2013 - 6 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 10.12.2013, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2013 - 6 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 10.12.2013, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän aluekokous


Aika: 10.12.2013 klo 18:00

Paikka: Palokan palvelukeskus, Parkettitie 3-5.


1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen 18:05.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Aarre Katisko (pj.), Markku Hahto, Hilkka Juntunen, Ilmari Juutilainen, Matti Kilvelä, Jorma Ketola, Matti Kuivaniemi, Heli Mattila, Raimo Mustikainen, Terttu Ollikainen, Mikko Raudaskoski, Sirkka Rotonen, Aulis Rotonen, Aarno Saarela, Elsi Suomela, Jorma Suomela, Raimo Vihavainen, Nina Himsworth (siht.).

3. Yhteistyöryhmän puheenjohtajan valinta vuodelle 2014
Jorma Ketola esitti puheenjohtajaksi Aarre Katiskoa. Esitystä kannatettiin. Aarre valittiin vuodelle 2014 yhteistyöryhmän puheenjohtajaksi.

4. Yhteistyöryhmän toimintasuunnitelma vuodelle 2014, alueellisen toimintarahan hakeminen

Yhteistyöryhmän toimintasuunnitelmaa päätettiin työstää työryhmällä, johon kuuluvat Aarre Katisko, Jorma Ketola, Raimo Mustikainen, Heli Mattila, Kaisu Similä ja Nina Himsworth. Työryhmän esitys toimintasuunnitelmaksi tuodaan käsiteltäväksi vuoden 2014 ensimmäiseen kokoukseen. Kokouksessa esille tuotavia asioita toimintasuunnitelmaa varten oli yhteisten toimitilojen, ja esim. puistojen, puolesta toimiminen, lasten ja nuorten sekä ikäihmisten hyvinvointi.

Vuodelle 2014 jokainen toimija hakee itse toimintarahaa siihen tarkoitetulla lomakkeella. Toimintarahan hakuaika on nyt, ja hakemukset on lähetettävä joulukuun loppuun mennessä. Avustus on tarkoitettu erityisesti yhteisöllisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Avustushakemukset käsitellään tammikuun yhteistyöryhmän kokouksessa, jonka jälkeen ne menevät lähidemokratiatoimikunnalle vahvistettavaksi. Tämän jälkeen hyväksytty avustus maksetaan suoraan hakijan tilille. Avustuksen saaja raportoi avustuksen käytöstä tapahtuman / hankkeen toteuduttua.

5. Honkapirtin tilanne
Konsernipalvelut jatkavat nyt toistaiseksi Honkapirtin vuokran maksua. Sisäilmamittaukset on tehty ja tuloksia odotellaan viikolla 1-2. Keskusteltiin kokouksessa Honkapirtin tilanteesta. Esille tuli, että tiloissa on esiintynyt syksyn aikana ilkivaltaa ja paikkoja on sotkettu. Tähän täytyy jatkossa kiinnittää huomiota. Tärkeää raportoida eteenpäin, jos omalla vuorolla havaitsee, että edellinen käyttäjä on jättänyt tilat siivoamatta tai jotain on rikkoutunut.

6. Pateniemen kirjaston tilanne
Matti Kuivaniemi kertoi, että kaupunginjohtajan budjettiesityksessä Pateniemen kirjasto oli lakkautettavien listalla. Martinniemessä on aktivoiduttu kirjastoasian suhteen. Ensi viikolla on palaveri, jossa pohditaan voisiko kirjasto toimia osa-aikaisesti ns. kylmäasemana, eli sisäänpääsy kirjastokortilla ja tiloissa valvontakamerat. Todettiin, että tällaisen mallin toimivuutta on vaikea kuvitella. Mikko Raudaskoski kertoi, että kaupunginjohtajan esityksestä poistettiin luettelo tietyistä kirjastoista, jätettiin maininta, että tarkastellaan verkostoa.
Pohdittiin eri vaihtoehtoja, esim. kolmannen sektorin hyödyntäminen kirjastotoiminnassa. Toisaalta myös esitettiin, että yksi kirjastonhoitaja voisi toimia useammassa paikassa, esim. yksi kirjasto olisi aina auki pari päivää, ja sitten sama kirjastonhoitaja siirtyisi hoitamaan toista kirjastoa pari päivää.
Todettiin, että pidetään kirjastoasiaa esillä, ja yritetään edesauttaa sen säilyttämistä.

7. Ajankohtaiset asiat, kuulumiset
Heli kertoi seurakunnan kuulumiset. Jouluaattona Pateniemen kirkossa klo 15 joulukuvaelma. Pateniemen seurat ovat Pyhän Tuomaan kappelilla 16.1. klo 12. Linja-autokuljetus Pateniemestä. Kerhot alkavat virallisesti vasta seurojen jälkeen.
Mikko kertoi kaupunginhallituksen keskusteluista esim. kirjastojen osalta. Kirjaston merkitys sivistyksen paikkana ja myös kohtaamispaikkana oli myös kaupunginhallituksen keskusteluissa esillä. Hyvinvointikeskusten kohdalta pitkän tähtäimen suunnitelmissa on Ritaharjun hyvinvointikeskus, ja sillä tulee todennäköisesti olemaan jonkinlainen vaikutus Pateniemen suuralueella.
Markku kertoi asukastuvan suunnitelmista. Perjantaina 20.12. tupa on auki viimeistä päivää, ja jää sitten viikon mittaiselle joululomalle.
Elsi kertoi Jelppareiden kuulumiset. Jelpparit ovat pitäneet pikkujoulut ja porukkaa oli paljon. Joulukuun alussa oli linja-autoretki Temmekselle. Jelpparit ovat saaneet Palokkaan oman avaimen ja voivat jatkaa tiloissa ainakin kevätkauden 2014.
Aarre kertoi, että osallistui Risuniityn koulun syntymäpäiväjuhlaan 30.11., juhlassa oli paljon osallistujia. Aarre vei yhteistyöryhmän puolesta 150 euron yhteisöllisyysstipendin 3-5 luokkalaisille.

8. Kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 19:40.
Seuraava kokous tiistaina 21.1.2014, klo 17:30.