2012-5 Koskelan suuralueen yhteistyöryhmän kokous - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2012-5 Koskelan suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: Keskiviikko 22.8 klo 17

Paikka: Asukastupa Alvari, Sihtikuja 2

Läsnäolijat:

Marjukka Pirinen, yhteistyöryhmän puheenjohtaja
Kari Lunnas, kulttuurivoimala/asukastupa Alvari
Tanja Nyman, Toppilan nuorisotalo
Risto Salo, alueen asukas
Ellen Pirnes, alueen asukas
Taisto Hämälä, alueen asukas
Maija-Liisa Tihinen, alueen asukas (poistui kokouksesta noin klo 18.00)
Martti Laatikainen, alueen asukas
Terttu Virtanen, alueen asukas
Markus Kivinen, alueen asukas
Piia Mänty, Toppilan omakotiyhdistys ry
Aino Kuusiniemi, alueen asukas
Monica Aquilar, asukastupa Alvari
Anne Kippola, aluetyöntekijä/ kokouksen sihteeri

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja Marjukka Pirinen avaa kokouksen klo 17.08.

2. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen
Hyväksytään edellisen kokouksen pöytäkirja


3. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
Hyväksytään esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

4. Muutokset kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminnan tiimissä
Maarit Alikoski jää puolen vuoden virkavapaalla yhteisötoiminnan koordinaattorin paikalta. Maaritin työtehtävät jaetaan tiimin kesken ja hoidetaan näin seuraavan puolen vuoden ajan. Pasi Laukka on yhteisötoiminnan päällikkö. Aluetyöntekijöiden nimikkeet muutetaan kuntalaisvaikuttamisen koordinaattoreiksi 1.9 alkaen. Toimenkuvat pysyvät samana, lisäksi tulee joitakin uusia työtehtäviä.

Kuntalaisvaikuttamisen ja yhteisötoimintaan ollaan tekemässä toimintaohjetta. Lisäksi ollaan tekemässä yhteistyöryhmälle ja yhteistyöryhmien puheenjohtajille käytännön opasta. Muutoksia on varmasti tulossa toimintaan Uuden Oulun myötä. Asioista tiedotetaan lisää heti kun saadaa lisätietoa.


5. Lähetetyt aloitteet

Annen ja Marjukan allekirjoittamana on lähtenyt aloite Meri-Toppilan ulkoilualueen kohentamiseksi 27.6 (edellisen pöytäkirjan mukaisesti). Aloitteeseen ei ole vielä tullut vastausta.

Vuonna 2011 on tehty aloite hidasteiden saamiseksi Paalikadulle. Tähän on tullut vastaus: Vastauksen mukaan tällaiselle ei ole tarvetta ja asiaa voidaan harkita seuraavan kerran kaupungin liikenneturvasuunnitelmaa päivitettäessä.

Toppilan omakotiyhdistys ry ja Toppilan lähidemokratia on myös tehnyt liikennejärjestelyjä koskevan aloitteen, johon ei ole koskaan saatu vastausta.

Niittyarosta lähtevän pururadan parantamiseksi on tehnyt aloite. Se on mennyt läpi ja parannustyöt on aloitettu.

3.2.2011on lähetetty aloite vanhan voimalarakennuksen tulevaisuuden ratkaisemiseksi. Aloite on edelleen kaupungilla käsiteltävänä.
Rakennuksen omistaa Lallukka. Voimalarakennukseen on suunniteltu kiipeilykeskusta ja kauppoja on hierottu. Rakennus on suojeltu ulkopuolelta, mutta ei sisäpuolelta.

Omakotiyhdistys on tekemässä aloitetta, että junaradan varteen rakennettaisiin meluaita. Myös yhteistyöryhmä allekirjoittaa tämän aloitteen ja Anne myös tarvittaessa. Desibelejä mitattu reilut 70 junaradan vierestä.


6. Halpa-hallin poistuminen alueelta
Halpa-halli on ilmoittanut poistuvansa Meri-Toppilasta vuoden loppuun mennessä. Tilat ovat heille liian pienet ja kaupungissa on jo toinen Halpa-halli. Lähin kauppa on tämän jälkeen Alatien päässä oleva siwa. Suunnitelmissa on myös ollut muita suurempia liikkeitä, mutta varmuutta niistä ei vielä ole. Halpa-halli on tällä hetkellä ollut täällä alueella hyvä, kun sieltä ei ole myyty alkoholia eikä tupakkatuotteita. Alueella olisi ehdottoman tärkeää olla kauppa.
Tilan omistaja Lallukka neuvottelee parhaillaan tilojen vuokraamisesta.


7. Syksyn tapahtumia ja suunnitelmia?
Koko uuden Oulun yhteinen kaupunkilehti ilmestyy tänä syksynä, viimeistään lokakuussa. Lehtitoimikunta on koottu ja se kokoontuu ensimmäisen kerran ensi viikolla. Marjukka on mukana lehtitoimikunnassa.

Jumppa kerhot
Maija-Liisa Tihinen on pitänyt viime vuonna jumppaa Koskelan valolla. Jumpan tilat ja ohjauksen on tällöin maksanut Liikuta minua projekti. Jumpan jatkoa on kyselty. Jumpassa on ollut noin 10 osallistujaa. Jumppaa voidaan harkita mikäli se ei tule liian kalliiksi. Tähän tarvittaisiin tarkka budjetti sekä tilojen hinnasta, että jumpan ohjauksen kustannuksista.

Monica Aquilar olisi kiinnostunut myös järjestämään/pitämään jumppaa alueella. Ongelmana alueella on vähäiset tilat tällaiseen tarkoitukseen. Yhteistyöryhmän rahat ovat myös rajalliset,
Monica selvittelee tiloja ja kustannuksia. Koulujen salit on jaettu jo tähän mennessä. Valolla olisi tiloja, mutta ne ovat hieman kalliimpia.

Lauluiltoja voitaisiin järjestää ja niihin olisi kiinnostusta. Vetäjän saaminen on kuitenkin hankalaa. Jos kustannukset pysyvät kohtuullisina ja vetäjä löytyy, voidaan lauluiltoja jälleen alkaa pitämään.

Käsityöpaja aloitetaan asukastuvalla. Paja olisi aikuisille tarkoitettu ja siellä olisi tarkoitus askarrella kierrätysmateriaaleista.

Bingoa on myös ideoitu.

8. Muut asiat
Pururadalla kulkee myös mopoja. Suola roiskuu pururadalle talvella kun rata aloittaa moottoritien. Talvikunnossapidosta on lähetetty aloite viime talvena.

Asukastuvalla on käynyt varkaita. Varkaat veivät tietokoneita ja puhelimen. Varkaat olivat tulleet avaimella sisään. Sisällä olevia lukollisia kaappeja on murrettu.

Lonnie Graham kokoaa viime vuoden elo-syyskuussa kuvaamistaan oululaisista hajautetun valokuvanäyttelyn syyskuun alussa. Siiloon on tulossa syyskuun loppupuolella 1 – 3 taiteilijaa, (joita ei vielä ole vahvistettu) pitämään installaatio ja kuvataidenäyttelyn.


9. Koskelan suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous
Koskelan suuralueen yhteistyöryhmän seuraava kokous pidetään keskiviikkona 26.9 klo 17 asukastupa Alvarissa.

10. Kokouksen päättäminen
Kokous päätetään klo 18.30