Vanhat yhteistyöryhmän aikaiset muistiot

< Takaisin

2017 -05 Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän muistio 12.12.2017

Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 12.12. klo 17.00                                 

Paikka: Teron pubin kokoustila, os. Eekintie 1 a

 

Osallistujat:

Marita Hopia                       MLL Kuivasjärven yhdistys ry

Jaana Matikainen                 hyvinvointipalvelut

Tuula Salminen                    asukas

Katriina Sipilä                       Tuiran seurakunta

Ari Kivimäki                          asukas                                 

Seppo Salonen                     Lions club Kuivasjärvi

Merja Niemelä                      sihteeri, koordinaattori

 

Kokouksen avaus

Kokous avattiin klo 17.21.

 

Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen

Todettiin kokouksen työjärjestys ja kokouksen läsnäolijat.

 

Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirjan tarkistaminen

Edellisen yhteistyöryhmän kokouksen pöytäkirja tarkistettiin ja hyväksyttiin.

 

Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta v. 2018

Ehdotettiin ja valittiin yksimielisesti Marita Hopia Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtajaksi ja Seppo Salonen varapuheenjohtajaksi v. 2018.

 

Alueellisen toimintarahan hakeminen v. 2018 ja raportointi v. 2017

Alueellisen toimintarahan raportointi v. 2017 tulee tehdä vuoden loppuun mennessä. Mikäli toimintarahasta ei raportoida tai sitä jää käyttämättä, se peritään takaisin alkuvuodesta 2018. Raportointilomake ja hakulomakkeet sekä alueellisen toimintarahan ohjeistus löytyvät Oulun kaupungin yhteisötoiminnan nettisivuilta:  https://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/yhteisotoiminnan-avustussaanto  

 

Alueellisen toimintarahan hakuaika v. 2018 on 4.-29.12.2017 klo 16 mennessä. Alueellinen toimintaraha on tarkoitettu alueen asukkaille suunnattuun, esimerkiksi kaikille avoimeen tapahtumaan, kerhotoimintaan, retkeen tai tilaisuuteen. Alueelliseen toimintarahaan on laadittu ohjeistus, mikä löytyy myös kaupungin nettisivuilta.

 

Alueellisen toimintarahan hakemuksen voisi laatia siten, että yhden kerran tarvitsisi määritellä hakijan tiedot ja vastuuhenkilöt, ja yhdellä lomakkeella voisi hakea useampaan tapahtumaan samalla kertaa.               

 

Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän teema v. 2018

Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän teema v. 2018 voisi toimia suosituksena myös esimerkiksi alueellisen toimintarahan hakemisessa. Alueen kouluille olisi hyvä saada lisääkin tapahtumia, kaikki eivät pysty lähtemään muualle eikä ole välttämättä varaa osallistua. Esimerkiksi kerhotoimintaa alueen kouluilla. Liikuntavuoroja voivat hakea eri yhteisöt tai asukastoimijat toiminnalliseen yhdessäoloon, saavat ilmaiseksi liikuntasalin käyttöön. Ehtona hakemisessa on porukka, ei voi hakea itselle tai omalle perheelle ainoastaan. Asukkaiden hyvinvoinnin edistämistä pohdittiin kokouksessa erilaisin keinoin.

 

Ikäihmisille järjestetään Pyhän Luukkaan kappelilla kerhotoimintaa. MLL Kuivasjärven yhdistyksellä ja Lions Club Kuivasjärven yhdistyksellä on mukana toiminnassa myös ikäihmisiä. Miesten eläkkeelle jäämiseen tulisi kiinnittää huomiota, aktivoida heitä mukaan toimintaan ja toimintaa järjestämään. Seurakunnan puolelta miesten viikolla on järjestetty erilaisia tapahtumia, ovat olleet todella suosittuja. MLL:n järjestämä Kylävaaritoiminta voisi olla hyvä toiminta alueittain. Lähipalvelut on koettu tärkeäksi tutkimuksenkin mukaan. Alueelliseen toimintaan olisi hyvä saada vapaaehtoisia mukaan ja yhteistyöryhmän toimintaan, nettisivuilta ei välttämättä ole helppoa löytää tietoa, tarvitaan monia viestinnän keinoja. Alueellisen toiminnan tarve erityisesti miehille kohdistettuna tarvitsee alueelta myös aktiivisia vapaaehtoisia miehiä toiminnan toteuttamiseen. Kuivasjärven alueen oma historia voisi olla hyvä asia tuoda esille, esimerkiksi Kuivasjärven pienkiinteistöyhdistykseltä on asiasta paljon tietoa. Kaikuisiko lehti voisi myös olla hyvä esimerkiksi muistoina alueelta, myös kuvat ja kirjallisuus. Olisi hyvä saada myös vanhempia ihmisiä mukaan toimintaan omalla alueellaan.

