2014 - 1 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 21.1.2014, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2014 - 1 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 21.1.2014, muistio


Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Aika: 21.1.2014 klo 17:30

Paikka: Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:35.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Aarre Katisko (pj.), Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Hilla Degerman, Jarmo Korpela, Markku Hahto, Hilkka Juntunen, Kaisu Lyöri, Helena Penson, Esko Pulkkinen, Mikko Raudaskoski, Päivi Sarome, Elsi Suomela, Irja-Liisa Turunen, Hilkka Tuominen, Nina Himsworth (siht.).

3. Toiminta-avustushakemukset 2014
Hakemuksia tuli yhteensä 12 kappaletta, yhteensä haettu summa oli 6025 euroa. Kaikki toiminta-avustushakemukset hyväksyttiin sellaisenaan, ja esitetään edelleen lähidemokratiatoimikunnalle hyväksyttäväksi.
Aluelehden tekemiseen on aikaisemmin mennyt osa suuralueen toiminta-avustuksesta, nyt aluelehteä varten haetaan avustusta erikseen. Aarre aikoi tehdä hakemuksen.
Toiminta-avustus maksetaan suoraan jokaisen hakijan tilille, ja avustuksen käytöstä raportoidaan siihen tarkoitetulla lomakkeella.


4. Yhteistyöryhmän toimintasuunnitelma 2014
Toimintasuunnitelmaa oli työstetty edellisellä viikolla pienemmän ryhmän toimesta, käytiin läpi ryhmän ehdotuksia.
Sovittiin seuraavanlaisesta suunnitelmasta:
• Pateniemen kirkon ja seurakuntakodin tiloista keskustelua. Kutsutaan mukaan uusi kirkkoherra. Alueen kirjastojen tilanne. Kokous maanantaina 24.2. klo 17:30 Honkapirtillä.
• Keskustellaan Patelan Sahan rannan kaavoittamisesta – Kokousaika 7. tai 8.4.
• Alueen uimarantojen siisteys. Mitä suunnitelmia uimarantojen osalta tulossa. Pidetään ”kävelykokouksena” 26.5., klo 17
Syksy:
• Jätehuollon tulevaisuus, alueen siisteys, ekopisteiden toiminta.
• Turvallisuuskartoitus alueella, syksyllä. Turvallisuuteen / turvattomuuteen liittyviä paikkoja kartoitetaan (voi esim. kuvata) kevät ja kesä, ja syksyllä tehdään kooste (kokous syyskuussa).
• Terveysaseman tulevaisuus (kokous marraskuussa).

Kokouksessa keskusteltiin lisäksi leikkipuistojen tilanteesta. Osassa alueen leikkipuistoista on sotkuista, epäselvää keneen voi ottaa yhteyttä asiaan liittyen. Miten leikkipuistojen siisteys ja kunnostus hoidetaan jatkossa.

Ympäristötyöryhmä oli tehnyt hävikkiviikolla aloitteen alueen kaupoille ruokahävikin
pienentämiseen liittyvistä toimenpiteistä. Kaksi suuralueen kauppaa on nyt ryhtynyt toimenpiteisiin aloitteen myötä, ja ympäristötyöryhmä esittää kunniakirjojen myöntämistä näille kaupoille. Ympäristötyöryhmän toimintaa ja tehtyä esitystä pidettiin hyvänä ja sitä kannatettiin.


5. Honkapirtin tilanne
Konsernipalvelut maksavat tällä hetkellä vuokraa, ja syksyllä vakiovuorot hakeneet ryhmät ovat saaneet jatkaa tiloissa toimimista vanhan sopimuksen perusteella. Avainten suhteen epäselvyyttä, lukot on jouduttu nollamaan, ja avaimia on täytynyt käydä leimaamassa uudelleen. Siivousta ei ole muissa tiloissa kuin keittiössä tällä hetkellä. Rajakylän yhtenäiskoulu pitää päivittäin keittiössä kotitaloustunteja.

6. Ajankohtaiset ja muut asiat
Hilkka kertoi Patelan voimistelijoiden kuulumisia. Lasten ja aikuisten ryhmät ovat aloittaneet heti loppiaisen jälkeen. Kaupunki siirtyy smartum-seteleistä sähköiseen smartum-korttiin, ja pienet yhdistykset, kuten PaVo, eivät voi ottaa kortteja vastaan maksuna. Tämä tulee vähentämään osallistujien määrää.
Elsi kertoi, että Jelpparit ovat aloittaneet Palokassa 15.1., ja osallistujia oli 31. Jatkossa kahvitilaisuus joka toinen keskiviikko. Tällä hetkellä näyttää, että Jelpparit voivat toimia Palokassa myös jatkossa.
Esko kertoi, että Lionsilla tulossa perinteinen Kuivasjärven rieha. Uusia Lions-yhdistyksiä perusteilla mm. Ritaharjuun.
Markku kertoi asukastuvan kuulumiset. Lentopalloa pelataan maanantaisin ja tiistaisin klo 20:30 Rajakylän yläasteella, puutyökerho tiistaisin Rajakylän koululla. Pari retkeä myös suunnitteilla, Ikeaan ja Kemin Lumilinnaan sekä Rovaniemen kaupunginteatteriin.
Kaisu Herukan koulun vanhempaintoimikunnasta kertoi, että rusettiluistelu pidetään 26.2. klo 18–19:30 Risuniityn kentällä. Perheliikuntakerho käynnistyy. Toimintaan tarvittaisiin lisää aktiivisia vanhempia. Herukan ”viipalekoulun” tulevaisuus ja jatko taas epäselvää.
Hilla kertoi hieman sosiaaliantropologian opiskelustaan, jossa hän mm. tarkastelee maahanmuuttajien osallistumista alueelliseen päätöksentekoon.
Irja-Liisa kertoi kuulumiset varhaiskasvatuksen puolelta. Hieman ollut haastetta saada ryhmät tällä hetkellä kasaan, jonot ovat nyt pienet. Paljon sellaisia ryhmiä, jotka on tarkoitettu kotona hoidettaville lapsille, eli ovat muutaman tunnin päivässä kerhossa.
Helena kertoi MLL:n kuulumiset. Perhekahvila jatkaa edelleen, vähintään n. 30 henkilö / kerta kahvilatapaamisissa mukana. Järjestävät iltapäivätoimintaa Herukan koululla. Kevättapahtuma ja joulutapahtuma myös tälle vuodelle suunnitelmissa.


7. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous maanantaina 24.2. klo 17:30 alkaen Honkapirtillä.
Kokous päättyi klo 19:20