2015-04 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2015-04 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio

Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: ti 15.9. klo 17.00  
 
Paikka: Kastellin asukastupa, os. Ranta-Kastellintie 3  
 
Osallistujat:
 
Raili Mikkonen Lämsänjärven päiväkoti
Hanna Ollanketo asukas
Aaro Myllyneva asukas
Vilho Heinonen asukas
Rita Iivari asukas
Aino LähtevänojaOulunsuun martat
Päivi Pennanen  Honkala-Lämsänjärven asukasyhdistys ry
Tiina Tenhunen Honkala-Lämsänjärven asukasyhdistys ry
Jaana Saarinen Kastellin Omakotiyhdistys ry
Erkki Huovinen Kastellin Omakotiyhdistys ry
Merja Niemelä sihteeri, koordinaattori
 
1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:04.
 
2. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
 
3. Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen
Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirja tarkistettiin ja hyväksyttiin.
 
4. Virkakielikampanja Oulussa
Virkakielikampanjan materiaalit saadaan hyvinvointipalveluilta koskien omaishoidon päätöstekstejä 16.9. Materiaali lähetetään kaikille sähköpostilla, asia käsitellään lisäksi seuraavassa yhteistyöryhmän kokouksessa 3.11.
 
5. Muut ajankohtaiset asiat
Syysmarkkinat järjestetään la 3.10. klo 10-14 Kastellin ostoskeskuksessa. Markkinoilla on tarkoitus olla ainakin musiikkia ja myytävänä lättyjä ja makkaraa. Kastellin K-marketin kauppias on luvannut osallistua tapahtumaan. Taikurina on Lämsänjärven tapahtumassa ollut Elias Kvist, nuori mieshenkilö, ollut tykätty esiintyjä aikuisille ja lapsille. Häntä voi esimerkiksi suositella esiintyjäksi eri tapahtumiin.
   
Kastellin asukastuvan asioista keskusteltiin myös kokouksessa. TE -toimiston palkkatukirahat ovat aikaisemmin syksyllä olleet lopussa vuodelle 2015. Tällä hetkellä on lisää saatu työllisyysvaroja palkkatukityöllistämiseen loppuvuotta varten tarkennetuin ehdoin. Työntekijöitä on ollut vaikea saada asukastuvalle palkkatuella, ehdot ovat tiukentuneet TE -toimistolla. Kastellin asukastuvalla työskentelee tällä hetkellä tupaisäntä. Päivi Pennanen tiedusteli kokouksessa Honkala-Lämsänjärven asukasyhdistyksen puolesta asukastupaa kokoustilaksi. Asukastupaa voi käyttää asukasyhdistyksen kokouksen järjestämiseen ja ottaa kahvit esimerkiksi kannatuksen vuoksi asukastuvalta. Kastellin asukastuvan tilat on irtisanottu ja toiminta nykyisissä tiloissa päättyy 31.12.2015. Palveluverkon mukaisesti kaupungin palvelut pyritään järjestämään jatkossa kaupungin omissa tiloissa. Oulunsuun koulun ja Kastellin kirjaston tiloista voisi tiedustella vielä, löytyisikö vapaata tilaa asukastupatoiminnalle. Kastellin monitoimitalossa ei ole tiloja vapaana.
 
Puolukkaretken voisi järjestää alueella. Aino on tiedustellut bussimatkan hintaa, arviolta 500 e. esimerkiksi Vaalan suuntaan. Retken kohde voisi olla esimerkiksi Säräsniemellä ja lounastaminen tapahtua Kruununhelmessä hintaan 10 e/hlö. Su 27.9. voisi olla sopiva ajankohta järjestää puolukkaretki, vaihtoehtoinen ajankohta pe 25.9. Sunnuntaina myös työssäkäyvät pääsisivät osallistumaan retkelle. Osallistujalistan voisi laittaa asukastuvalle. Lähtö tapahtuu ostarista klo 9.30.
Lämsänjärven ympäristössä ei ole penkkiä, jolla kävijät voisivat istua. Kaupungilta voisi tiedustella penkin saamista järven ympäristöön. Penkin tulisi olla sellainen, että se olisi helposti kiinnitettävissä ilkivallan estämiseksi.
 
Kastellin lukiolla on järjestetty tilaisuus 10.9. pakolaisten sijoittamisesta lukion tiloihin. Kastellin hätämajoitusyksikköön mahtuu noin 200 turvapaikanhakijaa ja sen toiminnasta vastaa SPR. Yksikön on määrä olla toiminnassa vuoden loppuun saakka. Osallistujia tilaisuudessa on ollut arviolta kaksikymmentä.
    
6. Seuraava kokous
Seuraava kokous on ti 3.11. klo 17.00.
 
7. Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 17:55.