2013 8 Kaukovainio-Hiirosen yhteistyöryhmän muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2013 8 Kaukovainio-Hiirosen yhteistyöryhmän muistio


KAUKOVAINIO-HIIROSEN SUURALUEEN YHTEISTYÖRYHMÄN KOKOUS

Aika: 6.11.2013 klo 16.30
Paikka: Hiirihaukkatalo (Hiirihaukantie 4) opettajainhuone, kulku pääovesta

LÄSNÄ: Marjut Rousu puheenjohtaja
Raimo Moilanen asukasyhdistys
Terttu Rahko Karjasillan seurakunta
Eeva-Leena Törnroos asukasyhdistys
Tom Perttunen nuorisotalo
Ulla-Maija Louhela asukas
Ari Palokangas asukas
Riitta Lehtonen päivähoito
Sinikka Korpela asukas
Sari Wallius asukas
Heidi Niemelä sihteeri, kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.35.


2. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Hyväksyttiin esityslista kokouksen työjärjestykseksi.


3. Edellisen kokouksen muistio
Käytiin läpi edellisen kokouksen muistio.


4. Tulevaisuuden Kaukovainio – hanke, projektipäällikkö Mervi Uusimäki
Mervi Uusimäki esitteli Tulevaisuuden Kaukovainio – hankkeen ajankohtaisia asioita. Hankkeessa on mukana kaupungin eri toimijat sekä yliopiston ja ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämishankkeita. (Hankkeen esittely liitteenä.)

Syksyn aikana on mm. käynnistynyt Kaukovainion keskuksen asemakaavoitus, viheralueiden suunnittelua viedään eteenpäin, asuinkortteleiden yhteistyömuotoja kehitetään ja Hiirihaukkatalon monikäyttöisyyttä edistetään. Kaukovainion kirjastolla on näyttely Kaukovainion keskuksen ideasuunnitelmista ja kuntoilupuistosta.

Suunnittelun yhteydessä pyritään tekemään osallistamista enemmän kuin laki velvoittaa. Osallistamisessa panostetaan vielä lisää ryhmiin, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana suunnittelussa, esim. maahanmuuttajat ja ikäihmiset.

Keskiviikkona 20.11. klo 17.30 järjestetään asukastilaisuus, jossa esitellään Kaukovainion keskuksen kehittämiseen liittyvää tilannetta. Kaikki alueen asukkaat ja toimijat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Alueen taloyhtiöillä on mahdollisuus saada ammattikorkeakoulun opinnäytetöinä taloyhtiöiden pihasuunnitelmia, AMK:SSA yhteyshenkilönä toimii Pirjo Siipola.

Esityksen jälkeen käydyssä keskustelussa kaivattiin alueelle koirapuistoa, Mervi vie tietoa eteenpäin. Nuorilta on tullut paljon toiveita skeittiparkista, tätä tarkastellaan jatkosuunnittelun yhteydessä. Skeittirampin yhteyteen voisi hyvin yhdistää taidetta, esimerkiksi graffitiseinän.

Viherrakentamista tulisi miettiä laajempana käsitteenä. Vihreydestä ei haluta luopua, mutta voisiko alueella olla perinteisten mäntyjen lisäksi muutakin vihreää, kuten hyötykasveja?


5. Tuiran ja Kaukovainio-Hiirosen tulossa olevan Ikean retken avustaminen
Tuiran ja Kaukovainio-Hiirosen asukasyhdistykset ovat järjestämässä 23.11. bussiretken Ikeaan. Matkaan on lähdössä yksi bussillinen, osallistujista otetaan puolet Tuirasta ja puolet Kaukovainio-Hiirosen alueelta. Retkelle ilmoittautuminen asukastuvalle, osallistujilta peritään ilmoittautumisen yhteydessä 5 euron maksu. Asukasyhdistys mainostaa retkeä asukastuvalla ja asukastuvan nettisivuilla.
Yhteistyöryhmä lupasi tarvittaessa tukea bussivuokraa enintään 250 eurolla, mikäli osallistujamaksut eivät riitä kattamaan kuluja.


