiivia toimijoita on pieni porukka, jäseniä on 125.
• Liisa kertoi, että Martinniemen kyläyhdistyksen toiminta on aktiivista. Isoja tapahtumia on pitkin vuotta, mm. nyt tulossa Maakinen marraskuu tapahtuma. Latujen auraus on seuraava isompi projekti. Kalastajantie pitäisi aurata, jotta hiihtäjät pääsisivät parkkipaikalle. Martinniemen kirjaston toiminta huolestuttaa, kirjastossa on automaatti, mutta myös työntekijän säilyttäminen on tärkeää. Haukiputaan lukion säilyttäminen on kaikkien yhteinen huoli.
• Hanna kertoi, että Halosenlahden kyläyhdistys ry täyttää nyt kaksi vuotta. Toiminta alkaa pikku hiljaa tasoittua ja yhteistyö myös muiden yhdistysten kanssa alkaa muotoutua, mm. Haukiputaan maa- ja kotitalousnaisten kanssa oli yhteinen tilaisuus. Koljunmaja mahdollistaa monenlaista toimintaa. Yhdistys tarjoaa Koljun majan tiloja mielellään muille yhdistyksille kaikille avoimeen toimintaan. Tiloja voi myös vuokrata. Pienellä porukalla vedetään yhdistyksen toimintaa, siksikin yhteistyö on tärkeää. Parkumäen koulun puolesta taistellaan edelleen.
• Pentti Lahdensivu kertoi Martinniemen Eläkkeensaajien yhdistyksen toiminnasta. Haukiputaalla on yleisestikin paljon aktiivisia eläkeläisjärjestöjä. Yhteistä toimintaa on virkistystoimikunnan taholta, esim. kulttuurikavalkadi. Tulevana viikonloppuna pidetään myyjäiset ja kirpputori Martinniemen työväentalolla 28.11. klo 11-14.
• Hannu kertoi, että Haukiputaan kirkonkylän asukasyhdistykselle kirkonkylän kehittäminen, Kiiminkijoen parantaminen ja Haukipudas-päivät ovat tärkeitä asioita.
• Lilli kertoi Omakoti Onnela ry –yhdistyksen kuulumisia. Tilat on vuokrattu ulkopuoliselle toimijalle, Oulun ensikoti ry:lle, turvapaikanhakijoita varten. Päärakennus on yhdistyksen omassa käytössä edelleen. Turvapaikanhakijoita vuokratuissa tiloissa asuu n. 40 henkilöä. Tavoitteena on yhteistyö alueen yhdistysten kanssa. Asukkaille pitää saada töitä ja tekemistä. Perjantaina 4.12. klo 14 on avoimet ovet, jouluglögiä tarjolla.
• Tapani kertoi toimivansa Haukiputaan senioriopettajien yhdistyksessä. Yhdistys on kuntaliitoksen jälkeen ollut osa Oulun senioriopettajien yhdistystä (OSSO). Yhdistys järjestää monenlaista toimintaa, mm. teatteriretkiä. Yhdistysaktiivien löytäminen on vaikeaa samoin kuin monissa muissa yhdistyksissä.
• Terttu Tammia oli laittanut sähköpostilla Haukiputaan Reumayhdistyksen kuulumiset: Yhdistys täyttää ensi vuonna 25 vuotta. Yhdistyksessä on nyt 98 jäsentä. Jäsenille järjestetään viikoittain toimintaa, mm. kuntosali, askartelua, porinapiiri, vesijumppaa. Lisäksi kuukausittain kokoonnutaan jonkin teeman ympärille, kuten luontoretkelle tai ruoanlaittoiltaan. Yhdistykseen toivotaan lisää aktiivisia jäseniä.

6. Ajankohtaiset ja muut asiat
• Maakinen marraskuu tapahtuma 28.11.2015 klo 16 alkaen, tapahtuma on osa Valoa Oulu –tapahtumia. Lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/valoa/alueelliset-tapahtumat
• 29.11. klo 14 Halosenlahden kyläyhdistyksen kauneimmat joululaulut –tilaisuus Koljun majalla.
• 6.12. itsenäisyysjuhla Seurakuntakeskuksessa. Klo 10 kirkko, sen jälkeen kahvit ja klo 12 alkaa itsenäisyysjuhla. Tumma puku ja kunniamerkit. Järjestäjinä on LC Haukipudas-Kello, Haukiputaan rintamaveteraanit ja Haukiputaan seurakunta.
• Haukiputaan hautausmaan parkkipaikasta päätettiin tehdä aloite. Parkkipaikan järjestely ei ole toimiva. Hannu on jo laatinut tekstiä aloitteeseen ja ottanut valokuvia parkkipaikasta. Asiasta on tehty aloite myös yhteiselle kirkkovaltuustolle.
• Waltti-kortin latauspistettä aiotaan myös edelleen yrittää saada Haukiputaan Oulu10-pisteeseen.
• Kirkonkylän koulun kohtalo huolestuttaa 2016 kevään jälkeen, kun koulutilat vapautuvat.

7. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous pidetään maanantaina 18.1.2016 klo 17.
Kokous päättyi klo 18:45.
 

Jakolinkki