 

Alueen terveysliikunta valittiin Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän teemaksi v. 2018. Aktivoidaan myös alueen miehiä mukaan toimintaan ja toiminnan järjestämiseen, esimerkiksi eläköitymisen yhteydessä. Lions club Kuivasjärven yhdistys ja MLL Kuivasjärven yhdistys ottavat asian esille omassa toiminnassaan, jäseniensä keskuudessa. Asukkaiden alueelliseen toimintaan tarvitaan edelleen tiloja alueella, Kaijonharjun suuralueella ei ole asukastupaa, palveluverkkoesityksessä oli nyt mainittu kuntalaisten olohuone Kuivasjärven koulun yhteyteen: www.ouka.fi/palveluverkko Alueellisista palveluverkkoesityksen vaihtoehdoista keskustellaan lisää tammikuussa 2018 järjestettävissä Oulun raati tilaisuuksissa.    

 

Oulun raadit järjestetään tammikuussa 2018 seuraavasti:

 

Kaikki tilaisuudet alkaen klo 18.00. Kaijonharjun suuralue on osa pohjoisen alueen alueellista tilaisuutta.

 

ti 9.1. Pohjoinen alue, Haukiputaan koulu, os. Mirjantie 4

to 11.1. Itäinen alue, Talvikankaan koulu

ke 17.1. Eteläinen alue, Oulunsalo-talo

to 18.1. Keskinen alue, kaupunginteatterin lämpiö

                                                      

Yhteistyö ja viestintä Kaijonharjun suuralueella

Kaijonharjun suuralueen yhteistyöryhmän toiminnasta ja alueellisten toimijoiden toiminnasta olisi hyvä saada toimintasuunnitelmat jaettavaksi, voisi vähentää mahdollista päällekkäisyyttä alueellisissa tapahtumissa. Tiedottaminen on olennaista, myös yhteistyössä toteutettavista tapahtumista.

 

Seurakunnalla on toiminnassa mukana vapaaehtoisia myös Kaijonharjun suuralueelta. Toimintasuunnitelma tehdään hyvissä ajoin ennen vuoden alkua seurakunnalla alueelliseen toimintaan. Isompien tapahtumien järjestäminen vaatii yhteydenotot hyvissä ajoin. Yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa oleminen on tärkeää eri toimijoiden kesken alueella, tarvitaan konkreettisia tapaamisia ja toisten tuntemista.

 

Tapahtumista viestiminen ja toimintasuunnitelman lähettäminen yhteistyöryhmän välityksellä lisää alueellisten tapahtumien ja toiminnan tuntemusta ja tietämystä. Alueella sijaitsevien palvelukotien kanssa tehdään jo nyt yhteistyötä ja voi tehdä vielä lisääkin. Ritaharjussa sijaitsee kehitysvammaisten palvelukoti ainakin ja Linnanmaalla Caritaksen palveluasuntoja kehitysvammaisille.  

 

Kuivasjärven tilanteesta järjestetään yhteistyöryhmän kokous v. 2018 puolella. Olisi hyvä tiedottaa asukkaille esimerkiksi lehti-ilmoituksella ja olennaista on muutoinkin toiminnan tunteminen ja tunnetuksi tekeminen.                    

 

Muut ajankohtaiset asiat

Manga- ja animeyhdistyksellä on kuten muillakin yhdistystoimijoilla usein, tarve osallistujista ja toimijoista. Ilmoitus tehty, jonka kautta toivotaan lisää yhteistyötä eri alueilta kiinnostuneista harrastajista. Kiimingissä on käyty, kutsu saatu muuallekin kertoa toiminnasta. Yleensä mukana nuoria ja yliopistoikäisiä. Markkinoidaan mm. Vulcanaliassa yliopiston tapahtumassa, josta on saatu toimintaan mukaan opiskelijoita.

