2013 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 29.10., muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2013 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 29.10., muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Aika: 29.10.2013 klo 17:30

Paikka: Rajakylän kirjasto, Rajakylä-sali. Ruiskukkatie 2, 90580 Oulu.


1. Kokouksen avaus
Kokous avattiin 17:36


2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Aarre Katisko (pj.), Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Markku Hahto, Hilkka Juntunen, Jukka Jämsen, Jorma Ketola, Eeva Mäkinen, Mikko Raudaskoski, Taina Ruonala, Aarno Saarela, Kaisu Similä, Elsi Suomela, Jorma Suomela, Nina Himsworth (siht.)


3. Patela-Herukka-Rajakylä aluelehti
• Aarre kertoi lehden tilanteesta. Lehteen tulee 20 sivua. Aineisto alkaa olla koossa, muutamia juttuja vielä odotellaan. Lehden sisältö on historiapainotteinen, mm. Honkapirtistä asiaa. Painosmäärä on 6500 kpl, jaetaan suuralueen kotitalouksiin.
• Lehtitilin tilanne - Lehtitililtä tullaan maksamaan suurin osa lehden kuluista, mainoksia on jonkin verran, mutta lisääkin saa myydä.
• Lehti taitetaan Kalevassa ja painetaan Erwekossa. Jakelu Kalevan kautta.
• Kanteen tulee pari valokuvaa, ja tekstiä.


4. Oulun kaupungin leikkipuistojen kehittäminen 2014 - 2032
• Käytiin läpi Pateniemen suuraluetta koskevat suunnitelmat.
• Todettiin, että Rajakylän keskusleikkipuiston tason laskua leikkipuistoksi ei hyväksytä. Keskusleikkipuistojen yhtenä kriteerinä on se, että ne ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikenneyhteyksillä. Lähin keskusleikkipuisto olisi jatkossa Ritaharjussa, ja sinne ei Rajakylästä ole sujuvat julkiset liikenneyhteydet. Myös Pohjantie jakaa alueen toiminnallisesti ja kulku Ritaharjuun on senkin takia vaikeaa. Lisäksi todettiin, että alueella on paljon lapsia, ja väestöennusteen mukaan lapsimäärä kasvaa. Talvikkipuistolla on keskeinen paikka ja siinä on myös lähiliikuntapaikka. On tärkeää, että Talvikkipuiston lähiliikuntapaikan yhteydessä on keskusleikkipuisto.
• Palosuonpuiston leikkipaikka: Maamäki tulee säilyttää, on erityisesti talvisin hyvä leikkipaikka. Tätä leikkipaikkaa käyttää paljon mm. Pateniemen päiväkoti.
• Yleisestikin todettiin, että jos leikkipuistossa tai –paikassa on maamäki, se tulee säilyttää. Erityisesti talvisin mäenlasku on lapsille tärkeä harraste, ja jos maamäkiä ei ole niin mäenlasku siirtyy esim. pyöräteiden alikulkuihin.
• Herukkapuiston leikkipaikan poistaminen on ymmärrettävää, koska lähellä on toinen leikkipaikka.


5. Honkapirtin tilanne
• Keskusteltiin viimeisimmistä tiedoista liittyen Honkapirttiin. Hyvinvointipalvelut, joka tällä hetkellä hallinnoi tilaa, on sanonut vuokrasopimuksen irti 15.12. alkaen.
• Internetissä on adressi Honkapirtin säilyttämisen puolesta, nyt 1082 allekirjoitusta. Myös Pro Honkapirtti ry yhdistys on perustettu ja rekisteröity, kotisivut ovat osoitteessa: www.prohonkapirtti.fi. Aarre on saanut paljon yhteydenottoja Honkapirttiin liittyen.
• Honkapirttiä käsiteltiin maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa. Työllisyyspalvelut ovat nyt tulleet esille yhdeksi mahdolliseksi yhteistyökumppaniksi, jonka kanssa vuokranmaksua voitaisiin jakaa. Esille tuotiin myös, että kuluja saataisiin katettua korottamalla käyttömaksuja ja ottamalla maksut käyttöön kaikkien kohdalla. Tulevan vuoden vuokranmaksu on nyt keskeinen asia. Jatkossa tulee tietysti eteen, millä aikataululla remonttia tarvitaan ja kuka sen maksaa.
• Jorma Ketola ehdotti, että Aarrelle korvattaisiin Honkapirtin asian ajamisesta aiheutuneita kuluja, jotka Aarre on maksanut itse. Asiaa kannatettiin. Kyseessä on kulukorvauksia (mm. yhdistyksen rekisteröinti, nettisivujen kuukausimaksu). Todettiin, että voidaan korvata Aarrelle kuluja, sekä jatkossa Pro Honkapirtti voi hakea yhteistyöryhmältä avustusta muiden alueen yhdistysten tapaan.
• Päätettiin myös, että jatkossa Pro Honkapirtti yhdistys keskittyy Honkapirtin tilanteen eteenpäin viemiseen. Yhteistyöryhmässä käsitellään myös asiaa ja tiedotetaan tilanteen etenemisestä.
• Pro Honkapirtti yhdistykseen voivat liittyä kaikki asiasta kiinnostuneet.


6. Ajankohtaiset asiat, kuulumiset
• Nina kertoi terveiset diakoniatyöntekijä Heli Mattilalta: Pateniemen kirkossa sunnuntaina 10.11. isänpäivän messu ja lounas. Lounaalla tarjolla jauhelihamureke, muusi, puolukkasurvos, jälkkärikahvit ja leivos. Aik. 10€/henk ja lapset: alle 3-v ilmaiseksi ja alle 15-v 5€/henk. Tilaisuudessa myydään myös arpoja ja leivonnaisia ja mahdollisesti myös käsitöitä. Kerätyt varat käytetään alueella asuvien vähävaraisten perheiden joulumuistamisiin.
• Eeva kertoi kirjaston kuulumiset, kirjastoverkon kriittinen tarkastelu esillä kaupunginjohtajan talousarviossa, mainittu myös Pateniemen kirjasto. Päätöksiä asian suhteen ei ole vielä tehty.


7. Muut asiat
• Päätettiin ostaa 75 euron arvoinen lahjakortti lähikauppaan martoille kiitokseksi Sukupolvien väliseen juhlaan osallistumisesta.
• Keskusteltiin aluekokouksen ajankohdan siirtämisestä. Selvitetään, voisiko kokous olla 10.12. Ohjelmassa olisi haitarinsoittoa, ja Honkapirtin historiaa. Kysytään marttoja laittamaan kahvit.
• Markku kertoi Kalevan yhteisösivuista, Kaleva alkaa maanantaisin julkaista kultakin suuralueelta yhdistysten ym. toimijoiden kuulumisia. Asukastuvan toimijat olleet perehdytystilaisuudessa. Nina laittaa vielä kaikille lisätietoa asiasta.


8. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous on aluekokous, joka pidetään tiistaina 10.12. klo 18 Palokassa.
Kokous päättyi klo 19:20.