2014 - 2 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.2.2014, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2014 - 2 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.2.2014, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous


Aika: 24.2.2014 klo 17:30

Paikka: Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.


1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen 17:37.


2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Aarre Katisko (pj.), Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Hilla Degerman, Markku Hahto, Marja Heikkinen, Tiina Holma-Kangas (17:37–18:50), Hilkka Juntunen, Saara Kotajärvi (17:37–18:50), Kaisu Lyöri, Raimo Mustikainen, Eeva Mäkinen, Niilo Pesonen (17:37–18:15) Helena Penson, Esko Pulkkinen, Päivi Sarome, Kaisu Similä, Nina Himsworth (siht.)


3. Seurakunnan tila-asiat Pateniemen suuralueella. Keskustelemassa mukana kirkkoherra Niilo Pesonen.
- Kirkkoherra Niilo Pesonen kertoi seurakunnan tila-asioista. Pateniemen seurakunta on osa Tuiran seurakuntaa, ja Oulun evankelisluterilainen seurakunta on yksi hallinnollinen alue. Seurakunnilla on taloudellisesti tiukempaa, ja säästöjä on etsittävä.
- Pohjoisten alueiden tilatarveselvitys on nyt meneillään. Alueeseen kuuluu Rajakylä, Pateniemi, Herukka ja Ritaharju aina Ruskotunturille asti. Yhteensä tällä alueella on seurakunnalla kiinteistötilaa käytössä 1400 neliötä, tavoitteena on supistaa kiinteistötiloja niin, että n. 400 neliötä olisi jäljellä n. 6 vuoden kuluttua.
- Tällä hetkellä tiloihin kuuluu Rajakylässä yksi seurakunnan kiinteistö (seurakuntakoti), Pateniemen seurakuntakoti ja kirkko ja Kuivasjärven seurakuntakoti. Näiden tilojen käyttöön liittyvää tarveselvitystyötä tehdään avoimella mielellä, ja eri näkemykset otetaan huomioon.
- Tarveselvitystyöryhmä on perustettu selvittämään, mitkä ovat tilatarpeet ja mistä tiloista luovutaan. Pohdittava mitä tiloja seurakunnan kannattaa rakentaa, vuokrata tai korjata. Työssä mm. analysoidaan väestöpohjaa, ja toivotaan myös seurakuntalaisten ja yhteistyötahojen näkemyksiä. Tilatarveselvitystyö tehdään loppuun syksyyn mennessä.
- Keskusteltiin yhteistyöryhmässä asiasta. Esille tuotiin, että tärkeää olisi, että Pateniemessä olisi kirkko. Myös Rajakylän seurakuntakodissa käy paljon ihmisiä, mm. aamiaisella ja lounaalla. Todettiin, että olisi tärkeää, että alueella olisi vielä tiloja.
- Helena kertoi, että MLL:n perhekerhoa pidettiin joskus Pateniemen seurakuntakodin ns. vanhoissa tiloissa (maan alla sijaitsevissa osissa), ja siellä oli selkeästi ummehtunut haju. Mutta sisäilmamittaustuloksissa ei ilmennyt mitään hälyttävää.
- Tarveselvitystyöryhmän tulos menee kirkkoneuvostoon. Tämän päätöksen perusteella kootaan hanketyöryhmä.
- Kirkkoherra kertoi, että kannanotot hyvien perusteluiden kera ovat tervetulleita.
- Päätettiin, että Aarre ja Markku työstävät yhteistyöryhmän kirjelmän asiasta, jossa mm. mainitaan erilaiset toimet. Kirjelmän voi lähettää joko kirkkoherralle tai seurakuntaneuvostolle.


4. Mikä tekee alueestasi hyvän elää ja asua?
– Tule kertomaan mielipiteesi; mielipiteelläsi on merkitystä palveluiden suunnitteluun
– Koosteet keskusteluista viedään päättäjille huhtikuussa alkavaan talousarviovalmisteluun
– Keskustelua vetämässä Tiina Holma-Kangas ja Saara Kotajärvi
– Tiina ja Saara esittelivät asiaa. Jakauduttiin kahteen ryhmään, jossa käsiteltiin viisi eri kysymystä Tiinan ja Saaran vetäminä. Mielipiteet kirjattiin ylös, ja ne menevät apulaiskaupunginjohtajan talousseminaariin


5. Ajankohtaiset ja muut asiat
- Nina kertoi Honkapirtin ajankohtaiset kuulumiset. Sisäilmamittaustulokset ovat nyt tulleet ja niissä ei ole mitään erityistä. Yhdistystoimijoiden toiminta tiloissa on jatkunut normaaliin tapaan, ja lukot on nyt uusittu. Työllisyyspalveluiden kanssa on käyty tutustumassa tiloihin ja he pääsevät toivottavasti pian aloittamaan tiloissa toimintaa.
- Yhteisötoiminnan toimintaraha-asia oli lähidemokratiatoimikunnassa käsittelyssä 19.2. ja Pateniemen suuralueen osalta toimintapäätös oli yhteistyöryhmän esityksen mukainen.
- Aarre kertoi Pateniemen aluelehden suunnitelmista. Lehden on tarkoitus ilmestyä viikon 19 alussa (äitienpäiväviikko). Materiaalin deadline on 11.4., juttuja ym. voi lähettää Aarrelle (aarre.katisko@gmail.com). Aarrelta voi myös kysyä mainossopimuspohjaa, jota voi käyttää mainosten myymisessä.
- Eeva Mäkinen kertoi, että Pateniemen kirjastolla avataan omatoimikirjasto viikon 11 alussa. Kirjasto on tämän jälkeen käytettävissä ma-pe klo 9-19. Kirjaston henkilökunta on paikalla samat ajat kuin nytkin. Omatoimikirjoon pääsee sisälle henkilökunnan ollessa poissa kirjastokortilla, ja tässä vaiheessa palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille.
- Marja Heikkinen kertoi omaishoitajien hankkeen ajankohtaisista asioista ja jakoi omaishoitajien esitteitä, joita saa jakaa eteenpäin.
- Keskiviikoksi suunniteltu Herukan rusettiluistelu on peruttu.


6. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous maanantaina 7.4. klo 17:30 Honkapirtillä.
Kokous päättyi klo 19:10.