 

Lions club Kuivasjärvi on järjestänyt marraskuussa joulutapahtuman Ritaharjun monitoimitalolla, kävijöitä on ollut hyvin. Kokouksessa keskusteltiin, että Ritaharjussa on useita tapahtumia joulun aikaan, voisiko järjestää myös keväällä esimerkiksi toiminnallisen lastentapahtuman alueella. Kipparikodilla järjestetään joulutapahtuma, joulupukki käy myös. Ruskotunturilla järjestetään helmikuussa tapahtuma, laskiaissunnuntaina todennäköisesti. Ritaharjussa järjestetään laskiaisrieha laskiaistiistaina vanhempaintoimikunnan ja koululuokan toimesta. Hoivakodissa voisi vierailla myös. Kaijonharjussa sijaitsee ainakin Lyydia-koti.

 

Pyykösjärven pinta nousee, tulee jo metrien päähän Kaijonharjunkin taloista. On kerrottu, että luontaisen kehityksen mukaan järvi kuivuu tuhannen vuoden aikana. Kahluusaappailla pääsee jo pitkälle järvelle, järven kunto ei ole paras mahdollinen tällä hetkellä.

 

Tuiran seurakunnalla on paljon toimintaa, erilaisia tilaisuuksia eri ikäisille. Ritaharjun alueella ei ole tilaa, vaan se on etsinnässä edelleen. Vanhoja rakennuksia on laitettu myyntiin ja uudet ovat kustannuskysymys. Kuivasjärveltä on lakkautettu seurakunnan tilat. Jouluavustuksia haetaan, paljon hakijoita Tuiran seurakunnan alueella, myös lahjoituksia annetaan seurakunnan kautta.

 

Kaijonharjun terveysasema säilyy v. 2018, Tuiran hyvinvointikeskuksen rakentaminen on vielä kesken. Pöllönkankaan koulun 30-vuotisjuhla on järjestetty 2.12.

 

MLL Kuivasjärven yhdistyksen kirpputori on järjestetty syksyllä, myös POF osallisuusryhmän järjestämä temppurata ja askartelupiste mukana tapahtumassa. 26.11. on järjestetty Joulutori, kävijöitä on ollut 500. Kahviossa ollut kiirettä, piparinkoristelua, satunurkkaus, jouluaskartelua ja touhurata. Esiintyjinä olivat Tiernapojat ja Ritaharjun lapsikuoro. Joulumyyjäisissä oli 10 myyjää myymässä itse tehtyjä tuotteita. POF lasten ja nuorten osallisuusryhmästä osallistui tapahtuman järjestämiseen yhdeksän aktiivista nuorta. Hyvän Joulumielen -lahjakortteja on jaettu alueen perheille 3150 euron arvosta yhteistyökumppaneiden kautta. Yhdellä kortilla voi ostaa 70 eurolla ruokatarvikkeita. Perhekahvilassa ja perheliikunnassa on järjestetty pikkujoulut. Vuoden kestäneessä Pöllönkankaan koululla järjestetyssä kädentaitokerhossa on pidetty myös päättäjäiset.   

 

Syyskuusta alkaen Attila György edustaa Ritaharjun asukasyhdistyksen lisäksi Ritaharjun monitoimitalon vanhempaintoimikuntaa yhteistyöryhmän kokouksissa.  Asukasyhdistyksellä on ollut muutamia tapahtumia syksyllä: osallistuimme Ritaharjun Kyläpäivään 4.11.2017, osallistujia oli monta sataa. Keskusteluilta Ritaharjun turvallisuudesta 8.11.2017 yhdessä vanhempaintoimikunnan kanssa, osallistujia noin 30. Asukasyhdistyksen Joulutapahtumat 11.12.2017, osallistujia oli Kaijonharjussa noin 60 ihmistä, Ritaharjussa noin 160.

 

Seuraava kokous

Ma 5.2. klo 17.00. Paikka voisi olla Pyhän Luukkaan kappeli, Katriina selvittää.

 

Kokouksen päättäminen

Kokous päättyi klo 19.30.

 

 

 

 

Jakolinkki