Yhteistyöryhmien aikaiset vanhat muistiot

< Takaisin

2017-2 Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous 1.3., muistio

Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika                1.3.2017 klo 17 - 19

Paikka             Haukiputaan kirjasto, 2.krss., Jokelantie 1, 90830 Haukipudas

Läsnä:   Kaarina Torro, pj., Elisa Kittilä, siht. Leena Liedes, Pohjois-Suomen syöpäyhdistys ry. Haukiputaan os. Hilkka Raninen, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry. Irma Kiventerä, Martinniemen eläkeläiset, Virkistystoimikunta, Hannu Liljamo vpj. Sirpa Ervasti, Haukiputaan Heitto veteraanijaosto, Aarno Ervasti, Haukiputaan Heitto, syöpäyhdistys, EKL, Irja Lahdensivu.

1. Kokouksen avaus
pj. Kaarina Torro avasi kokouksen klo 17.05. Kokouksen aluksi taputeltiin iloiset suosionosoitukset Iivo Niskasen 15 km:n maastohiihdon maailmanmestaruuden johdosta.

Edelliseen kokousmuistoon ei tullut huomautettavaa. Kokous oli ollut tiivis, ja osa asioista jäi käymättä läpi. Aarno Ervasti ehdotti, että ne yhteisöt, jotka anovat toimintaraha-avustusta, ovat velvollisia osallistumaan edes kerran yhteistyöryhmän kokoukseen kauden aikana.

2. työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen

hyväksytään.

3. Popli- ei edustajaa paikalla. Kerrattiin, että liikuntatapahtumiin on haettavissa avustusta, lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/terveysliikunnan-tapahtuma-avustus

Avustus on tarkoitettu Oulun kaupungin alueella järjestettävien paikallisten ja alueellisten maksuttomien ja kaikille avoimien liikuntatapahtumien järjestämiskustannuksiin (max 400 €/ tapahtuma).

4. Yhteistyöryhmän  toimintasuunnitelman  teko v. 2017:

Syyskuun alussa järjestetään uusille valtuutetuille kysely paneeli, marraskuussa kokoustetaan yhteisötoiminnan muutoksista jossa mukana Yhteisötoiminnan päällikkö Pasi Laukka. Joulukuussa Joulukahvit. Jos ajankohtaisia asioita nousee, järjestetään tarvittaessa ylimääräisiä kokouksia.

Keskusteltiin Isoniemen leirikeskuksen tilanteesta ja järjestetään yhteinen kokous johon pyydetään mukaan srk-edustaja. Selvitellään kokoonpanoa. Seurakuntayhtymällä on säästötarpeet seinistä, vähennetään rakennuksia ja niitä tullaan purkamaan. Tarkoittaa myös, että seurakunnan harrastepaikkoja vähennetään. Kohteina joko Oulunsalon  Umpimähkä  tai Haukiputaan Isoniemi leirikeskus; se kumpi puretaan tilalle rakennetaan uusi. Irja Lahdensivu muisteli, että kun 3 seurakuntaa  liittyi yhteen, tehtiin talouden turvaamisohjelma; nyt luovutaan mieluummin kiinteistöstä. Leirikeskus jätettiin ulkopuolelle edellisellä säästökerralla. Salmelan vanha pappila on myyty. Museovirasto ei ole antanut purkulupaa Pikku-Vakkurilalle. Suunnitellaan yhteinen yhteistyöryhmän kokous kellolaisten ja srk:n kanssa kevään aikana. Hannu Liljamo kysyy seurakunnan edustajalta sopivia päiviä  ja ilmoittaa kokoukselle, otetaan myös yhteys Kaisu Luokkaseen.

5. Järjestöjen terveiset

Hannu Liljamo: 15.3. klo 18 Haukiputaan kirkonkylän asukasyhdistys järjestää yhteisöllisen tupaillan Haukiputaan lukiolla. Illan aikana käydään läpi Haukiputaan kirkonkylän keskustan muutoksia ja kaavoitusta puretun kunnantalon tontilla sekä sen ympäristössä. Alueesta on meneillään Haukiputaan kaupunginosan osaa koskevan asemakaavan muutoksen (Haukiputaan  kunnantalo ja tori) osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on  nähtävillä 24.2. – 27.3.2017. Kaavoitusarkkitehti Hanna Pöytäkangas on esittelemässä suunnitelmia, joista keskustellaan illan aikana.

