2016 -02 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2016 -02 Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän muistio

Oulunsuun suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: ke 2.3. klo 17.00
  
Paikka: Kastellin kirkon pappilan kamari, os. Töllintie 38 (kirkkoa vastapäätä) 
 
Osallistujat:
 
Hanna Ollanketo asukas
Kirsti Ojala  asukas
Aino Lähtevänoja Oulunsuun martat
Jaana Saarinen Kastellin Omakotiyhdistys ry
Sari Lukka  seurakunta
Juha Vähäkangas seurakunta
Vilho Heinonen asukas
Merja Niemelä sihteeri, koordinaattori
 
1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.00.
 
2. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.
 
3. Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen
Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirja tarkistettiin ja hyväksyttiin.
 
4. Alueelliset toimintarahat, Lähidemokratiatoimikunnan päätös 22.2.2016
Lähidemokratiatoimikunta on tehnyt päätöksen alueellisia toimintarahoja koskien kokouksessaan 22.2.2016 § 2. Oulunsuun suuralueen toimintarahapäätös on pysynyt yhteistyöryhmän esityksen mukaisena. Pöytäkirjan liitteenä toimitetaan kaikille alueellisen toimintarahan taulukko Oulunsuun suuraluetta koskien.     
 
Hiihtokilpailut on järjestetty aiemmin Lämsänjärvellä ja seurakunnan puolesta on varattu tilat Lämsänjärven leirikeskuksesta. Ajankohta täytyisi sopia tapahtumalle mahdollisimman pian. Huhtikuussa on liian myöhäistä enää järjestää hiihtokilpailuja. 19.-20.3. on Lämsänjärven leirikeskuksessa jo varattuna. Suunniteltiin alustavasti, että hiihtokilpailuista siirrettäisiin syksylle lasten olympialaisiin toimintarahat. Värtön asukasyhdistys on järjestämässä syksyllä lasten olympialaiset, voisi toteuttaa yhdessä heidän kanssaan tai järjestää tapahtuman Lämsänjärvellä yhteistyössä Honkala-Lämsänjärven asukasyhdistyksen kanssa.     
 
Helatorstaina on perinteisesti järjestetty Lämsänjärven ympäriajot -pyöräilytapahtuma lapsille klo 12-15. Juha Vähäkangas tiedustelee Pekka Hartikalta tapahtuman järjestämisen ajankohtaa.     
 
Teatteriretken voisi järjestää Hailuodon teatterifestivaaleille. Kirsti Ojala voi kertoa Hailuodosta retkellä. Kevätmarkkinat voisi järjestää Kastellin ostoskeskuksen pihapiirissä, esimerkiksi omakotiyhdistyksen teltassa osittain. Kirpputorin voisi järjestää, myynnissä myös makkaraa, muurinpohjalettuja ja munkkeja. Syysmarkkinat järjestetään erikseen. Villiyrttiretken voisi järjestää Pikkaralaan. Yleensä on ollut villiyrttiretken järjestäjänä sama toimija. Rantailta on keleistä johtuen jäänyt järjestämättä joinakin vuosina. Maahanmuuttajat voisi kutsua mukaan Rantailtaan. Pikkujoulutapahtumalle pitäisi löytää paikka, voisiko yhdistää K-marketin jouluavaukseen. Pihalla voisi olla tarjolla soppatykissä joulupuuroa. Marraskuussa voisi olla sopiva ajankohta pe 25. tai la 26.11. kaupan joulunavajaisten aikaan. K-kauppiaan kanssa pitää sopia yhteinen ajankohta tapahtumalle.        
 
5. Kysely kuntalaisten osallisuudesta ja vaikuttamisesta 18.2.-15.3.2016
Kuntalaisvaikuttamisen ja yhteisötoiminnan asukaskysely on parhaillaan menossa, 15.3.2016 saakka. Centria -ammattikorkeakoulun opiskelija on toteuttanut kyselyn osana opinnäytetyötään. Kyselyssä kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista Oulun kaupungin palveluihin. Kyselyyn vastaamalla voi osallistua arvontaan, palkintoina on kaksi lippua Oulun kaupunginteatteriin ja Oulu-aiheisia tuotteita.   

6. Muut ajankohtaiset asiat
13.3. on runoilta klo 18 ja 15.3. klo 18 Tullista tulleiden ilta Kastellin kirkossa.  Alueella voisi järjestää yhteisvastuukeräyksen Oulunsuun alueen kouluissa ja kauppojen yhteydessä.
Kastellin monitoimitalolla on kahvio ja kirjastotila asukkaiden käytössä. Muutoin tilat ovat aika varattuja. Asukastupatilaa ei enää ole, miehet ovat kokoontuneet K-marketin varastotilassa tällä hetkellä.  
 
7. Seuraava kokous
Seuraavan kokous on ke 13.4. klo 17.00 Kastellin kirkon alakerrassa. Timo Salmea tiedustellaan kokoukseen kertomaan monitoimitalon tämänhetkisestä tilanteesta.  
 
8. Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 18:08.