Yhteistyöryhmien aikaiset vanhat muistiot

< Takaisin

2018 - 3, Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.5.2018, muistio

Haukiputaan suuralueen yhteistyöryhmän kokous 3/2018

Aika: 24.5.2018 klo 17

Paikka: Haukiputaan kirjasto, Jokelantie 1, 90830 Haukipudas

 

1. Kokouksen avaus

- Kaarina Torro, yhteistyöryhmän puheenjohtaja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Yhteistyöryhmän varapuheenjohtaja Hannu Liljamo toimi kokouksen sihteerinä. Yhteistyöryhmällä ei ole Oulun yhteisötoiminnan koordinaattoria. Koordinaattorin rekrytointi on meneillään.

 

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen

läsnäololistan mukaisesti
Edwin 't Lam (Oulun joukkoliikennepäällikkö), Mauri Moilanen (Oulun joukkoliikennejaoston jäsen), Helvi Rapakko, Hilkka Raninen, Suvi Röntynen (Oulun joukkoliikennejaoston jäsen), Mika Huusko, Kirsti Koskela (Oulu10 Haukipudas), Anni Jämsä, Johanna Kerola (Haukiputaan seurakunta), Anne Haimakainen, Irma Kiventerä, Lilja Soronen, Kullervo Rauhala, Liisa Takalo, Erwin Fischer, Kaarina Torro (pj.) ja Hannu Liljamo (siht.).

 

3. Haukiputaan seurakunnan Yhteinen keittiö (http://yhteinenkeittio.fi)

Johanna Kerola, Haukiputaan seurakunnasta yhdessä Anni Jämsän kanssa kertoi Haukiputaan seurakunnan Yhteinen keittiö-hankkeesta. Seurakunta sai sertifikaatin hankkeeseen huhtikuun lopulla. Seurakunnassa toimii maanantaisin aamupuuro akatemia, joka sopii Yhteinen keittiö hankkeeseen. Hankkeessa on järjestetty yhteisövalmennus, jossa oli 20 osallistujaa. Hanke yksinkertaisuudessaan tarkoittaa yhteisiä tapahtumia sekä ideoita, jolloin pohditaan kuka toteuttaa idean ja kenen kanssa. Hanke tarkoittaa siis yhdessä tekemistä, jossa järjestöt ja ammattilaiset ovat mukana. Ruuanlaitto voi myös sisältyä hankkeen tapahtumiin. Hankkeelle ei ole olemassa vielä paikkaa missä toimitaan. Tyhjillään oleva Haukiputaan kirkonkylän koulu voisi olla yksi mahdollinen paikka yhteiseen toimintaan. Hankkeelle on perustettu FB-sivut Yhteinen Keittiö Haukipudas. Hankkeessa on Haukiputaan kirkkorannassa tehty viljelylaatikoita. Syrjäytymisen ehkäisyyn on haettu 3000 euron avustusta.

 

4. Oulu10 Haukiputaan palvelut tänään

Kirsti Koskela kertoi Haukiputaan kirjaston kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevan Oulu10 Haukipudas toiminnasta.

Palvelupisteessä työskentelee 3 henkilöä ja sieltä voi:

 • saada neuvontaa ja ohjausta kaupungin sekä valtiohallinnon palveluista

 • ostaa Oulun kaupungin joukkoliikennelippuja ja Walttikortteja

 • maksaa Oulun kaupungin laskuja ja kirjastomaksuja

 • ostaa mm. Oulun Teatterin, Oulun Sinfonian ja Haukiputaan Teatterikuopan lippuja, maksuvälineenä käyvät myös Smartumin kulttuurisetelit. Ticketmasterin liput ovat tulossa myyntiin.

 • ostaa Oulun kaupungin liikuntapaikkojen liikuntalippuja OuluCardille

 • asioida Oulun Sivakka Oy:n vuokrataloyhtiöön liittyvissä asioissa

 • asioida videoyhteyden kautta sosiaali- ja terveysjärjestöjen Sonja-neuvonnassa, jossa voi keskustella oman tai läheisen elämäntilanteeseen liittyvistä huolta tai pohdintaa herättävistä kysymyksistä

 • voi rekisteröidä vesikulkuneuvon, palvelupisteessä toimitaan sopimusrekisteröijänä Trafille

 • tarjotaan yleistä neuvontaa ja ohjausta Kelan palveluista, vastaanotetaan hakemuksia sekä tuetaan asiakkaita sähköisten palveluiden käytössä. Asiointipisteessä on myös mahdollisuus online-asiointiin Kelan asiantuntijan kanssa.

 • tuotemyyntiä mm. Haukipudas-seuran kirjoja

 • neuvontaa ja opastusta Verohallinnon sekä TE-palveluiden palveluihin ja sähköiseen asiointiin

 • verohallinnon ja TE-palveluiden lomakkeita ja esitteitä sekä asiakirjojen vastaanottoa.

