2016 - 1 Kellon suuralueen yhteistyöryhmän kokous 25.1.2016, muistio - Muistiot - Kellon suuralue - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2016 - 1 Kellon suuralueen yhteistyöryhmän kokous 25.1.2016, muistio


Kellon suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 25.1.2016 klo 17:30

Paikka: Kellon asukastupa, Kellontie 272, 90820 Kello.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:31.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Kaisu Luokkanen (pj.), Erwin Fischer, Timo Haapalainen, Timo Impiö, Liisa Koskela, Minna Männikkö, Sakari Rekilä, Simo Similä, Pertti Vuolteenaho, Nina Himsworth (siht.)

3. Kellon suuralueen toimintarahan käyttö 2015
Käytiin läpi vuoden 2015 toimintarahalla toteutuneet toiminnot. Tapahtumat olivat toteutuneet pääosin suunnitellun mukaisesti.

4. Kellon suuralueen toimintarahahakemukset 2016
Käytiin läpi tälle vuodelle tulleet toimintarahahakemukset. Hakemuksia oli tullut yhteensä seitsemän kappaletta kolmelta eri hakijalta. Hakemuksia oli yhteensä 5100 euron edestä, ja Kellon suuralueen toimintarahaa on jaettavissa 4409 euroa. Keskusteltiin hakemuksista ja pohdittiin miten toimintaraha jaettaisiin. Kaikki hakijat esittelivät omat hakemuksensa ja suunnitelmansa.
Yhteistyöryhmä esittää lähidemokratiatoimikunnalle, että toimintaraha jaetaan seuraavasti:

Kellon Asemaperän Nappulaliiga – sähly-, pesäpallo- ja jalkapallopelin järjestäminen, 862 euroa
Kellon rauhanyhdistys ry – lasketteluretki nuorille, 750 euroa
Kellon suuralueen asukasyhdistys ry – Kellon kesäpäivät, 1000 euroa
Kellon suuralueen asukasyhdistys ry – retki kesäteatteriin, 865 euroa
Kellon suuralueen asukasyhdistys ry – talvitapahtuma ja hiihtokisat lapsille, 500 euroa
Kellon suuralueen asukasyhdistys ry y – lasten hiihtokilpailut, 0 euroa
Kellon suuralueen asukasyhdistys ry – joulujuhla, 432 euroa

Tällä hetkellä on menossa hyvinvointipalvelujen avustusten haku, lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/sosiaali-ja-perhepalvelut/jarjestoavustukset

Lisäksi esim. liikuntatapahtumiin on haettavissa avustuksia, lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/avustukset, mm. http://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/terveysliikunnan-tapahtuma-avustus

Simo Similälle voi laittaa viestiä, jos haluaa tietoa Nappulaliigan peliryhmistä. Ryhmät ovat avoimia kaikille (kaikenikäisille ja miehille ja naisille). Simon sähköposti: simo_simila@luukku.com

5. Yhteistyöryhmän toimintasuunnitelma 2016
Mietittiin aiheita, joista voitaisiin keskustella ja joista olisi tarpeen saada tietoa tulevan vuoden aikana. Aiheita voi myös jatkossa laittaa Ninalle tai asukastuvalle tiedoksi, jos jotain tulee mieleen.
Keskustelussa esille nousseita aiheita:
- Joukkoliikenne, yhdessä Haukiputaan kanssa.
- BusinessOulun kanssa tilaisuus Virpiniemen kehittämisestä.
- Vesistöjen tilanne (mm. Kalimenjoki, Kiiminkijoki), yhdessä Haukiputaan kanssa. Kyläyhdistys on ollut aktiivisena asiassa, ja on valmis osallistumaan tilaisuuteen. Myös kaupungin edustaja mukaan.
- Lähiliikuntapaikat, virkistyspaikat, uimarannat, hiihtoladut yms. (mm. Kalimenjoenvarren luontopolku). Voitaisiin keskustella esim. kenelle mikäkin alue kuuluu ja kuka vastaa mistäkin.
- Kalasataman tilanne, mm. Kellon Kiviniemen kalasatama. (Mahdollisesti yhdessä Haukiputaan kanssa).

6. Ajankohtaiset ja muut asiat
- Oulun raadit tulossa:
o Tiistaina 9.2. klo 18–20 kaupunginteatterin lämpiö, aiheena ’Mitä tapahtuu toripolliisille ja keskustan puistoille?’. Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen toivottaa osallistujat tervetulleiksi. Paikalla ovat mm. kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen, apulaiskaupunginjohtaja Matti Matinheikki ja asemakaavapäällikkö Mikko Törmänen.
o Kouluverkkoselvitykseen liittyen järjestetään neljä tilaisuutta: 10.2. klo 18-20 Kiimingin lukio, 11.2. klo 18-20 Oulunsalon lukio, 23.2. klo 18-20 Haukiputaan lukio ja 24.2. klo 18-20 Oulun Lyseon lukio.
- Liisa kertoi, että yhdistyksellä on suunnitelmissa tiedotteen tekeminen suuralueesta. Tiedotteessa voisi olla asiaa mm. yhteistyöryhmän toiminnasta ja kyläyhdistyksen esittely.
- Minna kertoi kirjaston tilanteesta: Kirjastoasia on edelleen auki. Maaliskuun loppuun asti vuokrasopimus nykyisistä tiloista voimassa, jolloin kirjasto joko siirtyy muualle (mahdollisesti Kellon koululle) tai sitten kirjaston kirjat pakataan väliaikaisesti ja etsitään uusia tiloja edelleen. Haukiputaan kirjastossa on lehtisali siirretty kirjaston puolelle, koska Oulu10 etäpalvelupiste muuttaa kirjaston lehtisaliin. Muutto tapahtuu kevään mittaan. Ritaharjun kirjastossa on nyt myös omatoimitunteja ma-pe klo 9-20 ja la klo 9-16.

7. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous keskiviikkona 16.3. klo 18.
Kokous päättyi klo 18:51.