 Sirpa Ervasti: 18.3. Haukiputaan heitto; Vierivät Kivet; talvitapahtuma jossa mm. hoijakka, ilmatyynyalus, poroajelua, makkaraa, kahvia ja vohvelia. Tilaisuus alkaa klo 9.30 – hiihtokilpailun aloitus klo 11. hiihdot. Lisäksi on Fantasia-asu kilpailu ja naamiaiset.

Irma Kiventerä: Martinniemen eläkeläiset 5.4. juhlivat yhdistyksen 55-vuotisjuhlia Heiton talolla. Ruokaa, kahvitarjoilu. Juhlat alkavat klo 12.  Virkistystoimikunta järjestää 19.4 Heiton talolla laulupäivän; on soittajia, kahvia, arvontaa. Edellisenä vuonna tilaisuus sai hyvää palautetta.  

Leena Liedes: syöpäyhdistyksen pj. - kerran kuukaudessa pidetään kokous ollut mm.  Iloa arkeen luento, suunnitelmia kesätapahtumia varten.

Irja Lahdensivu Martinniemen kyläyhdistys 19.3: talvirieha Ukkolanrannassa, mm. marlinkia= curlingin Martinniemen versio. Nuorison suosikki on mäenlaskupaikka rannalla.

6. Ajankohtaiset ja muut asiat

Elisa: 16.3. yhteistyöryhmän suunnitteluilta Kirkkotorin koulutuskeskus, Asemakatu 5 Oulu. Kokouksessa ilmoittautuivat tapahtumaan:  Leena Liedes, Hilkka Raninen. Aiheesta lähetetty erikseen muistutusviesti sähköpostilla.

Kysymyksiä Oulun kuntavaaliehdokkaiden paneelikeskusteluun kauppakeskus Valkean kesäkadullla 4.4 klo 18-20 tulevaisuuden kunta liittyen:

Mitä sinä kysyisit kuntavaaleissa ehdolla olevilta Tulevaisuuden Oulusta!

Alueellisten Oulun raatien lisäksi Tulevaisuuden kunta –teemaan liittyen järjestetään Oulun kuntavaaliehdokkaiden paneelikeskustelu kauppakeskus Valkean kesäkadulla tiistaina 4.4. kello 18–20. Paneelin juontaa Ylen Oulun toimittaja Arto Veräjänkorva. Mukana keskustelemassa on kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Tilaisuudet lähetetään suorana Yle Oulun nettisivujen välityksellä.

Tulevaisuuden kunta tarkoittaa muun muassa sitä, miltä esimerkiksi koulutuksen, hyvinvoinnin tai tulevaisuuden työelämän tulisi näyttää Oulussa. Tulevaisuuden kuntaan liittyen keskustellaan myös siitä, mitä tarkoittavat Oulun vetovoimaisuuden vahvistaminen, osallistuminen ja vaikuttaminen, digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet esimerkiksi palveluissa sekä lapsiystävällinen Oulu!

Nyt saa esittää kysymyksiä kuntavaaliehdokkaille aiheesta Tulevaisuuden kunta! Lähetäthän kysymyksesi alueesi koordinaattorille 17.3. mennessä. Kysymyksiä esitetään kuntavaaliehdokkaille Valkean tilaisuudessa 4.4.  

Raadeissa esitellään myös uusi Meijän kaupunni –mobiilisovellus. Sen kautta jokainen oululainen pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan Oulun kaupungin yhteisiin asioihin juuri silloin kuin hänelle itselleen sopii.

7. Muut asiat:

Pj. kertoi joukkoliikenne asiasta: muutokset siirtyvät uuteen sopimuskauteen. Asia kiinnostaa myös kuntavaaliehdokkaita, jopa keskustasta. Ongelmana on kuitenkin  Parkumäen koulun yhteys.

Hiihtolomaviikolla alle 17v. matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä.

Tiekunnissa aurausavustushaku 31.3. mennessä.

Aarno Ervasti kertoi Kiiminki joen kunnostuksesta: Yhdistys perustettu ja toiminta on aktiivista. Yhdyskuntalautakunnalta kunnossapito ruoppaus suunnittelu johon luvat haetaan aluehallintovirastolta. Käsittely noin 1 v.

Hyvinvointikeskukseen tutustuminen 1.3.

Pj. ilmoitti, että kirjasto tarjoaa ilmaisia kokoustiloja aukioloaikojen puitteissa.

Seuraava kokous: Hannu Liljamo ottaa yhteyttä srk-edustajiin ja Kellon ytr pj. Kaisu Luokkaseen

Pj. päätti kokouksen klo 18.10. 

Jakolinkki