 

 

5. Joukkoliikenteen tulevat muutokset

Edwin 't Lam kertoi joukkoliikenteen tulevista muutoksista. Joukkoliikennetiimissä työskentelee 9 henkilöä ja joukkoliikenne toimii Lumijoelta Iihin. Parhaillaan suunnitellaan Linnanmaan kampuksen joukkoliikenteen kehittämistä. Kaikkiaan on noin 9 miljoonaan joukkoliikennematkaa vuoden aikana. Haukiputaalla on linjalla 20 20 min vuoroväli. Palveluliikenne Onnilla 1.9.2018 alkaen tarjotaan joukkoliikennettä Kellon ja Haukiputaan välillä. Kutsupohjainen joukkoliikennepilotti käynnistyy muutamaksi kuukaudeksi syystalvella, jossa tilaus tapahtuu mobiilisovelluksella. Mobiilisovelluksesta on syksyllä tarkoitus järjestää koulutuksia. Joukkoliikenne strategia on työn alla ja joukkoliikenteen asukaskysely on voimassa 3.6.2018 asti.

 

6. Yhteisötoiminnan muutokset

Uutena on suunniteltu alueellisen osallisuuden malli sivistys- ja kulttuuripalveluissa. Oulu on jaettu neljään palvelukeskittymään: eteläinen, pohjoinen, itäinen ja keskinen. Haukipudas kuuluu pohjoiseen palvelukeskittymään. Lisäksi siinä ovat Kiviniemi-Kello, Pateniemi-Rajakylä ja Ritaharju-Kuivasjärvi-Pöllönkangas. Asukasilta korvaa nykyisen yhteistyöryhmän toiminnan. Asukasiltoja järjestetää sivistys- ja kulttuuripalvelujen 18 palvelukeskittymän alueilla. Kokouksia järjestetään asiakaslähtöisesti yhdessä asukkaiden ja palvelukeskittymän toimijoiden kanssa.Neljällä palvelukeskittymällä järjestetään kaksi kertaa vuodessa aluefoorumi. Aluefoorumeissa hyödynnytään keväällä osallistuvaa budjetointia ja syksyllä järjestetään valtuutettujen kyselytunnit alueilla. Uusi malli on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2018. Asukasillat käsittelevät edelleen alueellisen toimintarahan hakemukset ja tekevät esitykset lähidemokratiatoimikunnalle.

 

7. Syksyllä tulossa

Käsitellään teidenhoitoa Oulun ja Elyn sekä mahdollisesti urakoitsijoiden kanssa. Käsitellään Oulun kaupungin toimintamalli yleisten alueiden luvattomaan käyttöön puuttumiseen. Kutsupohjaisesta joukkoliikennepilottista järjestetään esittely/opettelu syksyllä.

 

8. Muut asiat

- Anne Haimakainen kertoi että Haukiputaan vanhemmat on Haukiputaan alueen vanhemmille tarkoitettu ryhmä. Ryhmä on perustettu Haukiputaan, Länsituulen, Martinniemen, Aseman, Kellon, Kiviniemen ja Takkurannan vanhempainyhdistysten ja -toimikuntien toimesta. Haukiputaan vanhemmat on FB:ssä. Huolena on oppilaiden käytöstavat ja puhekieli. Tulossa on yhteisöllinen käsityökamppanja Haukiputaan koulun luokan hyväksi.Haukiputaan koulun vanhempainyhdistys haastaa innokkaat ompelijat ja neulojat hyväntekeväisyystalkoisiin. Projekti toteutetaan yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton EPeli-hankkeen kanssa alueellisena yhteisöllisenä projektina.

 

- Lilja Soronen kertoi Lomakoti Onnelan toiminnasta, josta on mahdollista hakea lomia. Ensi- ja turvakodit vuokraavat toimintaan yhden Lomakoti Onnelan talon. Onnelassa on 7.7. alkaen kesäteatteri Lumikki ja seitsemän kääpiötä kymmenen kertaa esitettynä.

 

- Liisa Takalo kertoi että 26.5. on nuotiopuutalkoot Ukkolan rannassa. 9.6. klo 18-23 on Maakinen Martinniemi ja 8.7. Martinniemen kesäjuhlat.

 

- Irma Kiventerä kertoi että 3.6. on eläkeläisten kirkkopiha Haukiputaan kirkossa. Martinniemen vanhustentalon pihalla on 10.7. makkaranpaistoa ja kahvittelua. Retki Suomussalmelle järjestetään 22.7.

 

- Mika Huusko ja Erwin Fischer kertoivat 14.6. Kellon yhteistyöryhmän kokouksesta, jossa käsitellään mm. Kivinimen kalasatamaa. Kellon kylätiet on siivottu koulujen oppilaiden toimesta. 26.5. on peräkärrykirppis Kellon asukastuvalla. Kiviniemen rantatalkoot ovat 3.6. Kellon kesäpäivät järjestetään 4.8. jolloin mm.Potnapekka liikennöi Kiviniemen ja Kellon asukastuvan välillä.

 

- Kullervo Rauhala kertoi että 7.6. klo 18 Haukiputaan kirkonkylän asukasyhdistys järjestää Haukiputaan kirkonkylän koulun takapihalla lauluillan, jossa kerrotaan koulurakennuksesta ja sen historiasta.

 

Varapuheenjohtaja Hannu Liljamo valtuutettiin yhdessä muiden toimijoiden (Haukiputaan seurakunta, Oulu opisto Kiiminkijoen yksikkö, A-kilta, muut mahdolliset järjestöt) kanssa selvittämään mahdollisuutta laatia lausunto ja esitys kaupungille, jotta vielä mietittäisiin Kivikoulun saamista yhteisöjen taloksi. Aiemmin on Haukiputaan Kirkonkylän koulurakennuksesta tehty kuntalaisaloite ja valtuustoaloite.

 

9. Kokous päätettiin klo 19.

Jakolinkki