6. Kaukovainio-Hiirosen joulumyyjäiset
Joulumyyjäiset ja Sanan keikka järjestetään 30.11.–1.12. viikonloppuna, vaikka samaan aikaan onkin myös naisten joulumessut Pohjankartanolla. Markkinointi kohdistetaan oman suuralueen asukkaille.
Nuokkarin saliin mahtuu 15 myyntipöytää ja aulaan 2-3, tällä hetkellä pöydistä on varattu jo 11. Asukasyhdistys vastaa pöytävarausten vastaanottamisesta.
Koululle pääsee laittamaan keikkaa varten paikkoja klo 12.00. Tom on saanut järjestettyä keikalle äänentoisto- yms. tarvikkeet, Ulla-Maija ja Tom sopivat keskenään, mitä keikalle tarvitaan.
Eeva-Leena on varannut joulupukin, joulupukille maksetaan 60e/päivä, eli yhteensä 120 euroa. Joulupukin jaettaviin karkkeihin varataan enintään 50 euroa. Joulumyyjäisiin tulee myös soittajia soittamaan joulumusiikkia, heidän korvauksekseen varataan 60 euroa. Sanan keikkapalkkioon varataan 500 euroa ja lämppäribändin matkakuluihin 100 euroa. Eeva-Leena tekee talkoolaisille ruokaa, siihen varataan 100 euroa ja glögeihin 10 euroa.
Tapahtuman markkinointi keskitetään Facebookiin, lisäksi asukastupa jakaa mainoksia alueen asukkaille ja ilmoitustauluille. Marjut laatii Facebook-kutsun, Raimo lähettää asukastuvan tekemän mainoksen Marjutille malliksi. Tom voi tehdä mainoksen koulun ja nuokkarin seinälle. Juopulin kylä mainostaa tapahtumaa myös omilla sivuillaan. Tapahtumasta tehdään lehdistötiedote, minkä Heidi voi lähettää medialle, tiedotteessa mainitaan Kaukovainio-Hiirosen ja Juopulin yhteistyö.
Heidi selvittää, montako valvojaa tarvitaan Sanan keikalle. Lauantaiksi koululle valvojiksi pääsee Marjut, Petri, Ulla-Maija, asukastuvalta Lauri, päiväkodilta Riitta ja työkaveri sekä nuokkarilta porukkaa. Nuokkarilla myyjäisten puolella on ainakin Raimo, Eeva-Leena ja Jari. Sunnuntaiksi tulee ainakin Marjut, Petri, Ulla-Maija ja asukastuvan porukka.


7. Muut ajankohtaiset asiat
- Heidi kertoi tulossa olevasta toimintarahan muutoksesta, asia on ollut lähidemokratiatoimikunnan käsittelyssä 30.10. ja menee kaupunginhallitukseen vielä 11.11.2013. Toimintarahaa haetaan jatkossa kerran vuodessa samaan aikaan kaikkiin seuraavan vuoden tapahtumiin.

Vuoden 2014 toimintarahaa haetaan tämän vuoden joulukuussa, Heidi lähettää tarkemmat aikataulut ja ohjeet heti kun ne saadaan valmiiksi. Yhteistyöryhmä käsittelee tulleet toimintarahahakemukset tammikuussa 2014.

Toimintarahan hakemista varten tulee oma lomake, ja toimintaraha maksetaan hakijan tilille päätöksen tekemisen jälkeen. Toimintarahan käyttämisestä tulee raportoida kaupungille tapahtuman / toiminnan jälkeen erillisellä raportointilomakkeella. Kaupungin yksiköt eivät voi jatkossa olla toimintarahan hakijoina, mutta ne voivat järjestää esimerkiksi tapahtuman yhteistyössä jonkun yhdistyksen tai esim. vanhempaintoimikunnan kanssa.

Keskustelussa heräsi kysymys, saavatko osallisuusryhmät hakea toimintarahaa. Heidi lupasi selvittää asian.

- Eeva-Leena kertoi, että Sanaa, soppaa ja sielunhoitoa – tilaisuudet ovat sujuneet hyvin, tarkoituksena on järjestää 17.12. joulujuhla. Järjestäjät ovat saaneet Motonetistä lahjoituksena 300 euron arvoisen katoksen, mikä auttaa tilaisuuksien järjestämistä talvella. Asukastuvalle voi tuoda pipoja, hanskoja, villasukkia ja kaulahuiveja, joita lahjoitetaan kodittomille ja muille tarvitsijoille.


8. Seuraava kokous
Seuraava kokous pidetään tiistaina 10.12. klo 16.30.


9. Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18.30.