2013 - 06 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2013 - 06 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio

 

 

Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Aika: 15.10.2013 kello 17.30

Paikka: Oulunsuun asukastupa, Ranta-Kastellintie 2-4

Osallistujat:
Raili Mikkonen Lämsänjärven päiväkoti
Kirsti Ojala asukas
Aira Särkelä asukas
Aino Lähtevänoja Oulunsuun martat
Osmo Kinnunen Värtön asukasyhdistys
Pentti Juutinen Oulujoki-seura ry
Jaana Saarinen Kastellin omakotiyhdistys ry
Marko Määttä Kastellin K-market
Merja Niemelä sihteeri, kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori


1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:34.

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

4. Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen
Edellisen kokouksen pöytäkirja tarkistettiin ja hyväksyttiin.

5. Kalevan yhteisösivut
Kalevan yhteisötuottaja Erkki Hujanen on ollut yhteydessä yhteisötoimintaan Kalevan yhteisösivuista. Kalevan yhteisösivut ilmestyvät kerran viikossa maanantaisin 4.11. alkaen. Sivujen sisällöistä sovitaan etukäteen yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Sivustolle on selkeä aikataulutus, materiaali toimitetaan viimeistään edellisen viikon maanantaina klo 16.00 mennessä Erkki Hujasen antaman ohjeistuksen mukaisesti suoraan Kalevalle. Yhteisösivut ovat editoitavissa ja taitettavissa samalla viikolla loppuviikosta.

Yhteisösivuilla tuodaan esiin alueellisia tekoja, ihmisiä ja elämänmakuisia esimerkkejä. Juttutyyppejä voivat olla teemallisesti tapahtumasta kertova reportaasi kuvien, tekstin ja faktalaatikon kanssa tai kuvauutinen yhdistyksen, porukan tm. kesken.

Yhteisösivua koskevat yhteydenotot suoraan yhteisötuottaja Erkki Hujaselle, p. 050 5900178, erkki.hujanen(at)kaleva.fi.

6. Ajankohtaiset tapahtumat

Syysretki lähialueen kuntaan
Kantturaan ja Rokualle on tiedusteltu osallistujia, retkelle ilmoittautuneet ovat jääneet vähäiseksi, joten matkaa ei ole järjestetty. Sortolan jäätelötehtaalle on suunniteltu retkeä myös aikaisemmin, se olisi myös kiinnostava lähimatkailukohde.

Kulttuuriretki
Kajaanin kaupunginteatteriin järjestetään matka 24.10. klo 14 Elvis-musikaalin esitykseen. Tällä hetkellä on varattu lippuja 24 kpl. esitykseen. Kuljetus järjestetään yhteistyöryhmän toimintarahasta ja liput kustantavat osallistujat. Matkalle lähtö tapahtuu Oulunsuun asukastuvalta klo 11 ja paluu esityksen jälkeen Kajaanista.

Yhteislaulutilaisuudet
Tiedustellaan Joululaulutilaisuutta vetämään Matti Partasta tai Sisko Leinosta. Sisko Leinonen on pitänyt Maikkulan asukastuvalla lauluiltoja. Madetojalta voisi kysyä laulattamaan myös musiikkiopiston henkilöitä. Torttukahvit tarjotaan asukastuvalla osallistujille.

Oulunsuun pirtiltä voisi kysyä tiloja iltamia varten. Näytelmäkerho on kokoontunut pirtillä, voisi kysyä esiintymään iltamiin. Musiikkiesiintyjää voisi tiedustella myös, järjestää esimerkiksi tanssit iltamien yhteydessä. Yrittäjiä voisi kysyä mukaan Kastellista myös. Seurakunnan puolesta voisi kysyä runon esitystä. Sisko Leinosta voisi kysyä pirtille esiintymään. Tarjolla voisi olla makkaraa ja muuta tarjottavaa. Otetaan yhteyttä pirtille, marraskuun lopulla pe tai la järjestettäisiin iltamia.

Neittävällä on kyläyhdistyksellä tilat, remontoituja piharakennuksia, joissa voi yöpyäkin. Voisi olla myös yksi kohde mennä tutustumaan.

7. Muut ajankohtaiset asiat

Demokratiapäivä järjestetään 17.10. klo 11-18 Rotuaarilla. Demokratiapäivä on osa Euroopan neuvoston valtakunnallista demokratiaviikkoa. Oulussa paikalla on virkamiehiä ja luottamushenkilöitä keskustelemassa kuntalaisten kanssa. Tarjolla tapahtumassa on kuumaa mehua ja pullaa.

8. Seuraava kokous

Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous on pe 15.11. klo 17.30 ravintola Little Dragonissa. Kokoukseen ilmoittautuminen tapahtuu lähempänä kokouksen ajankohtaa.

Aluekokous järjestetään 19.11. tai 26.11. klo 18. Kokouksessa on aiheena Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen esittely. Alueen liikennejärjestelyjä voisi esitellä kevään 2014 kokouksissa. Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän kokous järjestetään 19.11. tai 26.11. klo 17.00 alkaen. Aluekokous alkaa klo 18.00 yhteistyöryhmän kokouksen jälkeen. Aluekokouksessa on kahvitarjoilu.

9. Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 18:46.